ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠτΔ: Στο τραπέζι και το όνομα του Λίνου Σισιλιάνου

πτδ-στο-τραπέζι-και-το-όνομα-του-λίνου-239186

Ένας άνθρωπος που διατηρεί δεσμούς με τη Μαγνησία, καθώς η γιαγιά του κατάγονταν από τη Μακρινίτσα, δεν αποκλείεται να βρεθεί στο ύπατο αξίωμα της χώρας. Ο λόγος για τον Λίνο – Αλέξανδρο Σισιλιάνο, που το προηγούμενο καλοκαίρι εκλέχτηκε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

Ο κ. Σισιλιάνος είναι ένα πρόσωπο που τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το NEWS 247, που επισημαίνει πως έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να είναι και το πρόσωπο, που θα επιλεγεί από τον πρωθυπουργό για την Ηρώδου Αττικού.

Ο Λίνος – Αλέξανδρος Σισιλιάνος είναι γεννημένος το 1960. Ο πατέρας του Γιώργος θεωρείται από τους μεγαλύτερους Ελληνες συνθέτες συμφωνικής μουσικής του 20ού αιώνα. Στο οικογενειακό περιβάλλον ο Λίνος Σισιλιάνος ασχολήθηκε αρχικά με το βιολί, αλλά τελικά τον κέρδισε η Νομική, από όπου αποφοίτησε με άριστα, ενώ ακολούθησε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Robert Schumanστο στο Στρασβούργο στο Διεθνές Δίκαιο το 1984 και το διδακτορικό του στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 1990, όλα με βαθμό άριστα.

Εχει διατελέσει επιστημονικός διευθυντής του ιδρύματος για τα δικαιώματα του ανθρώπου «Αλίκη Μαραγκοπούλου», αλλά και αντιπρόεδρος της επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων, ενώ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο διαδέχτηκε το 2011 τον Χρήστο Ροζάκη.

Οπως τονίζει το NEWS 247, ο Λίνος Σισιλιάνος φέρεται να είναι πρόταση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ενώ εκτιμάται ότι, εφόσον προταθεί, θα τον ψηφίσει και το ΚΙΝΑΛ, λόγω και των άριστων σχέσεων που έχει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Βασίλη Σκουρή κ.ο.κ. και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων προσώπων, θα δυσκολευτεί να πει «όχι».

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου