ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο Δ.Σ της ΠΕΔ

στο-δ-σ-της-πεδ-555522

Μετά από την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Λαρισαίων Κ. Σαμουρέλη τη θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας την καταλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου Χαρ. Ζάχος, ο οποίος χθες κλήθηκε εγγράφως να συμμετάσχει στο επόμενο Δ.Σ. της ΠΕΔ που θα γίνει μέσα στο Δεκέμβριο.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Μελαγχολική
Μελαγχολική η χθεσινή μέρα στο Βόλο. Κάτι η υγρασία, κάτι το εκνευριστικό, κατά διαστήματα, ψιλόβροχο που έπεφτε στην πόλη και κάτι ο λυγμός του αίλουρου Παναγιώτη Κελεσίδη για την απώλεια του αγαπημένου του φίλου. Αναπόφευκτα οι θύμησες γύρισαν πολλά χρόνια πίσω. Τότε που ο Σερραίος γκολκίπερ έκανε, εκείνη τη μαγική διπλή απόκρουση μέσα στη Λεωφόρο, που μας έχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη των παιδικών μας χρόνων. Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν, αλλά οι όμορφες στιγμές που μας χαρίζουν οι λαϊκοί ήρωες της Κυριακής, παραμένουν πάντα το ίδιο δυνατές στο διάβα του χρόνου. Θα είναι πάντα σε πρώτο πλάνο. Ακόμη και όταν ο καιρός, όπως χθες, που ήταν βροχερός. Λες και συναινούσε σιωπηρά με τα βουρκωμένα μάτια από τους εκατοντάδες Βολιώτες που πήγαν χθες στον Αγιο Δημήτριο για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον Τάκαρο…

Ευχαριστούμε
Μα όσο και αν η ημέρα η χθεσινή ήταν μελαγχολική στην πόλη, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Συμπολίτες που θα αναδεικνύουν έμπρακτα το μεγαλείο της ψυχής τους. Που θα μας υπενθυμίζουν ότι η αλληλεγγύη στη δεινή θέση του διπλανού είναι αυτή που δίνει αληθινό νόημα στο πεπερασμένο της παρουσίας μας από αυτό τον κόσμο. Συγκρατήστε δύο ονόματα. Χ. Τσιμάς και Κ. Βαρδάκης Ο πρώτος με την τεράστια οικονομική προσφορά των 500.000 ευρώ για να ξαναγίνει από το Δήμο Βόλου ένα καινούργιο κτίριο, στην ίδια θέση που ήταν το Στέκι Παιδιού στην οδό Κασσαβέτη και ο δεύτερος, που μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για μία ακόμη φορά απέστειλε χθες από το Βέλγιο για το Στέκι Αλλεγγύης στη Νέα Ιωνία, για το Κοινωνικό Ιατρείο και για τους άπορους των περιοχών Αγριάς και Καλών Νερών, δεκάδες κούτες με είδη πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Και στους δύο, μία μόνη λέξη απ’ όλους μας. Ευχαριστούμε. Ειδικά αυτές τις ώρες που διαβάζεις ότι ένα ακόμη παιδί, μόλις 13 χρονών στη συμπρωτεύουσα έχασε τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις στο μαγκάλι που χρησιμοποιούσε η οικογένειά του για θέρμανση…

Ούτε κουβέντα
για τον ΤΑΡ
Δεν συζητήθηκε το θέμα του αγωγού ΤΑΡ που θα μεταφέρει στη χώρα μας από τα τέλη του 2015 το αζέρικο αέριο, κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν με τους υπεύθυνους του Δήμου Βόλου. Οι αντιδήμαρχοι που ήταν παρόντες στη συζήτηση υποστηρίζουν ότι η συζήτηση περιεστράφη στο ενδιαφέρον που δείχνουν οι αζέροι για διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών με τη χώρα μας και ειδικότερα στους τομείς των αγροτικών προϊόντων, του τουρισμού και των πολιτιστικών ανταλλαγών. Απλώς, όπως μας είπαν, κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου έθεσαν και το θέμα της παράδοσης που έχει η περιοχή μας στη βιομηχανία και κυρίως στον τομέα των μεταλλικών κατασκευών.

Στη Θεσ/νίκη
οι «Πέντε»
Το πρωί της ερχόμενης Κυριακής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης θα γίνει η δεύτερη συνάντηση – εκδήλωση των Πέντε Δημάρχων, με την ανάπτυξη να είναι το αντικείμενο της νέας θεματικής ενότητας. Οι θέσεις των Πέντε Δημάρχων σε θέματα ανάπτυξης, καινοτόμες/επιτυχημένες δράσεις στους πέντε Δήμους και εμπόδια και προτάσεις για την τοπική ανάπτυξη, είναι τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά την εκδήλωση.

Τα προνοιακά
επιδόματα
Από το Υπουργείο Εσωτερικών διατέθηκε το ποσό των 114.501.250 ευρώ για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Στο Δήμο Βόλου για το σκοπό αυτό διατίθεται προς κατανομή του στους δικαιούχους της Μαγνησίας το ποσό των 2.005.818 ευρώ.

Μεγάλος πονοκέφαλος

Σε «πονοκέφαλο» για τον Φώτη Κουβέλη εξελίσσεται η κατάσταση στη ΔΗΜΑΡ της Μαγνησίας όπου η οργάνωση έχει γίνει δύο κομμάτια. Η προσυνεδριακή διαδικασία παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν στιγματίστηκε από τις εσωτερικές έριδες ενώ εάν μη τι άλλο πρώτη φορά συμβαίνει σε διαδικασία να αποχωρεί ο Γραμματέας της Ν.Ε του κόμματος και ενώ το θέμα των εγγραφών είχε απασχολήσει και λίγες μέρες πριν ξανά το κομματικό όργανο. Φαντάσου δηλαδή να μιλούσαμε και για μία οργάνωση με 500 και 1000 μέλη τι θα γίνονταν…. Πάντως όπως υποστηρίζεται σε ανάλογες διαδικασίες, , με εγγραφή μελών μέχρι την έναρξη της διαδικασίας, έγινε σε όλες τις νομαρχιακές συνελεύσεις της χώρας, χωρίς καμιά απολύτως διαφωνία, καταγγελία ή αποχώρηση. Στο Βόλο άραγε γιατί τόσος χαμός και τόση πρεμούρα;
Β.Κ

Αισιόδοξος
Λίγα μέτρα πιο κάτω από το δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, στο Μεταξουργείο το ίδιο πρωινό της Κυριακής εξελίσσονταν η πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. «Φτωχή» σε συμμετοχή, ενδεικτικό και αυτό της μεγάλης κάμψης που διαπερνά οριζοντίως και καθέτως το πάλαι πότε κραταιό ΠΑΣΟΚ, εάν και ο Πάρις Κουκουλόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς θα κερδίσουν και στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ότι άλλοι «θα ψάχνονται» όπως είπε. Βέβαια άφησε να εννοηθεί ότι στις ευρωεκλογές μάλλον το ΠΑΣΟΚ θα κατεβεί υπό την ομπρέλα του ευρωπαικού σοσιαλιστικού κόμματος και στην επωνυμία του ψηφοδελτίου. Προφανώς μήπως και είναι πιο «ελκυστικό».
Β.Κ

Δικαίωση
για τον Ολυμπιακό
Με την ανάκληση της διάλυσης του Ολυμπιακού Βόλου το ίδιο το κράτος πρώτα παραδέχτηκε και κατόπιν αναίρεσε το για μικροπολιτικούς λόγους πραξικόπημα της κυβέρνησης Παπανδρέου εναντίον της ομάδας της πόλης μας. Θλιβερές πολιτικές καρικατούρες στο μυαλό των Βολιωτών απομένουν οι Γερουλάνοι και οι Νικητιάδηδες, καθώς και οι ολιγωρήσαντες χαρακτηριστικά ντόπιοι ομοϊδεάτες τους βουλευτές και αυτοδιοικητικοί.
…Το έγκλημα δεν παραγράφεται. Δεν ξεχνούν οι Βολιώτες. Ο λογαριασμός θα επιστρέφει εσαεί στους Κεντροαριστερούς υπευθύνους.
Φ.Τ.

Πανυγειονομικό Μέτωπο Μαγνησίας
Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Βόλου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, ΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), Σύλλογος Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), Σύλλογος Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας. Όλοι τους διαμαρτύρονται για την καταστρεπτική πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, κι έχουν δημιουργήσει Πανυγειονομικό Μέτωπο, προκειμένου να αντισταθούν αποτελεσματικότερα.
…Δεν είδαμε όμως, για την ώρα τουλάχιστον, τους φορείς της Μαγνησίας, το ΕΚΒ, τα διάφορα σωματεία και συλλόγους να τάσσονται στο πλευρό τους, μολονότι ο αγώνας τους είναι αυτονόητα και αγώνας τού κάθε πολίτη. (Εκτός κι αν συντάσσονται με την άποψη της Ζέττας πως όλα πάνε καλά, οπότε το πράγμα αλλάζει).
Φ.Τ.

Τα ψέματα τελείωσαν
Είσαι άνεργος και δεν έχεις λεφτά για ρεύμα, πεθαίνει το παιδί σου από μαγκάλι, σε συλλαμβάνουν.
…Ο κόσμος πεθαίνει. Και βασανίζεται πιο πέρα από το θάνατο. Κυριολεκτικά. Παλλαϊκός πολιτικός αγώνας τώρα εναντίον της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Ή αυτό ή θα σταυρώσουμε τα χέρια να περιμένουμε τη σειρά μας.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου