ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο Υπουργείο

στο-υπουργείο-529485

Στην Αθήνα έχουν κληθεί σήμερα οι διοικητές και οι υποδιοικητές όλων των Νοσοκομείων της χώρας για να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Τα θέματα που θα συζητηθούν πολλά και κρίσιμα, αφού στον τομέα της υγείας υπάρχουν ανοιχτά πολλά μέτωπα. Πάντως ο Διοικητής του ΓΝΒ, Κώστας Καραμπάτσας, κατεβαίνει στην Αθήνα… με ένα μπλοκάκι θέματα.
Β.Κ

Αγρια κόντρα

Αγριεύει η κόντρα Φ. Πιπιλή και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη με αφορμή την καταγγελία που είχε κάνει για τα περί δήθεν αυτοκινήτων με πλαστές πινακίδες στο πάρκινκ της Βουλής.
Εξω φρενών είναι η Φωτεινή Πιπιλή με τη Βουλευτή Μαγνησίας. Χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της κ. Χρυσοβελώνη αήθη, συκοφαντική και προσβλητική για το σύνολο του πολιτικού κόσμου και για όλους τους βουλευτές και έλεγε στους συναδέλφους της ότι θα απαιτήσει άμεσα την κλήση της κ.Χρυσοβελώνη στην επιτροπή δεοντολογίας της βουλής, για τα όσα προσβλητικά για το κοινοβούλιο εκστόμισε περί δήθεν πλαστών πινακίδων.
Σε ανακοίνωσή της η κυρία Χρυσοβελώνη τονίζει ότι δεν διαλέγεται με «πολιτικούς διασκεδαστές» και προσθέτει: «Ο διάλογος με ανθρώπους που βγαίνουν στην τηλεόραση ντυμένοι χριστουγεννιάτικα δέντρα και ζαρζαβατικά στερείται σοβαρότητας. Οι διασκεδαστές της πολιτικής παραμένουν εκεί όπου ανήκουν. «Παρκαρισμένοι» σ’ ένα υπόγειο μαζί με αμάξια – αντίκες και άλλα «αζήτητα».
Η κ. Πιπιλή πάντως κατηγόρησε την κ. Χρυσοβελώνη ότι η πρώτη κίνησή της μόλις εξελέγη βουλευτής ήταν να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για να έχει θέση στο γκαράζ του κοινοβουλίου, να παρκάρει το δικό της βουλευτικό αυτοκίνητο, ενώ ο κ.Αϊβαλιώτης έχει στείλει στο δικηγόρο του την υπόθεση προκειμένου να γίνει μήνυση. Σύμφωνα εξάλλου με την iefimerida, «οι κακές γλώσσες λένε ότι στο γραφείο της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ δουλεύει ο αδελφός του κ. Αϊβαλίωτη, Άλκης Αϊβαλιώτης, ο οποίος έχει κάκιστες σχέσεις με τον αδερφό του και φημολογείται ότι είναι αυτός που έδωσε τα στοιχεία στη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ».
Β.Κ

Ατάκες
«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ. Πως θα το εξαφανίσουν από το Κοινοβούλιο», είπε ο Φίλιππος Σαχινίδης και στη συνέχεια απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Δεν αρκεί να φορέσεις ζιβάγκο για να γίνεις Ανδρέας Παπανδρέου». Ο κ. Σαχινίδης είπε επίσης για το ΠΑΣΟΚ και κατέληξε: «Όποιος θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ να μιμείται τις αρετές μας και όχι τα λάθη μας». Άρχισε τις ατάκες… ο Φίλιππος που σύμφωνα με πληροφορίες έχει «μεγάλες βλέψεις» μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Β.Κ

Μην ξαναπεράσετε
Είναι τόσο μεγάλη η αγανάκτηση των εμπόρων του Βόλου για το κλείσιμο της αγοράς την τελευταία Κυριακή του χρόνου, που ορισμένοι σκέφτονται ακόμη και να μην ξαναπληρώσουν συνδρομή στον Εμπορικό Σύλλογο.
Υπάλληλος του συλλόγου, που κάθε μήνα περνά από τα εμπορικά για να εισπράξει τη συνδρομή των 2 ευρώ, τρώει… πόρτα.
«Αν δεν δουλέψουμε την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, μην ξαναέρθεις για τη συνδρομή», το τελεσίγραφο που δίνουν έμποροι προς τον εισπράκτορα.
Ε.Χ.

Τρύπιες μπλούζες
«Τρύπιες μπλούζες πουλάμε κύριοι», είπε το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Β. Χριστοδουλιάς, αναφερόμενος στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ο φορέας στα μέλη του.
Χαρακτηριστικά μάλιστα αναφέρθηκε και σε δικό του βίωμα. Για μια απλή μεταβολή στην εμπορική επιχείρησή του χρειάστηκε δέκα ημέρες, όταν για την ίδια υπόθεση το Επιμελητήριο Σερρών τον είχε εξυπηρετήσει σε μόλις δέκα λεπτά.
Μεγάλη η χρονική απόκλιση…
Ε.Χ.

Μαθημένος
από ξενύχτια
Πριν δύο μήνες περίπου ήταν ο Αργύρης Κοπάνας εκείνος που έκανε την αρχή και μαζί με συνεργάτες του παραβρέθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ λίγες μέρες αργότερα με επιστολή του ζητούσε ενημέρωση από τους Αντιδημάρχους για θέματα της αρμοδιότητάς τους.
Το τελευταίο 48ωρο ήταν η σειρά του Μαργαρίτη Πατσιαντά , που μετά από είκοσι μήνες περίπου μετά την παραίτησή του, κάθισε υπομονετικά από την αρχή μέχρι το τέλος, τόσο στην προχθεσινή, όσο και στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Αλλωστε είναι εξοικειωμένος και με συνεδριάσεις μεγαλύτερης διάρκειας όταν τα ηνία του Δήμου τα είχε ο Κουντούρης και ο Πιτσιώρης. Ειδικά επί ημερών του τελευταίου, όπου υπήρχαν συνεδριάσεις που τελείωναν και μετά τις 2 τα ξημερώματα …

Νυκτερινές
συνευρέσεις
Συνάντηση Συριζαίων και νεοδημοκρατών χθες σε γνωστό τζαζ μπαρ της οδού Ογλ. Από τη μια τα μέλη της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΚΟΑ Γιάννη Αντωνιάδη και Κ. Γαργάλα και από την άλλη των δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας Γιώργου Μουλά και Τέλη Δουλόπουλου. Η συντροφιά μεγάλωσε λίγο αργότερα μεγάλωσε όταν προστέθηκε στην παρέα και ο γιατρός Ματθ. Δραμητινός .

Ζυμώσεις
Εντός των ημερών, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να απαντήσει ο Γιώργος Σούρλας στην πρόταση που του έχει γίνει από δημοτικούς συμβούλους αν θα ηγηθεί ψηφοδελτίου για το Δήμο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής ενδεχομένως να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό για να του εκθέσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί και αν ο Αντ.Σαμαράς , σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, του δώσει το πράσινο φως , τότε δεν αποκλείεται να ηγηθεί ψηφοδελτίου για το Δήμο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για το ραντεβού Σαμαρά -Σούρλα έχει ζητηθεί η βοήθεια από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που είναι, όπως λένε, το μοναδικό που έχει ανοικτή γραμμή με το Μαξίμου …

Δημοτικός
απολογισμός
Τέλος Γενάρη , όπως γράφαμε πριν λίγες μέρες, θα γίνει σε ειδική εκδήλωση ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Βόλου. Μάλιστα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ήλθε προς έγκριση δαπάνη ύψους 4500 ευρώ για την εκτύπωση φυλλαδίου με τον απολογισμό του δημοτικού έργου, κάτι που συνάντησε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Μουλά .
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Τι συμβαίνει με το πετρέλαιο;
Πάλι ξέμειναν από πετρέλαιο τα οχήματα του Δήμου Βόλου (απορριμματοφόρα κ.τ.λ.). Κηρύχτηκε, λέει, άγονος ο διεθνής διαγωνισμός.
…Τι γίνεται, άραγε, στους υπόλοιπους δήμους της χώρας; Κι εκεί κηρύσσεται άγονος ο διαγωνισμός ή μήπως όχι; Κι αν όχι, γιατί;
Φ.Τ.

Ζήτημα αρχής
Τριάντα (30) όλοι κι όλοι είναι οι Βολιώτες που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στα σπίτια τους και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να πεθάνουν από το κρύο, τις αναθυμιάσεις, από πυρκαγιά κ.τ.λ.
…Κατανοούμε απολύτως την πεισματική άρνηση του δημάρχου Βόλου και της δημοτικής του ομάδας να πληρώσει ο Δήμος το ρεύμα αυτών των ανθρώπων. Είναι ζήτημα αρχής.
Φ.Τ.

Success story
Η Εξεταστική Επιτροπή που συνέστησε το Ευρωκοινοβούλιο για να διερευνήσει τα πεπραγμένα της τρόικας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μνημόνια απέτυχαν, διαπιστώνοντας μεταξύ άλλων ότι, παρά τις θυσίες του λαού, αντί να μειώσουν… αύξησαν το χρέος της χώρας μας!
…Λαθεύουν. Αν ρωτούσαν τον Σαμαρά, θα τους έλεγε ποια είναι η παραδεισένια μας πραγματικότητα.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου