ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οχι στο ΠΑΣΟΚ

οχι-στο-πασοκ-534970

Στην Πρωτοβουλία των «58», ναι, στο ΠΑΣΟΚ, με τίποτα. Η δήλωση από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Φώτη Λαμπρινίδη, χθες το μεσημέρι έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής. Θυμίζουμε ότι ο Αντιδήμαρχος είναι από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που επικροτούν την Κίνηση, κόντρα στην απόφαση που πήρε το Σαββατοκύριακο το Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Θυμίζουμε ότι στα νιάτα του ο Αντιδήμαρχος ήταν γραμματέας της Ν.Ε Μαγνησίας της ΚΝΕ…

Πιέσεις;
Πιέσεις μαθαίνουμε ότι δέχεται ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, προκειμένου να τοποθετήσει στη θέση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη γνωστό περιφερειακό σύμβουλος

Συνάντηση
Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου, έξι συνολικά, ήταν την προηγούμενη Κυριακή σε ξενοδοχείο της Αγριάς και προσπαθούσαν να πείσουν πολιτικό πρόσωπο της Μαγνησίας για την ανάγκη να ηγηθεί ψηφοδελτίου αξιώσεων της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο Δήμο Βόλου;

Διάλεξε: Ρουσφέτι
ή ερώτηση;
Είναι αλήθεια ότι οι αλλεπάλληλες ερωτήσεις και επερωτήσεις που καταθέτει σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Ζάχος, έχουν ενοχλήσει κάποιους από τη Δημοτική Αρχή. Γι’αυτό και ο τελευταίος μεταξύ σοβαρού και αστείου, αμέσως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, απευθυνόμενος προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Φ. Λαμπρινίδη, φάνηκε να τον… απειλεί με τη φράση: «θα μου το κάνεις το ρουσφέτι ή θα καταθέσω ερώτηση;»!

Προσοχή στους
πολλαπλασιασμούς
Προς τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΜΒ, επειδή χθες στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου συζητήθηκε ο διεθνής διαγωνισμός του 2014 για τα καύσιμα: Δέκα κουτιά λιπαντικά των 15 λίτρων το καθένα κάνουν 150 λίτρα και όχι 100. Οι πολλαπλασιασμοί να είναι σωστοί αυτή τη φορά, για να μην τρέχουν και δεν φτάνουν πάλι στο Δημαρχείο, πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, από μία νέα απορριπτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Αλήθεια εκείνη η ΕΔΕ που διέταξε ο Δήμαρχος για να αποδοθούν υπηρεσιακές ευθύνες για το διεθνή διαγωνισμό για τα καύσιμα του 2013, τι απέγινε;

Απ’ τα χαράματα
Τι έγινε χθες στη ΔΕΥΑΜΒ και αναγκάστηκε ο Π. Σκοτινιώτης να είναι από τις 6.20 το πρωί στο γραφείο του;

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ας σπεύσουν
Εχει περάσει ένας μήνας και… και στο Γηροκομείο ακόμη δεν έχει οριστεί νέα Διοίκηση. Γιορτές πλησιάζουν, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και όλα τα μέτωπα ανοιχτά. Κάποιος πρέπει από τους τοπικούς φορείς να ασχοληθεί τάχιστα, διότι δεν είναι δυνατόν ένα Ίδρυμα σαν το Γηροκομείο να παραμένει σε τέτοιες «συμπληγάδες».
Β.Κ

Αγώνας δρόμου
Αγώνας δρόμου από τη ΔΕΥΑΡΦ, ώστε στις 31Δεκεμβρίου να πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του έργου της κατασκευής του νέου δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι. Παράλληλα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έλαβε την άδεια χρήσης νερού από τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας που σημαίνει ότι πλέον μπορεί να προχωρήσει στη σύνδεσή της με το δίκτυο ύδρευσης. Το έργο είναι σημαντικό και έχει δοθεί σωστά προτεραιότητα.
Β.Κ

Στην Κεντρική Επιτροπή
Ο Παντελής Μαστρογιάννης, πρώην γραμματέας της Ν.Ε Μαγνησίας, εκλέχτηκε στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ με το ψηφοδέλτιο που είχε κατεβάσει η πλευρά του προέδρου Φώτη Κουβέλη. Η πρωτιά πάντως του Σπύρου Λυκούδη, μολονότι κατέβηκε με τη λίστα της μειοψηφίας, κυριάρχησε στα πηγαδάκια μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν τα μεσάνυχτα. Από την πλειοψηφία εκλέγονται οι πρώτοι 84 σε σταυρούς και από τη μειοψηφία οι πρώτοι 26.

«Μαύρη τρύπα» στον
ΟΚΑΝΑ 3,5 εκατ. ευρώ!
«Μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ενδέχεται να φθάνει ακόμη και τα 3,5 εκατ. ευρώ, εντόπισε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως μετέδωσε το Mega, τα ποσά αυτά είχαν δοθεί στον ΟΚΑΝΑ προκειμένου να διατεθούν στα κέντρα πρόληψης του Οργανισμού, κάτι το οποίο δεν έγινε, αφού χρησιμοποιήθηκαν ως «εσωτερικά δάνεια», διατέθηκαν δηλαδή αλλού και δεν κατέληξαν εκεί όπου αρχικά προορίζονταν. Ωστόσο, προς το παρόν, παραμένει άγνωστο το πού τελικά διατέθηκε το ποσό
Ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε ήδη την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη, ενώ σήμερα Τρίτη αναμένεται να κατατεθούν στη Δικαιοσύνη τα έγγραφα για τα οικονομικά του Οργανισμού και να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία.

Ν.Τ.

Ε, δεν τα λες και ψιλά
Μυστήριο πράγμα. Πώς γίνεται να κηρύσσεται άγονος ο διεθνής διαγωνισμός του Δήμου Βόλου για τα καύσιμα και μετά η προμήθειά τους να δίνεται με απ’ ευθείας ανάθεση στον ίδιο πάντα προμηθευτή;
…Όχι, δεν μιλάμε για ψιλά. Το ετήσιο κονδύλι για την προμήθεια του Δήμου Βόλου με καύσιμα ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (αριθμητικώς 1.800.000)!!!
Φ.Τ.

«Ελιά» με… δάκο
Νατάσσα Οικονόμου, Δ. Δερβένης, Εύη Αδαμάκη, Γ. Φώτης, Λ. Μαλικένζος, Αλ. Καραγεωργίου, Παντ. Πελεκάνος, Ν. Γραμματικός, Μ. Καλογερόπουλος και άλλοι πολλοί ακόμα, που κατά το παρελθόν και έως σήμερα εναλλάσσονται σε διάφορες θέσεις εξουσίας της Μαγνησίας, έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση για την παρουσίαση των πολιτικών στόχων της σοσιαλδημοκρατικής «Ελιάς» στο Βόλο (οι ίδιοι την αποκαλούν Κεντροαριστερή προς αποφυγήν των αναπόφευκτων φρικτών συνειρμών, που φέρνουν σύγκρυο στη ραχοκοκαλιά του λαού, σχετικά με τον ομφάλιο λώρο που τη συνδέει με το ΠΑΣΟΚ). Μαζί κι ορισμένοι τής ΔΗΜΑΡ που γουστάρουν ΠΑΣΟΚ (Αλ. Μεταφτσής, Φ. Λαμπρινίδης). Προτεραιότητα, λέει, η συγκρότηση ευρωψηφοδελτίου, ενώ για τις δημοτικές εκλογές υποστηρίζουν την πρωτοβουλία των 5 δημάρχων, στο Βόλο δηλαδή… Σκοτινιώτη!
…Αυτή, κυρίες και κύριοι, δεν είναι «Ελιά», είναι «Ελιά» με πασοκικό δάκο!
(Φοβερά πράγματα. Να μας έχουν χρεοκοπήσει, να έχουν βάλει πλάτη σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, να υπερασπίζονται τα μνημόνια με νύχια και με δόντια, και να έχουν τώρα το πολιτικό θράσος να φορούν τη σκούφια τους αλλιώς, προκειμένου να μας πείσουν πως… άλλαξαν και θα μας σώσουν, αν τους ψηφίσουμε!!!).
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου