ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κινείται…

κινείται-147851

Ο πρώην Νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας κινείται. Αν πρόσεξα καλά το αζιμούθιο, η κατεύθυνση δείχνει μάλλον προς την Πλατεία Ρήγα Φεραίου. Αδέσμευτος πλέον κομματικά έχει τη δυνατότητα πιο «ελαστικών» κινήσεων.

Ν.Τ.

Η Νατάσσα

στο Βόλο
Kαι η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, η Νατάσα Παζαΐτη, ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων στις διήμερες εργασίες του Πανελλήνιου Συνέδριου της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακής και Γονιδιακής Ιατρικής και Έρευνας που έγινε χθες και προχθές στο Βόλο. Όπως έγινε γνωστό η κυρία Καραμανλή είναι συνεργάτης του Καθηγητή Χειρουργικής Γ. Ζωγράφου που ήταν εκ των ομιλητών στο Συνέδριο.
Οι βουλευτές
Το παρών για το ξεπροβάδισμα όσων ξεκίνησαν χθες το πρωί από το Βόλο για να πάνε πεζή στην Αθήνα έδωσαν και οι βουλευτές Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Πάρις Μουτσινάς. Θα μπορούσε να είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρών, είχε ωστόσο ανειλημμένες υποχρεώσεις, όπως μας έλεγε ο πατέρας του που έδωσε το παρών χθες το πρωί στην παραλία…
Περίσσια δύναμη
ψυχής…
Η πιο συγκινητική στιγμή από όσους ξεκίνησαν χθες από την παραλία του Βόλου για να πάνε με τα πόδια στην Αθήνα ήταν ο 40χρονος Δημ. Μπαρμπαγεωργόπουλος πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι. Στη θέα του και μόνο η αίσθησή σου ήταν ότι μερικοί άνθρωποι, αν μη τι άλλο, διαθέτουν περίσσια δύναμη ψυχής…
Αδικος φόβος
Πολλοί φοβήθηκαν χθες το απόγευμα ότι για ένα ακόμη Σάββατο θα γίνονταν επεισόδια στο Βόλο. Κάτι οι απλήρωτοι εργάτες από τη Θεσσαλονίκη που ήλθαν στην πόλη, κάτι οι κινήσεις συμπαράστασης από ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κάτι το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που γινόταν στην παραλία, ενίσχυαν τις υπόνοιες για ένα συγκρουσιακό μίγμα, μετά το όσα είχαν συμβεί την προηγούμενη εβδομάδα με τη Χρυσή Αυγή. Τελικά δεν άνοιξε… ρουθούνι . Οι πιο έμπειροι έκαναν λόγο και για την καλή διάταξη των δυνάμεων της Αστυνομίας, που δεν άφησε πολλά περιθώρια.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
Κλείνει
το πακέτο
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες εντός του σαββατοκύριακου κλείνει η συμφωνία για το πακέτο μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Βοήθειά μας!
Ν.Τ.

Δήμαρχε,
έβγα όξω
Κοιτούσα τυχαία χθες το αρχείο φωτογραφείων. Το 99% των φωτογραφιών του Δημάρχου Βόλου έχουν ντεκόρ το παραλληλόγραμμο τραπέζι του δημαρχιακού γραφείου. Επειδή οι φωτογραφίες λένε χιλιάδες λέξεις όταν είναι πολλές, είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι ο Δήμαρχος ζει σε… πέτρινο πύργο. Κρίμα, γιατί με τον Καλλικράτη ο Δήμος μας έχει μεγαλώσει τόσο πολύ…
Ν.Τ.

Παράνομος
Κάποιος σύνδεσμος που συνεδριάζει αύριο στο Βόλο γνωρίζει ότι έχει καταστεί από καιρό παράνομος βάσει των κείμενων διατάξεων; Αν δεν το γνωρίζει, ας σταματήσει πριν μπλέξουν οι επικεφαλής. Αν το γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία νομική υπόσταση, ας αναλάβουν τις ευθύνες!

Ν.Τ.

Ακριβό το «κλείσιμο»
Τελικά, ως φορολογούμενοι πολίτες θα το πληρώσουμε πανάκριβα αυτό το «μάζεμα» που κάνει η κυβέρνηση στο μπάχαλο κράτους και υπηρεσιών. Κάθε δεύτερη μέρα σκαρφίζονται και νέο κόλπο για να κλείνουν ανοιχτά μέτωπα και ψηφοβόρες κόντρες, φορτώνοντας τα βάρη στα συνήθη υποζύγια που αναλαμβάνουν το λογαριασμό κάθε φορά.
Αυτό το πενηντάρι που θα πληρώνουμε θέλουμε δεν θέλουμε στους συμβολαιογράφους για τη δήλωση γάμου, διαζυγίου, θανάτου κ.λ.π., δεν έχει καμιά σχέση με την αδυναμία να ελέγξει το κράτος αυτές τις μεταβολές. Αυτός με το πενηντάρι που θα πληρώνουμε εμείς η κυβέρνηση πατσίζει τις περικοπές που τους έκανε πριν λίγο καιρό, αλλά και την κόντρα για το άνοιγμα του επαγγέλματος.
Μ.Μ.

Αχρείαστο ήταν
Για του λόγου το αληθές, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:
– τα ληξιαρχεία είναι υποχρεωμένα να αποστέλλουν σε μηνιαία βάση στην ΕΛ.ΣΤΑΤ όλες τις μεταβολές που αφορούν γεννήσεις, γάμους, θανάτους κ.λ.π., σε ήδη υπάρχουσα και εν λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα και
– με μια απλή νομοθετική ρύθμιση μπορεί να επεκταθεί η υποχρέωση του ληξίαρχου να αποστέλλει αντίγραφα για όλες τις κατηγορίες πράξεων μεταβολής οικογενειακής κατάστασης, προκειμένου να ενημερώνεται η βάση δεδομένων των ασφαλιστικών ταμείων.
Άρα;
Μ.Μ.

Πολλά τα λεφτά…
Το είχαμε ξαναγράψει, αλλά ξανάρχεται στην επικαιρότητα μετά τα στοιχεία που ανέφεραν στελέχη του ΕΟΠΥΥ, έστω και αν αυτά έρχονται «κατόπιν εορτής». Η καθιέρωση των ιδιωτικών τηλεφωνικών γραμμών για το κλείσιμο των ραντεβού δεν ήταν απαραίτητη, αφού οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνταν με το παλιό σύστημα. Έπρεπε, όμως, να βρεθεί τρόπος να εξασφαλισθούν περί το 70.000 ευρώ ημερησίως για κάθε μία από τις ιδιωτικές τηλεφωνικές υπηρεσίες που πήραν το «έργο».

Μ.Μ.

Ο καταλληλότερος
Τώρα, γιατί γέλαγε ο άλλος όταν μου είπε ότι εθεάθη ο Παπακωνσταντίνου σε δρόμο της Στοκχόλμης; Να ’χει σχέση με τα Νόμπελ και το γεγονός ότι αναμένεται εκείνο της Οικονομίας, το αποκλείω…
Μ.Μ.


Αποκαλυπτικός Γκέμπελς
Πανέξυπνη και γνώστης των κανόνων της επικοινωνίας η Λιάνα Κανέλλη επέλεξε να διαβάσει ένα απόσπασμα από κείμενο του Γκέμπελς που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Der Angriff στις 30 Απριλίου 1928, όταν χθες το πρωί της ζήτησαν από το Mega να σχολιάσει το θέμα της Χρυσής Αυγής. Το κείμενο:
«Είμαστε κόμμα αντικοινοβουλευτικό. Μπαίνουμε στη Βουλή για να μας εφοδιάσει το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα δικά του όπλα. Αν η δημοκρατία είναι τόσο ηλίθια που γι’ αυτή τη δουλειά να μας δώσει κάρτες δωρεάν μετακίνησης και μισθούς, δικό της πρόβλημα.
Αν πετύχουμε να εκλεγούν στα διάφορα κοινοβούλια εξήντα ως εβδομήντα υποκινητές και οργανωτές από το κόμμα μας, θα πληρώνει για την αγωνιστική μας οργάνωση η ίδια η πολιτεία.
Κι ο Μουσολίνι μπήκε στη Βουλή. Λίγο αργότερα, όμως, παρήλαυνε στη Ρώμη με τους Μελανοχίτωνές του. Αν δεν πετύχουμε να έχουν ασυλία οι πιο επικίνδυνοι άνδρες μας, αργά ή γρήγορα θα βρεθούν όλοι πίσω απ’ τα σίδερα. Θα συμβεί αυτό αν έχουν ασυλία;
Βεβαίως, αλλά μέχρι τότε θα έχει περάσει αρκετό διάστημα, και εν τω μεταξύ οι προστατευμένοι από την ασυλία πρόμαχοι της πίστης μας θα έχουν βρει το χρόνο και την ευκαιρία να διευρύνουν το αγωνιστικό μας μέτωπο, έτσι που ο περιορισμός τους και το φίμωμα του δημόσιου κηρύγματός τους να μην μπορεί να γίνει όπως θα ευχόταν η δημοκρατία.
Δεν ερχόμαστε ούτε ως φίλοι ούτε και ως ουδέτεροι. Ερχόμαστε ως εχθροί! Όπως επιτίθεται ο λύκος στα πρόβατα, έτσι ερχόμαστε».
Μ.Μ. (Για την αντιγραφή)

Ανταλλακτική βιβλιοθήκη
στην Ευξεινούπολη
Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε και λειτουργεί στην Ευξεινούπολη από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο, εκτός από την ευκαιρία που δίνει στους λάτρεις του βιβλίου, δίνει και μια αληθινή απάντηση στην κρίση.
…Τέτοιες πρωτοβουλίες δεν ανταποκρίνονται μόνο στις ανάγκες που γεννάει η συγκυρία. Αναδεικνύουν ταυτόχρονα και μια νέα αντίληψη για την πολιτική, με βάση την οποία η κοινωνία θα γλυτώσει από την καταστροφή της, μόνον εάν σωθεί από μόνη της.
Φ.Τ.

Κραυγή από το Βελεστίνο
Ανοιχτή συνέλευση όλων των δημοτών στο Βελεστίνο. Θέμα: Η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας. Η τοπική κοινωνία διεκδικεί, απαιτεί τα αυτονόητα μέσα από πρωτόγνωρες διαδικασίες.
…Η εκπεφρασμένη υποστήριξη της κυβέρνησης στα σχέδια της τρόικας όσον αφορά στην Υγεία του ελληνικού λαού θέτει ένα αξεπέραστο δεδομένο στην όποια προοπτική να εισακουστούν από τους υπεύθυνους. Μόνη ελπίδα τους η συνέχιση του αγώνα τους.
Φ.Τ.
Να πληρώσουν!
Βολιώτες επιχειρηματίες παίρνουν τις κρατικές επιδοτήσεις, τα χρήματα των φορολογουμένων δηλαδή, για την ενίσχυση της απασχόλησης κι αυτοί αντί να κάνουν προσλήψεις κάνουν… απολύσεις! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ (σελ. 15) δύο μόνον βολιώτικες επιχειρήσεις ενθυλάκωσαν με τον τρόπο αυτό 300.000 ευρώ εκάστη, οι δε μηχανές και μηχανισμοί που στήνονται προκειμένου να εξαπατηθεί το κράτος είναι αφάνταστοι!
…Μπορούμε να αισθανόμαστε απέχθεια για την κοινωνική κατάσταση στη χώρα μας και ταυτόχρονα να πιστεύουμε πως οι πραγματικοί ληστές είναι μόνον οι ξένοι, η τρόικα, οι τράπεζες κ.τ.λ.; Στο βαθμό που η κοινωνία έχει καταντήσει νεκροταφείο ατομική ευθύνη φέρουν και κάτι τέτοιοι αετονύχηδες, που επιτέλους πρέπει κάποτε να πληρώσουν!
Φ.Τ.

Το Κόσοβο κι η Κίνα
είναι εδώ
Πώς το είπε χτες ο Δημ. Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ; Εργασιακές σχέσεις Κοσόβου και μισθούς Κίνας έχει ήδη συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα; Ε, μέσα έπεσε!
…Οσο η εξουσία παραμένει ανεξέλεγκτη από την κοινωνία, τόσο η παρακμή και η χρεοκοπία της δεύτερης θα παγιώνονται.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου