ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τοποθετήθηκε

τοποθετήθηκε-537923

Ο γνωστός συνδικαλιστής και δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Αναστασίου, ανέλαβε χθες για λογαριασμό του σωματείου εργαζομένων στο ΓΝΒ να τοποθετηθεί στο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο κυλικείο του σωματείου.

Ο ίδιος παραδέχτηκε μεν ότι υφίσταται καθυστέρηση πληρωμών, τόνισε όμως ότι τα ποσά που καταγράφονται στο ρεπορτάζ δεν είναι αυτά, εάν και στη διάθεση της εφημερίδας υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για αυτά που καταγγέλλονται. Eμείς πάντως περιμένουμε την επίσημη απάντηση του σωματείου για να μπορούν να τοποθετηθούν, αφενός οι καταγγέλλοντες και αφετέρου η εφημερίδα.

Β.Κ

Δύσκολα

Δυσκόλεψαν τα πράγματα για τον Ε. Βενιζέλο. Μπέρδεψε πολύ την κατάσταση. Από τη μία η «Ελιά», από την άλλη το ΠΑΣΟΚ, και στη μέση η συγκυβέρνηση, έπρεπε να το περιμένει ότι θα υπήρχε αντίδραση μέσα στο ΠΑΣΟΚ από βουλευτές και πρώην υπουργούς, διότι μόνος του σχεδιάζει και μόνος του αποφασίζει. Όσο και εάν προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα οι συνεργάτες του, είναι η πρώτη φορά που δέχεται τόσο μεγάλη αμφισβήτηση. Και ενδεχομένως να είναι η αρχή και άλλων εξελίξεων.

Β.Κ

Απολογισμός

Μέσα στον Ιανουάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται η Δημοτική Αρχή να κάνει σε ειδική εκδήλωση τον απολογισμό του έργου της. Δεν έγινε γνωστό για το χαρακτήρα που θα έχει ο απολογισμός. Αν δηλαδή αυτός θα γίνει σε ειδική και διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή σε ειδική εκδήλωση όπου θα κληθούν να πάρουν μέρος και όσοι πολίτες ενδιαφέρονται.

Βοήθεια σε τρόφιμα

Με τη διανομή ζυμαρικών, γραβιέρας και κεφαλογραβιέρας την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, ξεκινά η ενίσχυση σε τρόφιμα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού. Μετά τις γιορτές, όπως έγινε γνωστό, θα ακολουθήσει στις ίδιες ομάδες πληθυσμού η διανομή φέτας και ελαιολάδου.

Αποχωρεί

Αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης η ταμίας του Δήμου Βόλου. Παλιό στέλεχος του Δήμου που ρωτήθηκε ποιος υπάλληλος μπορεί να είναι ο πιθανός αντικαταστάτης της, προτίμησε να εκπέμψει το δικό της… χρησμό. Ολοι μπορούν, δεν ξέρω όμως πόσοι το θέλουν, μετά τα όσα προηγήθηκαν;

Υποψηφιότητες

Ανοικτή Συνέλευση πραγματοποιούν αύριο στο Δημαρχείο του Βόλου οι Δρόμοι Συνεργασίας. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από αύριο ξεκινά και η υποβολή υποψηφιοτήτων για την επιλογή του επικεφαλής της παράταξης. Με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής τρεις θα είναι αυτοί που θα θελήσουν να εκτεθούν για τη θέση του υποψηφίου της παράταξης. Οι κ.κ. Πατσιαντάς, Χαυτούρας και Δραμητινός. Οι δύο πρώτοι επιδιώκουν εκλογή μετά από ψηφοφορία των μελών και φίλων της παράταξης. Για τον τρίτο οι πληροφορίες διίστανται.

Ενδιαφέρεται άμεσα

Οι διεργασίες στους Δρόμους Συνεργασίας ενδιαφέρουν, φυσικά, ζωηρά και τη σημερινή Δημοτική Αρχή, προκειμένου ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του να χαράξουν τη στρατηγική τους για τις εκλογές του Μαΐου. Πάντως μόνον σαμπάνιες δεν πρέπει να άνοιξαν στο Δημαρχείο, μόλις άκουσαν την περασμένη Τετάρτη ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα δώσει χρίσματα στις δημοτικές εκλογές.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Ολοι εναντίον

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου Ρήγα Φεραίου χθες απείχε από τις τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Ο τρόπος με τον οποίο αποφασίστηκε να συζητηθούν σημαντικά θέματα όπως ο προϋπολογισμός του 2014 και ο ισολογισμός του 2013, εξόργισαν τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που τελικά δεν παραβρέθηκαν στο συμβούλιο. Από εδώ και πέρα μέχρι τις δημοτικές εκλογές τέτοιες αντιπαραθέσεις θα υπάρχουν όλο και πιο συχνά. Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο.

Β.Κ.

Είδες η ΔΕΥΑΜΒ;

Δυο εργολαβίες τρέχουν για την αποχέτευση της Αγριάς. Η πρώτη για τις σωληνώσεις. Η δεύτερη για τις διακλαδώσεις. Σκάβει και σκεπάζει τα βάθους 4,5 μέτρων ορύγματα ο πρώτος εργολάβος κι αμέσως μετά έρχεται ο δεύτερος και… ξανασκάβει τμήμα του ορύγματος που μόλις έχει σκεπαστεί, με αποτέλεσμα τη μεγάλη επιβράδυνση του έργου και την εκτίναξη του κόστους στα ύψη!

…Αλλά δε βαριέσαι. Μήπως από την τσέπη της τα βγάζει η ΔΕΥΑΜΒ; Με τα λεφτά μας πληρώνει.

(Έτσι ξοδεύετε, κύριοι της ΔΕΥΑΜΒ, τα επιπλέον που εισπράττετε από τα υψηλά τιμολόγια νερού κι αποχέτευσης; Γι’ αυτό φτάσατε στο σημείο εσχάτως να προειδοποιείτε με πρωτοσέλιδες ανακοινώσεις στον τοπικό Τύπο τους φτωχούς της πόλης ότι θα τους κόψετε το νερό, μολονότι εξ αιτίας της φτώχειας τους αδυνατούν να πληρώσουν;)

Φ.Τ.

Λαϊκισταί

Μέγας λαϊκιστής αυτός ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος. Ακούς εκεί να στέλνει τους ηλεκτρολόγους του Δήμου και να επανασυνδέει το ρεύμα σε κατάκοιτα γεροντάκια και οικογένειες με μικρά παιδιά!

…Ευτυχώς, εμείς στο Βόλο δεν είμεθα λαϊκισταί. Το τι θα κάνει ο φτωχός Βολιώτης με το κρύο δεν είναι υπόθεσίς μας.

Φ.Τ.

Αναστασία Δεληκάρη

Αναστασία Δεληκάρη. Παραπέμπεται σε δίκη για αναγραφή συνθήματος σε εξωτερικό τοίχο της ΜΕΤΚΑ κατά τη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης.

…Η επίθεση της ολιγαρχικής κυβέρνησης εναντίον των εργαζομένων της περιοχής που ανθίστανται στην πολιτική της μόλις αρχίζει. Η αντίσταση στη βιομηχανία διώξεων είναι στοιχειώδης ενέργεια αυτοπροστασίας.

Φ.Τ.

Η «βόμβα»

«Βόμβα» από τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες: Είναι σαφές ότι θα υπάρξει νέο Μνημόνιο στην Ελλάδα!!!

…Η σιωπή κι η ανοχή σου δεν καταστρέφουν μονάχα εσένα. Καταστρέφουν το λαό και τη χώρα.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου