ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οραμα

οραμα-593865

Ο Βολιώτης Νίκος Μαγγίτσης είναι ο μόνος Ελληνας αλπινιστής, που ολοκλήρωσε το εγχείρημα των «7 summits», τις επτά υψηλότερες κορυφές του πλανήτη, σε καθεμία από τις επτά ηπείρους.

Διετέλεσε πρεσβευτής του Ολυμπιακού Εθελοντισμού για την «ΑΘΗΝΑ 2004», επί 4 χρόνια. Εχει οργανώσει και υλοποιήσει 44 αποστολές αθλητικής επιβίωσης σε όλο τον πλανήτη.

Είναι ο πρώτος και μοναδικός Ελληνας, που έχει φτάσει πεζοπορικά στον Βόρειο Πόλο το 2000 και τον Νότιο Πόλο το 2003. Στις δράσεις του επίσης περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η πεζοπορική διάσχιση στην Τυνησιακή Σαχάρα το 2001, η διάσχιση της Salar De Uyuni στη Βολιβία το 2005, καθώς και ο πρώτος χειμερινός διάπλους του Αιγαίου Πελάγους με ατομικό καγιάκ, από τη Λήμνο στον Βόλο, το 2002.

Αφιερωμένος στον αθλητισμό, τον αθλητικό τουρισμό και τις υπαίθριες δραστηριότητες, με χαρά είδε προ ημερών να μπαίνει το πρώτο λιθαράκι για τη δημιουργία του «Μεγάλου Μονοπατιού του Πηλίου», το οποίο εμπνεύστηκε ο ίδιος, με στόχο την προβολή της διαδρομής σε Ελλάδα και εξωτερικό και την προσέλκυση περιπατητών τουριστών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου