ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σκληρή γραμμή

σκληρή-γραμμή-584193

Σκληρή γραμμή

Δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στη σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, που θα προκύψει στο επικείμενο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ τέλος του μήνα. Οπως πληροφορείται η στήλη, ειδικά εκ μέρους των προεδρικών έχει καταστεί σαφές ότι όσοι είχαν διοριστεί την προηγούμενη φορά στην Κεντρική Επιτροπή όχι μόνο θα είναι υποψήφιοι, αλλά υπάρχει και βούληση να εκλεγούν. Οπερ σημαίνει ότι θα είναι στη «σκληρή γραμμή». Στα ίδια χνάρια μαθαίνουμε βαδίζουν και οι υπόλοιπες τάσεις, προκειμένου να αποφευχθούν τα εσωκομματικά μέτωπα ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Θυμίζουμε πάντως πως από τη Μαγνησία στην ΚΕ του ΚΙΝΑΛ συμμετέχουν η πρώην υπουργός Ροδούλα Ζήση και ο πρώην πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Δημ. Κουτσούκος.

Β.Κ.

Ανοίγει τα χαρτιά του

Εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί η στάση που θα ακολουθήσει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ολοι μαζί – Νέα πορεία» Κώστας Κρανάς στις δημοτικές εκλογές στον Αλμυρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κρανάς θα γνωστοποιήσει σύντομα τις προθέσεις του.

Κ.Μ.

Σταθερή πολιτική

Σαφή τοποθέτηση για τα αυτοδιοικητικά έκανε χθες ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των υποψηφίων του. Ο κ. Τσιαπλές και η Λαϊκή Συσπείρωση έχουν αδιαμφισβήτητα μία σταθερή πολιτική.

Κ.Μ.

Αποχώρηση

Αλλοι σπεύδουν να μπουν στον πολιτικό στίβο και άλλοι αποχωρούν ανοίγοντας δρόμο στους νέους. Μεταξύ των δεύτερων ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου Αγγελος Αργυρίου, ο οποίος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεν προτίθεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Παρά το γεγονός ότι έδωσε καλά δείγματα γραφής ως αιρετός, εντούτοις παραδίδει τη σκυτάλη, δηλώνοντας υπέρ της ανανέωσης των προσώπων στον αυτοδιοικητικό χάρτη, θέση την οποία πλέον αποδεικνύει έμπρακτα με την απόφασή του.

Γ. Υ.

Ενστάσεις

Ενδοκυβερνητικές τριβές προκαλεί η συζήτηση που άνοιξε, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τέως υπουργοί και νυν βουλευτές εκφράζουν τις αντιδράσεις και τις ενστάσεις τους, στηριζόμενες σε στοιχεία και τεκμηριωμένες απόλυτα, υποστηρίζοντας ότι το νέο σχέδιο, εκτός από άδικο είναι και δύσκολα εφαρμόσιμο. Αν σε όλα αυτά ληφθούν υπόψη και οι σφοδρές αντιδράσεις που προκύπτουν ήδη από έγκριτους νομικούς και σε τοπικό επίπεδο, όπως ήδη εκφράστηκαν από τον πρώτο κύκλο της διαβούλευσης που άνοιξε από προχθές Κυριακή ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, προκύπτει εύλογα ότι στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο κάτι δεν πάει καλά…

Β.ΚΑΡ

Αιφνιδιασμός

Αλλη εγκύκλιο περίμεναν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, άλλη τους ήρθε, αιφνιδιάζοντας μάλιστα για τη χρονική συγκυρία. Αντί για την εγκύκλιο για την έναρξη της διαδικασίας των πανελλαδικών, παραλήφθηκε εγκύκλιος για την προκήρυξη νέου διευθυντή. Η θητεία των διευθυντών εκπαίδευσης έχει μεν λήξει από την 1η Φεβρουαρίου και συνεχίζουν να παραμένουν στις θέσεις τους με παράταση, κανείς όμως δεν φανταζόταν ότι η διαδικασία θα ξεκινούσε μέσα στην άνοιξη, οπότε και αρχίζει και η προετοιμασία των πανελλαδικών. Οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση, πάντως, μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις από σήμερα έως και τις 2 Απριλίου.

Ε.Χ.

Ιώβεια υπομονή

Οχι απλή, αλλά ιώβεια υπομονή έχουν κάνει 20 και πλέον χρόνια οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για τον Αλατά. Επενδυτές, που όχι μόνο δεν το βάζουν κάτω, αλλά είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε διόρθωση του σχεδιασμού τους, προκειμένου να ανταποκρίνεται πλήρως στις προδιαγραφές περί ήπιας τουριστικής ανάπτυξης. Με την έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ και τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ έσπευσαν μάλιστα να δηλώσουν ότι συνεχίζουν να ενδιαφέρονται και ότι προσβλέπουν στην καλή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η επένδυση.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου