ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απάντησε

απάντησε-419078

Απάντησε

Μόνο ο Απόστολος Ριζόπουλος επικεφαλής της ΛΑΣ είχε προχθές το απόγευμα το σθένος να υψώσει ανάστημα και να απαντήσει στην επικριτική για την αντιπολίτευση ιστορική αναδρομή που έκανε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

«Επειδή δεν θέλουμε να φανούμε γραφικοί και δεν μας αρέσουν τα κρύα αστεία» είπε και απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο τόνισε: «Αυτός ήταν που έτρεχε πρώτα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές ΝΔ, που το παίζει ανεξάρτητος. Είναι αυτός που δεν συγκρούστηκε ποτέ με την κεντρική κυβέρνηση. Είναι κότα απέναντι στις κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ!».

Κ.Μ.

Ταμείο

Αρχίζουν τα δύσκολα για τις κοινωνικές τάξεις, που πηγαίνουν ταμείο όχι για να πληρωθούν, αλλά για να πληρώσουν. Εν αναμονή των ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, έρχονται τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, μειωμένου, σε κάθε περίπτωση κατά 22%, ακολουθούν οι λογαριασμοί ρεύματος, με ρητή την κυβερνητική δέσμευση ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι καταναλωτές, και στο βάθος αχνοφαίνονται τα τέλη κυκλοφορίας, σε ένα ακόμη δύσκολο φθινόπωρο και ίσως δυσκολότερο χειμώνα. Οι δεσμεύσεις για ελαφρύνσεις αναλήφθηκαν ήδη και οι κοινωνικές τάξεις περιμένουν, με την ολοκλήρωση, για όσους τουλάχιστον μπορούν, των οικονομικών υποχρεώσεων, να κάνουν ταμείο…

Β.ΚΑΡ.

Εγκαίνια

Κούραση, αλλά για καλό σκοπό, επιφυλάσσει, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στα εγκαίνια του πολυώροφου πάρκινγκ στη Φιλελλήνων προχθές. «Το έργο δόθηκε σε χρήση προς όφελος των πολιτών και συνεχίζουμε. Θα κουραστεί ο Σεβασμιώτατος να κάνει εγκαίνια το επόμενο χρονικό διάστημα, τα επόμενα χρόνια. Δεν νομίζω να έκανε ποτέ περισσότερα εγκαίνια σε έργα προς όφελος των πολιτών και μόνο» η δήλωση του δημάρχου. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος άκουγε με προσοχή, δείχνοντας πανέτοιμος για τη… δύσκολη συνέχεια, πάντα για το καλό των πολιτών και της πόλης.

Β.ΚΑΡ.

Αντίκτυπος

Μεγάλο πλήγμα για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο η μείωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Ακόμη, δεν το έχουμε καταλάβει ως κοινωνία. Μιλάμε για χιλιάδες θέσεις που παραμένουν κενές πανελλαδικά, κοστίζοντας και στην οικονομία.

Κ.Μ.

Αισιοδοξία

Μικρός ήταν χθες ο αριθμός θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ηταν μόλις πέντε. Εκπαιδευτικοί σχολίαζαν ότι μέχρι στιγμής φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα και τα μέτρα να αποδίδουν. Γι’ αυτό αισιοδοξούν για την πορεία που θα έχει η εκπαιδευτική χρονιά. Βέβαια, ακόμη είναι πολύ νωρίς.

Κ.Μ.

Αναμονή

Προς τη θετική κατεύθυνση εκτιμάται ότι κινούνται τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για την αγορά. Βέβαια όλοι περιμένουν να δουν πώς θα λειτουργούν, ενώ οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν ανάγκη για άμεση εξασφάλιση ρευστότητας.

Κ.Μ.

Ευσεβείς πόθοι

Είθισται ο αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος να συνδυάζεται με ευχές για την επίλυση του οξύτατου κτιριακού προβλήματος, που αντιμετωπίζει η πόλη του Βόλου σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του νέου δικαστικού μεγάρου. Σε σύγκριση με τον αγιασμό του 2020, ελάχιστα έχουν αλλάξει, καθώς μπορεί το δικαστικό μέγαρο, που διεκδικεί ο Βόλος, να έχει ενταχθεί στον σχεδιασμό του υπουργείου Δικαιοσύνης, ωστόσο η πόλη δεν έχει καταλήξει ακόμη στο ζήτημα της χωροθέτησης, με αποτέλεσμα να παραμένει ουραγός στον προγραμματισμό για την ανέγερση νέων δικαστικών μεγάρων μέσω Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Με τα σημερινά δεδομένα, ούτε στον αγιασμό για το ερχόμενο δικαστικό έτος θα έχει αρχίσει να τρέχει το νερό στο αυλάκι, σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες κατασκευής του νέου κτιρίου. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι θα απαιτηθούν πάνω από δύο χρόνια για την ολοκλήρωση του έργου, από τη στιγμή που θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία, γίνεται κατανοητό ότι οι επόμενοι τουλάχιστον τρεις αγιασμοί θα γίνουν στο υφιστάμενο κτίριο των μυριάδων προβλημάτων.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου