ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με ονοματεπώνυμο

με-ονοματεπώνυμο-557570

Προχθές στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της Επιχείρησης αναφέρθηκε σε δημοσιογράφο – γκαιμπελίσκο που δυσφημεί κάθε μέρα τη ΔΕΥΑΜΒ, για λόγους που, όπως είπε, είναι κατανοητοί. Οποιος έχει μάτια βλέπει και όποιος έχει αυτιά ακούει, είπε χαρακτηριστικά. Οι χαρακτηρισμοί είναι βαρείς και από τη στιγμή που δεν λέγονται ονόματα αγγίζουν όλο το δημοσιογραφικό κλάδο της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό μήπως έπρεπε από την Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας να ζητηθεί ονοματεπώνυμο ;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Από το Βόλο
στο Μαρακανά

Από τις αλάνες της Νέας Δημητριάδας στο θρυλικό Μαρακανά της Βραζιλίας. Στο ναό του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Μία διαδρομή μαγευτική για τα όνειρα κάθε παιδιού, που έγινε πραγματικότητα για τον Τάκη που έφυγε χθες τόσο νωρίς από τη ζωή …
Σαράντα χρόνια πριν. Απρίλιος 1974 νεαρά σχολιαρόπαιδα, καθηλωμένα μπροστά στις τηλεοράσεις για να δούμε την Εθνική Ελλάδος απέναντι στην Εθνική Βραζιλίας. Την ομάδα που πριν τέσσερα χρόνια είχε μαγέψει τον πλανήτη στο Μεξικό με την απόλυτη αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου. Απέναντι στους γητευτές της στρογγυλής θεάς, στους δεξιοτέχνες που αυτοσχεδίαζαν στο πράσινο χαλί, μπροστά σε 100.000 καριόκας, η Εθνική μας ομάδα έμοιαζε, πριν το παιχνίδι, εύκολη βορά για τους μάγους από τη χώρα της σάμπα και ας είχε παίκτες εγνωσμένης αξίας όπως ο Δομάζος, ο Δεληκάρης, ο Οικονομόπουλος κ.α. Και όμως ένας ήταν εκείνος που ξεχώρισε σε εκείνο το ιστορικό παιχνίδι. Αυτός που κράτησε όρθια την Εθνική , που έφυγε με απόρθητη την εστία της από εκείνο το παιχνίδι, που ήταν η πρώτη μεγάλη χρυσή σελίδα στην Ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Ο Τάκης Συνετόπουλος. Ο βολιώτης άσσος που είχε όλα εκείνα που χαρακτήριζε τον Έλληνα. Ασίγαστο πάθος για διάκριση, αδάμαστη θέληση, περίσσιο φιλότιμο και ακατάβλητο σθένος. Αυτός ήταν ο ποδοσφαιριστής που ίσως ήταν ότι καλύτερο έχει αναδείξει ποτέ το βολιώτικο ποδόσφαιρο. Ένα βολιώτικο ποδόσφαιρο που με τα δικά του παιδιά ήταν μία ομάδα που έτρεμαν οι μεγάλοι του πρώην πανίσχυρου ΠΟΚ Ένα ποδόσφαιρο που είχε και τότε ίντριγκες, παρασκήνιο και επεισόδια. Είχε όμως και αυτό που μας έχει λείψει τα τελευταία χρόνια. Το μέγα πάθος για το έμβλημα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο πάνω στην ερυθρόλευκη φανέλα. Μία φανέλα που τη γέμιζαν με αίμα και ιδρώτα οι βολιώτες ήρωες της Κυριακής. Τους περισσότερους από αυτούς θα τους δούμε αύριο το απόγευμα, την ώρα που θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στο συναθλητή και φίλο τους Τάκη Συνετόπουλο…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Προετοιμασία για εκλογές

Π. Σκοτινιώτης: Να αντιδράσουμε συντονισμένα στις υπέρογκες αυξήσεις στα διόδια.
…Και στις υπέρογκες τιμές της ΔΕΥΑΜΒ για το νερό και για την αποχέτευση, ε, δήμαρχε, τι λες; Δε συμφωνείς; (Αλήθεια, κύριε, τρεισήμισι χρόνια τώρα δεν βρήκες να συμβαίνει εναντίον του λαού τίποτε άλλο άξιο για να αντιδράσεις;)
Φ.Τ.

Το CERN κι ο Αγ. Βησσαρίων
βοήθειά μας

Το ότι η υφυπουργός Υγείας Ζέττα (ομού μετά του ενδοξοτάτου Περιφερειάρχου Θεσσαλίας Αγοραστού) προσπαθεί να καταστήσει την περιοχή πόλο έλξης στην καινοτόμο Ιατρική είναι επαινετέο. Την πλήρη όμως διάλυση της «παραδοσιακής» Υγείας στη Μαγνησία και σ’ όλη τη χώρα, στην οποία πρόλαβε κι έβαλε το χεράκι της και η υφυπουργός Ζέττα, δεν βρίσκουμε λόγια να τη χαρακτηρίσουμε.
…Τέλος πάντων, το CERN κι ο Άγιος Βησσαρίων, την τιμία κάρα του οποίου προσκυνούμε αυτές τις μέρες στο Βόλο, βοήθειά μας. Γιατί αν περιμένουμε να γιατρευτούμε από τον ΕΟΠΥΥ, τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία, έτσι όπως τα κατάντησε η κυβέρνηση, πλανώμεθα πλάνην οικτράν ή, μάλλον, μοιραίαν.
Φ.Τ.

Θέσεις
υπάρχουν
Μπορεί πλέον να έχει αποδειχθεί ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως θέσεις. Μία ακόμη από τις υπάρχουσες πολιτικές θέσεις της Μαγνησίας καταλαμβάνεται από το ΠΑΣΟΚ, όπως και όλες οι προηγούμενες. Αυτή τη φορά είναι η ΕΒΕΤΑΜ. Παιδιά σιγά –σιγά και με φυδώ γιατί θέσεις μπορεί να υπάρχουν αλλά με αυτούς τους ρυθμούς που πάτε θα μας τελειώσουν οι Πασόκοι! Κάποιος κακός θυμήθηκε ότι τόσες θέσεις το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία δεν κατείχε ούτε επί… ΠΑΣΟΚ. Τότε τις παραχωρούσε στο Συνασπισμό υποκύπτοντας στον μικρομεγαλισμό του τοπικού πολιτικού συνεταίρου….
Β.Κ.

Η Κοινωνική συμφωνία
Την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου ανατροπής, το οποίο θα αναλάβει την αναγέννηση της χώρας, υπογράμμισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο 1ο Συνέδριο του κόμματος. Η κυρία Κατσέλη άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η ασκούμενη πολιτική αποδεικνύεται οικονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά ανάλγητη και εθνικά επικίνδυνη. Όπως είπε χαρακτηριστικά «το φάρμακο της μνημονιακής πολιτικής σκοτώνει» και «δεν υπάρχουν περιθώρια ολιγωρίας και αδράνειας». Στο συνέδριο της Κοινωνικής Συμφωνίας συμμετέχουν και Βολιώτες που κινούνται στον προοδευτικό χώρο και έχουν ενταχθεί στο κόμμα.
Β.Κ

Πρασινίζουμε
για τα καλά…

Χοντρές μουρμούρες… στη Ν.Δ καθώς βλέπουν να «επελαύνουν» παντού σε δημόσιες θέσεις στην περιοχή οι «πράσινοι» και μάλιστα εκ Λαρίσης. Έτσι μετά τον διορισμό του πράσινου Κ. Καραμπάτσα στο Γ.Ν.Β, το διορισμό διευθυντικών στελεχών στην Εκπαίδευση επίσης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ήρθε η σειρά της ΕΒΕΤΑΜ όπου πρόεδρος ορίζεται ο Λαρισαίος δικηγόρος και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Παπαλιάγκας. Νεοδημοκρατικοί κύκλοι χθες έλεγαν ότι στο πνεύμα της συνεργασίας τόσο η υφυπουργός όσο και τα τοπικά κομματικά όργανα δεν έχουν εκφράσει καμία αντίρρηση. Μήπως τουλάχιστον θα μπορούσαν να απαιτήσουν να επιβραβευθούν και ορισμένοι Πασόκοι εκ Βόλου, έτσι για να υπάρχει μία χωροταξική ισορροπία τουλάχιστον.
Β.Κ

Ντοκουμέντο
Τα όσα υποστηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου για τα όσα διαδραματίστηκαν επί πρωθυπουργίας του έστω και μέσω του πολυσέλιδου κειμένου που υπογράφει ο στενός του συνεργάτης Γιώργος Ελενόπουλος είναι ιδιαίτερα σοβαρά και θα πρέπει να διαβαστούν προσεκτικά και με ψυχραιμία διότι εάν μη τι άλλο αποτελούν ένα ιστορικό ντοκουμέντο. Με τις όποιες διαφωνίες έχει κανείς.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου