ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ουρές για rapid test

ουρές-για-rapid-test-682664

Μεγάλη ουρά σχημάτιζαν χθες το πρωί έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Βολιώτες, προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν από τον ΕΟΔΥ.

Οι εικόνες θύμιζαν τις μεγάλες ουρές των πολιτών στην πλατεία του Δημαρχείου Βόλου τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχαμε έξαρση κρουσμάτων και το δεύτερο πανδημικό κύμα. Προς το παρόν τα στοιχεία από τις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ, που έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, δεν προκαλούν ανησυχία, όπως, τουλάχιστον, αυτή που βίωσαν οι Βολιώτες πριν από τέσσερις μήνες.

Ωστόσο, οι μετρήσεις στα αστικά λύματα δείχνουν κατακόρυφη αύξηση του ιικού φορτίου, που σύντομα θα μεταφραστεί σε αντίστοιχη των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η όποια χαλάρωση έναντι των μέτρων πρέπει να δώσει τη θέση της στην ατομική υπευθυνότητα, έτσι ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Η τήρηση των μέτρων και τα συχνά rapid tests είναι τα μοναδικά μας όπλα, από τη στιγμή που η διαδικασία του εμβολιασμού εξελίσσεται με ρυθμούς χελώνας.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου