ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανησυχία

ανησυχία-426884

Ανησυχία

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, που ομολογουμένως ταλαιπωρήθηκαν δύο ολόκληρα χρόνια από τα λουκέτα λόγω πανδημίας, καλούνται από αύριο να κάνουν μία νέα αρχή. Σε αυτό το πλαίσιο καλό είναι, λίγες μόλις ώρες πριν την πρεμιέρα, να σταματήσει πια ο θόρυβος για το αν και πότε θα κλείσουν τα σχολεία, πριν ακόμη ανοίξουν, που επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία των παιδιών και των δασκάλων τους. Κοινός στόχος και αντίστοιχη προσπάθεια πρέπει και απαιτείται να είναι να παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, εφόσον τα «όπλα» υπάρχουν. Γράμματα εξ αποστάσεως δεν μαθαίνονται και όπως χαρακτηριστικά λένε Βολιώτες εκπαιδευτικοί «εφόσον λειτούργησε ο τουρισμός, θα λειτουργούν και τα σχολεία», όχι ως αιχμή, αλλά ως παράδειγμα…

Β.ΚΑΡ.

Δικαιώματα

Να μη θέλει να εμβολιαστεί κάποιος, είτε γιατί αρνείται, είτε διότι φοβάται, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Εχει, ωστόσο, την υποχρέωση να τηρεί τα προβλεπόμενα και να μην περιφέρεται σε χώρους, στους οποίους ενδεχομένως μπορεί μεν να μεταδώσει ή να κολλήσει τον ιό, επιπλέον δε ίσως προκαλέσει επιπτώσεις σε επιχειρηματίες, που δεν φταίνε. Αναφαίρετο δικαίωμα και των επιχειρηματιών, κυρίως στην εστίαση, είναι, μετά από δύο χρόνια καραντίνας, να δουλεύουν, προσπαθώντας να αναπληρώνουν απώλειες, χωρίς να παριστάνουν τους χωροφύλακες ελέγχοντας ανεμβολίαστους και μη και τελικά να επιβαρύνονται με δυσβάσταχτα πρόστιμα και λουκέτα. Η εστίαση έβαλε πλάτη, αλλά το οξύμωρο πλέον είναι ότι φταίει και για τους ανεμβολίαστους…

Β.ΚΑΡ.

Eπανεκκίνηση

Δύσκολη η επανεκκίνηση των Σπιτιών Γαλήνης μετά από επίσης δύσκολο καλοκαίρι και την πανδημία να καλπάζει. Αγώνας δρόμου για την τοπική Εκκλησία, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο να υπενθυμίζει την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας, για να συνεχίζεται απρόσκοπτα το φιλανθρωπικό έργο. Με την ίδια αφορμή, ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζει τη σημασία του εμβολιασμού, τονίζοντας ότι αποτελεί «δώρο Θεού και της επιστήμης».

Γ.Υ.

Οργανώνονται

Πυκνώνουν οι συναντήσεις μεταξύ υποψηφίων για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και συναδέλφων τους δικηγόρων για τα προβλήματα του κλάδου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου φαίνεται ότι βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο για τα καλά, αν και όλα φαίνονται να κινούνται ήσυχα και αθόρυβα προς το παρόν.

Κ.Μ.

Θα είναι αυστηρή

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας έδειξε χθες τις διαθέσεις της αναφορικά με την τήρηση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση. Αν και όλοι περίμεναν την έναρξη των μέτρων από αύριο, άρχισε πρώτη τους ελέγχους. Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα ισχύουν από τα μέσα Ιουλίου, όμως τότε κανένας δεν ενδιαφερόταν για διασκέδαση σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων.

Κ.Μ.

Ανατιμήσεις

Ανησυχία προκαλεί το κύμα ανατιμήσεων, που βρίσκεται καθ’ οδόν, με πολλούς οικογενειάρχες και χαμηλοσυνταξιούχους να έχουν χάσει τον ύπνο τους. Σειρά προβλημάτων σηματοδοτούν οι αυξήσεις στις τιμές των βασικών αγαθών, με το καλάθι της νοικοκυράς να είναι μισοάδειο τελικά.

Γ.Υ.

Δίαυλος

Αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι να διατηρείται και τον χειμώνα η απευθείας αεροπορική σύνδεση Χανίων – Νέας Αγχιάλου, με επιχειρηματίες, Βολιώτες και φοιτητές να επωφελούνται από τη συγκεκριμένη γραμμή. Οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται προσεχώς, με την ανάγκη διατήρησης του αεροπορικού διαύλου με την Κρήτη να υπογραμμίζεται από διάφορους εμπορικούς κλάδους.

Γ.Υ.

Αυστηρά

Πρώτο κουδούνι αύριο στα σχολεία στη Μαγνησία, με μάσκες, σελφ τεστ για τους μαθητές και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Νέα δεδομένα έφερε η πανδημία, με τις μεταλλάξεις να μην αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό. Με τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Γιώργο Πολύζο και Δευτεροβάθμιας Χαράλαμπο Σταχτέα αντίστοιχα να συντονίζουν τις απαιτούμενες διαδικασίες πριν το πρώτο κουδούνι, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να κυλήσει ομαλά η σχολική χρονιά. Τα μέτρα, που θα ισχύουν φέτος, είναι αυστηρά, αλλά η πανδημία δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου