ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μόνο φίλους

μόνο-φίλους-562819

Μόνο φίλους έχει στο Βόλο και ας μένει οικογενειακώς στη Λάρισα, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Π.Θ. Κώστας Γουργουλιάνης. Προχθές στο διάδρομο του Δημαρχείου Βόλου όπου βρέθηκε για να κάνει παρέμβαση για την αιθαλομίχλη, τον περίμεναν γνωστοί Βολιώτες που ήθελαν να του σφίξουν το χέρι και να τον ευχαριστήσουν για τη φροντίδα που επέδειξε σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ποτέ στην καρέκλα

Το μάθαμε κι’ αυτό. Ποιο είναι το φυτό που μπορούμε να έχουμε στο γραφείο μας ή δίπλα στον Η/Υ μας καθώς είναι από εκείνα που λειτουργούν ως αντιρρυπαντές στο χώρο μας, αλλά δεν πρέπει να το βάζουμε στην καρέκλα του γραφείου όπου καθόμαστε; Ο κάκτος!!! Το ακούσαμε στην προχθεσινή εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο του Βόλου για την αιθαλομίχλη από το γεωπόνο και υπεύθυνο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου Δημ. Αντωνιάδη.

Μέχρι τέλη Γενάρη

Ακούστηκε από μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία ανοικτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των «Δρόμων Συνεργασίας» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας. Ο, τι μέχρι τέλος Γενάρη θα πρέπει να τελειώνει η ιστορία με την ανάδειξη του επικεφαλής του συνδυασμού για το Δήμο Βόλου.

Αρωμα ΜΜΕ
Είχε άρωμα ΜΜΕ η προχθεσινή συνέντευξη του Δημάρχου Βόλου και Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Π. Σκοτινιώτη για έργα και τον προϋπολογισμό της Επιχείρησης για το 2014. Ο Δήμαρχος Βόλου είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
« – Η ΔΕΥΑΜΒ χρειάζεται στήριξη απ’ όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Άλλωστε όποια παράταξη φιλοδοξεί να διοικήσει το Δήμο μετά τις επόμενες εκλογές, έχει συμφέρον να παραλάβει μία υγιή επιχείρηση. Είναι δείγμα πολιτικής αδυναμίας και έκδηλης πολιτικής αμηχανίας όταν η μείζων μειοψηφία καταθέτει δέκα και περισσότερες επερωτήσεις σε μια και μόνο συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ίδια και τα ίδια χιλιοειπωμένα και χιλιοαπαντημένα θέματα της Επιχείρησης. Είναι προφανές ότι αυτό γίνεται γιατί η στοχοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ έχει εξασφαλισμένη δημοσιότητα σε κάποια Μέσα Επικοινωνίας για λόγους που και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης έχει πλέον αντιληφθεί.
– Η ΔΕΥΑΜΒ χρειάζεται στήριξη από τα Μέσα Επικοινωνίας, αυτά που θέλουν πραγματικά να λειτουργούν ως υγιείς ανεξάρτητες επιχειρήσεις».

Υπήρχε
και τρίτος

Δύο είναι τελικά οι υποψήφιοι πρόεδροι στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας. Γ. Κίτσιος και Δ. Νταόπουλος. Υπήρχε και τρίτος ενδιαφερόμενος, αλλά τελικά δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τις αναγκαίες τριάντα υπογραφές στελεχών προκειμένου να καταθέσει την υποψηφιότητα. Συγκέντρωσε περίπου δέκα με δεκαπέντε, λένε οι πληροφορίες. Δύσκολο πράγμα οι υπογραφές. Στην εποχή μας όλοι προσέχουν που τις βάζουν…
Ν.Τ.

Πολιτικούς δεσμούς
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος που έρχεται στο Βόλο την Κυριακή προσκεκλημένος της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ έχει ιδιαίτερους πολιτικούς δεσμούς με το Βόλο από την εποχή που διέπρεπε ως δήμαρχος στην Κοζάνη και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και είχε συνεργαστεί με πολλούς αυτοδιοικητικούς. Από τότε βέβαια κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι όμως ο Πάρις έχει καταφέρει και διατηρεί καλές σχέσεις με πολλούς από εκείνους τους αυτοδιοικητικούς παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι αποστασιοποιημένοι.
Β.Κ

Κατάμεστο
Γεμάτο ήταν στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας το καινούργιο θέατρο. Κουμουνιστές και κουμουνίστριες, όλων των ηλικιών βρέθηκαν εκεί χθες για να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Τ.Ε του ΚΚΕ Βόλου για να τιμήσουν τα 95 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Εκεί λοιπόν «συναντήθηκαν» όλες οι γενιές και αυτό που κάνει εντύπωση είναι η αποφασιστικότητά και η θέληση να ξαναβρεθούν όλοι μαζί στους αγώνες. Η εποχή άλλωστε «προσφέρεται» για λαικούς αγώνες αρκεί οι πολίτες να το αποφασίσουν.
Β.Κ

Παιδιά ενός κατώτερου θεού
Πάρις Μουτσινάς: Χωρίς καθηγητές σχολεία της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
…Γι’ αυτό κι η πάλη εναντίον αυτής της πολιτικής που ξεδιάντροπα απογυμνώνει το λαό από κάθε δικαίωμα είναι καθήκον, κύριε Μουτσινά μου.
Φ.Τ.

Ο πωλών τοις μετρητοίς
«Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Την κάνουν εμπόρευμα. Αντιστεκόμαστε» έγραφε πανό των διαδηλωτών γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
…Πώς κάνετε έτσι, κυρίες και κύριοι; Και το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Άδωνι και τη Ζέττα να το κάνουν εμπόρευμα! (Από δω κι εμπρός για φτηνά φάρμακα ξέρετε τίνος την πόρτα να χτυπήσετε!).
Φ.Τ.

Πόσο καλά, κύριε Σαμαρά;
Πάμε καλά, κύριε Σαμαρά; Ανυπερθέτως! Μα υποστηρίζετε σοβαρά πως έρχεται η ανάπτυξη με 30% ανεργία, κλειστές επιχειρήσεις κι εκατομμύρια φτωχούς και εξαθλιωμένους; Φυσικά, το αναγνωρίζει η Μέρκελ! Πόσο καλά, κύριε Σαμαρά, με 400 ευρώ το μήνα, τον Βορίδη και τον Άδωνι να προστατεύουν τη δημοκρατία, τους ναζί να μας μιλούν για πατριωτισμό, τους αστυνόμους να χτυπάνε το λαό που διαμαρτύρεται στο ψαχνό, τα σχολεία δίχως θέρμανση και κλειστά τα νοσοκομεία; Ακούστε τι λένε για μας η ΕΕ, το ΔΝΤ! Ακούστε τι λένε οι Ντερμπεντέρηδες!
…Μην παραπονιέστε όσοι από σας φέρατε στην κυβέρνηση τα δυο κόμματα που είναι υπεύθυνα για τη χρεοκοπία μας.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου