ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ξανακούστηκε

ξανακούστηκε-600365

Ξανακούστηκε

Το «καλή χρονιά» ξανακούστηκε χθες στα σχολεία της Μαγνησίας από εκπαιδευτικούς και μαθητές, που επέστρεψαν μετά από δίμηνο «διάλειμμα».

Αυτή τη φορά, ευχή όλων είναι να ολοκληρωθεί χωρίς άλλη διακοπή η φετινή σχολική χρονιά και τα όποια εκπαιδευτικά κενά προκύψουν άμεσα να καλυφθούν, ώστε να γίνει απρόσκοπτα η μετάβαση στην επόμενη τάξη.

Ε.Χ.

Δυσκολίες

Ηταν απολύτως αναμενόμενο να προκύψουν προβλήματα στην ψηφιακή πλατφόρμα στη διαδικασία δήλωσης των αποτελεσμάτων από τους ελέγχους αυτοδιάγνωσης, που υποβλήθηκαν μαθητές προχθές Κυριακή. Σε μία ημέρα έπρεπε να υποβληθούν εκατομμύρια δηλώσεις και φυσιολογικά το σύστημα δεν άντεξε. Ωστόσο, οι έχοντες την ευθύνη όφειλαν εγκαίρως να αντιληφθούν το αυτονόητο και να λάβουν τα μέτρα τους. Οι γονείς, στη συντριπτική τους τουλάχιστον πλειονότητα, επέδειξαν συνέπεια και έκαναν όλα όσα τους ζητήθηκαν, χωρίς, όμως, να γλιτώσουν την ταλαιπωρία, αλλά και την αγωνία. Πλέον, οι αρμόδιοι οφείλουν άμεσα να βρουν λύσεις, καθώς έρχονται άλλοι δύο, τουλάχιστον, έλεγχοι, αύριο Τετάρτη και την ερχόμενη Κυριακή. Προφανώς, στο αρμόδιο υπουργείο δεν θέλουν ούτε να τα παρατήσουν οι γονείς, ούτε να ταλαιπωρηθούν ξανά…

Β.ΚΑΡ.

Συνέπεια

Με απόλυτη συνέπεια η ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης, κατέθεσε την πρότασή της, σχετικά με τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ αρχικά και σε βάθος χρόνου στα 809. Πρόταση ρεαλιστική, αυτονόητη και λογική, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τη Συνομοσπονδία, προς όφελος πάντα των εργαζομένων. Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι πρέπει να αμείβονται αξιοπρεπώς, προκειμένου να μπορούν να ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Επιπλέον, να διαθέτουν την απαιτούμενη αγοραστική δύναμη, έτσι ώστε από την πλευρά τους να δίνουν ώθηση και στην εθνική οικονομία. Η πρόταση κατατέθηκε, κινείται στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας και απομένει πλέον να φανεί αν και θα γίνει αποδεκτή αρμοδίως.

Β.ΚΑΡ.

Παράδειγμα

Αξια συγχαρητηρίων είναι η συμπεριφορά του διερχόμενου οδηγού, που αντιλήφθηκε το τροχαίο δυστύχημα με εγκατάλειψη σε παράδρομο της Λαρίσης το περασμένο Σάββατο και κινητοποιήθηκε εγκαίρως για να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Ο μάρτυρας επέδειξε ευσυνειδησία και υπευθυνότητα. Η Αστυνομία κινητοποιείται άμεσα, όμως χρειάζεται να έχει δίπλα της και τον πολίτη. Η σύλληψη του υπαιτίου κατέστη δυνατή σε 20 λεπτά της ώρας.

Κ.Μ.

Σε αναμονή

Δεν βλέπει την ώρα η εμπορική αγορά να χαλαρώσουν περαιτέρω τα μέτρα και να υπάρχει ελεύθερη είσοδος των καταναλωτών στα καταστήματα. Ο εμπορικός κόσμος περνά δύσκολες ώρες, ενώ πιστεύει ότι η αγορά μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια χωρίς το click inside και το click away.

Κ.Μ.

Γραμμή πλεύσης

Σε κατάσταση αναμονής οι ξενοδόχοι για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων που θα καθορίσουν την έλευση των ξένων τουριστών σε ασφαλείς περιοχές. Με τις πράσινες περιοχές στο επίκεντρο και την προσπάθεια της Ελλάδας να ενταχθεί συνολικά στην παραπάνω κατηγορία δεδομένη, η αγωνία κορυφώνεται στους κλάδους του τουρισμού. Σε κοινή γραμμή πλεύσης οι επαγγελματίες της Μαγνησίας, επισημαίνουν ότι οι κρατήσεις από το εξωτερικό βρίσκονται σε αναμονή, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το επιδημιολογικό τοπίο. Ολοι εναποθέτουν τις ελπίδες στο εμβόλιο, με την προσδοκία ότι το τείχος της ανοσίας θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα, που αναμένεται να κατευθυνθεί στη Μαγνησία.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου