ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους

συνάντηση-με-τους-οικολόγους-πράσινο-531432

Συναντήσεις με εκπροσώπους πολιτικών φορέων, κοινωνικών ομάδων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, πραγματοποιούν μέλη της υπό δημιουργία «Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Πολιτών για το Δήμο Βόλου».
Την Τρίτη, ο Απ. Παπατόλιας και ο Ανδ. Τρέσκας συναντήθηκαν με εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων. Η συνάντηση σηματοδότησε την έναρξη ενός διαλόγου, ο οποίος θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, για θέματα που αφορούν στο Δήμο Βόλου.
Παράλληλα, συναποφασίστηκε η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων, το επόμενο διάστημα, για κεντρικά θέματα που απασχολούν το Δήμο.
Αυτή, όμως, δεν ήταν η μόνη συνάντηση που έγινε το προηγούμενο διάστημα. Συνδικαλιστές εργατικών σωματείων, προερχόμενοι από διαφορετικές παρατάξεις, συναντήθηκαν με τον Απ. Παπατόλια και εξέφρασαν τη στήριξή τους, στη συγκρότηση της νέας ανεξάρτητης Κίνησης.

Ν.Τ.

Προτεινόμενη
πρόεδρος

Εξελίξεις στη ΔΚΜ. Στη χθεσινοβραδινή προκαθορισμένη συγκέντρωση των γαλάζιων μηχανικών προσήλθαν οι 17 από τους 23 εκλεγμένους της παράταξης. Μετά από διεξοδική συζήτηση έγινε ψηφοφορία και από τους 17 οι 14 ψήφισαν τη Νάνσυ Καπούλα ως υποψήφια πρόεδρο, ενώ δύο μηχανικοί έριξαν λευκό ψηφοδέλτιο και ένας από τους παριστάμενους αποχώρησε χωρίς να ψηφίσει. Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία υπάρχει δεδηλωμένη και στις δημοκρατίες κανόνας είναι η πλειοψηφία. Όσοι θέλουν σέβονται τον κανόνα της πλειοψηφίας και όσοι θέλουν τον αγνοούν, αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της ψηφοφορίας όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι σέβονται το αποτέλεσμα.
Ν.Τ

Στραγάλια είναι;
Μέχρι χθες ο ίδιος ο αντιδήμαρχος οικονομικών Ηλίας Ξηρακιάς έλεγε σε κάθε τόνο και σε κάθε ανακοίνωση ότι οι οφειλές των καταστηματαρχών προς το Δήμο ανέρχονται στα 12 εκ. ευρώ. Χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναθεώρησε προς τα κάτω, λέγοντας ότι οι οφειλές είναι 7,8 εκ. ευρώ. Δεν είναι και στραγάλια κύριε αντιδήμαρχε για να ανεβοκατεβαίνουν με αυτόν τον τρόπο.
Ν.Τ

Εξαλλος ο Αϊβαλιώτης

Με μηνύσεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων απειλεί τώρα ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη των ΑΝ.ΕΛ, η οποία ανέφερε πως στο πάρκινκ της Βουλής ήταν σταθμευμένο ανασφάλιστο αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες. Λίγο αργότερα και αφού άρχισαν να δημιουργούνται ψίθυροι ότι πρόκειται για ακόμα μία υπόθεση ΙΧ πολιτικού προσώπου στο οποίο είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες, έγινε γνωστό, ότι το αυτοκίνητο το οποίο είχε καταγγείλει η βουλευτής Μαγνησίας ανήκει στον κ. Αϊβαλιώτη και δεν φέρει ψεύτικες πινακίδες, αλλά πινακίδες αντίκας και έχει εδώ και καιρό αποσυρθεί από το πάρκινκ. «Γκάφα»; ή άστοχη κίνηση;
Β.Κ

Ατάκες
«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ. Πως θα το εξαφανίσουν από το Κοινοβούλιο», είπε ο Φίλιππος Σαχινίδης και στη συνέχεια απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Δεν αρκεί να φορέσεις ζιβάγκο για να γίνεις Ανδρέας Παπανδρέου». Ο κ. Σαχινίδης είπε επίσης για το ΠΑΣΟΚ και κατέληξε: «Όποιος θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ να μιμείται τις αρετές μας και όχι τα λάθη μας». Άρχισε τις ατάκες… ο Φίλιππος που σύμφωνα με πληροφορίες έχει «μεγάλες βλέψεις» μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Β.Κ

Κεντροαριστερά
και ΛΟΤΤΟ
Από τη μία η Πρωτοβουλία των Πέντε Δημάρχων, από την άλλη η Πρωτοβουλία των 58 και στο τέλος σφήνα οι 14 με τον Παπατόλια. Τρία νούμερα ακόμη και η Κεντροαριστερά θα μπει στην κλήρωση του ΛΟΤΤΟ… Μπορούμε να δώσουμε, με μικρό ρίσκο, ακόμη ένα νούμερο. Το τρία. Όσοι θα είναι οι εν δυνάμει επικεφαλής για τους «Δρόμους Συνεργασίας».

Πολίτικη
κουζίνα
Πάντως με το Φώτη το Λαμπρινίδη, που δεν του αρέσει, όπως μας είπε, το ΠΑΣΟΚ αλλά οι 58 και τον άλλο Φώτη, τον Κουβέλη, που δεν του αρέσει η Πρωτοβουλία των 58, αλλά ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, μάλλον η Κεντροαριστερά φαίνεται ότι προτιμά τα ιμάμ μπαϊλντί και το τουρλού από τα παπουτσάκια. Πολίτικη κουζίνα. Ό, τι πρέπει δηλαδή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Ετους. Τα προεόρτια των Απόκρεων που ακολουθούν και που -εντελώς συμπωματικά – συμπίπτουν με την προεκλογική περίοδο για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Στην Ιωλκού
Πάντως στην πολίτικη κουζίνα της Κεντροαριστεράς, η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) έχει την τιμητική της τις τελευταίες μέρες. Μέχρι που βλέπω τον πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και εκλεγέντα στη νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος Παντελή Μαστρογιάννη, για να πικάρει τόσο το Βενιζέλο όσο και τους «58», να ανοίγει εστιατόριο στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου (Ιωλκού) 58

Διίστανται
Την ίδια ώρα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανώς προβληματισμένοι. Δεν ξέρουν αν την ταβέρνα με την πολίτικη κουζίνα θα πρέπει να την ονομάσουν τα «13 αδέλφια», όσες και οι συνιστώσες ή «Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες»…

Πουλάκια
Πάντως, σαν παλιοί Κνίτες τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, προτιμούν τα καπηλειά στα Παλιά. Εκεί βρέθηκαν την περασμένη Δευτέρα μετά τη συνέλευση των «Δρόμων Συνεργασίας» στο Δημαρχείο ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς και ο Θωμάς Κλημόπουλος. Δεν αντιλήφθηκα αν τα… πουλάκια που έφαγαν ήταν ψητά της σχάρας ή τηγανητά, καθώς δεν είχα καλό οπτικό πεδίο…

Απάντηση
σε σχόλιο
Από το γιατρό Αλ. Δούρα πήραμε την παρακάτω δήλωσή του, με αφορμή χθεσινό μας σχόλιο που ανέφερε το όνομά του για τη στάση του στις συνελεύσεις των Δρόμων Συνεργασίας.
«Στο δημοσίευμα στη σελίδα 4 της εφημερίδας σας της 18/12/13, με τίτλο Αντίθετος, που αναφέρεται το όνομά μου, έχω να δηλώσω τα εξής: «Πράγματι τοποθετήθηκα τόσο στη συνεδρίαση της Συντονιστικής προ εβδομάδος, όπως και στην ανοιχτή συγκέντρωση τη Δευτέρα της Αυτοδιοικητικής Παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας». Δεν αναφέρθηκα όμως επώνυμα σε κανέναν υποψήφιο, πόσο μάλλον στον κ. Δραμητινό, ο οποίος δεν έχει καν δηλώσει υποψηφιότητα – πέρα από τα «κουτσομπολιά», στον τοπικό τύπο. Σθεναρά παρουσίασα τη θέση μου ότι θα πρέπει η παράταξη να είναι ανοιχτή στην κοινωνία και ο υποψήφιος Δήμαρχος να επιλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από τις συνελεύσεις. Αυτό εξάλλου αποτελεί την Κεντρική θέση του Σύριζα. Οσο και αν μέρος της Νομαρχιακής της Μαγνησίας, προσπαθεί να επιβάλει Υποψήφιο της επιλογής της. Δεύτερον. Με τον κ. Δραμητινό δεν με χωρίζει κάποια προσωπική ή επαγγελματική «κόντρα». Υπάρχει όντως πολιτική αντιπαράθεση στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας (ΙΣΜ), όπου ο ίδιος εξελέγη Πρόεδρος με μια ισχνή πλειοψηφία 6 έναντι 5 εδρών στο ΔΣ, που πέτυχε η Παράταξη στην οποία ηγήθηκε. Μια Παράταξη που πριμοδοτήθηκε από τα δύο Κυβερνητικά κόμματα, και περιελάμβανε κομματικά μέλη τους. Όπως δε αποδεικνύει η επιστολή άρνησης- που έχω στα χέρια μου- του νυν Αντιπροέδρου του ΙΣΜ και οργανωμένου μέλους της Νέας Δημοκρατίας, είχε συμφωνηθεί, -η πολιτικά απαράδεκτη- εναλλαγή στη θέση του Προέδρου. Αυτά τα πολιτικά χαρακτηριστικά με βάζουν σε αντιπαράθεση με τον κ. Δραμητινό. Το κατά πόσο τον καθιστούν ικανό Υποψήφιο Δήμαρχο των Δρόμων Συνεργασίας, ας το κρίνουν οι αναγνώστες σας».
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο
Μπορεί η υλική δύναμη να υπερισχύσει της ηθικής δύναμης; Μπορεί η βαρβαρότητα να υπερισχύσει του πολιτισμού;
Μπορεί. Κάθε άγριο κτήνος μπορεί να κατασπαράξει έναν άνθρωπο ή μια κοινωνία ανθρώπων, εκτός αν ο άνθρωπος και η κοινωνία αμυνθούν με τα κατάλληλα μέσα εναντίον του.
…Μια πρώτη τέτοια άμυνα εναντίον του κτήνους έλαβε χώρα χτες στο Βόλο. Το βολιώτικο αντιφασιστικό – αντιναζιστικό συλλαλητήριο με σοβαρή αφορμή τη στοχοποίηση από τους ναζί τού Βολιώτη φαρμακοποιού Κλημόπουλου.
Φ.Τ.

Βράχος στο πλάι του λαού
Σχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ.
…Μη φοβάστε τίποτα, μπρε! Έχουμε τον δήμαρχό μας που θα βάλει μπροστά τα στήθια του, όπως πράττει πάντα όταν πρόκειται για το λαϊκό συμφέρον! Και δίπλα του, άξιος συμπαραστάτης, η δημοτική του ομάδα, που έχει κάνει ως τώρα τιτάνιο αγώνα κατά των μνημονίων κι υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων! Τόσες και τόσες φορές διαδήλωσαν δίπλα σας, προασπίζοντας τους εργαζόμενους της πόλης έναντι πάσης τροϊκανοκυβερνητικής επιδρομής!
Φ.Τ.

Συνένοχοι
Μετά τη λίστα Λαγκάρντ τον κάλυψαν ξανά τον Βενιζέλο, για τα υποβρύχια τούτη τη φορά.
…Τώρα ο Σαμαράς κι η Νέα Δημοκρατία είναι συνένοχοι.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου