ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ζήτησαν στοιχεία

ζήτησαν-στοιχεία-492273

Ζήτησαν στοιχεία

Θέμα ημερών είναι η δημοσιοποίηση των στοιχείων που δείχνουν τον ακριβή αριθμό των ανεμβολίαστων και των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται με κορονοϊό. Το υπουργείο Υγείας, υπό τον Βασίλη Κικίλια έχει ζητήσει να συγκεντρωθούν αυτά τα στοιχεία, τα οποία -σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις- θα αποτελέσουν την πιο πειστική καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού. Γιατί; Πολύ απλά, διότι θα αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσοστά άνω του 90%. Στοιχεία έχουν ζητηθεί και από το Αχιλλοπούλειο.

Β.Κ.

Όχι στη στοχοποίηση

«Μην στοχοποιείτε τους υγειονομικούς», επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Βόλου, με αφορμή το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, από 1ης Σεπτεμβρίου, για το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού. Περισσότεροι από 140 νοσηλευτές παραμένουν ανεμβολίαστοι, επικαλούμενοι τους φόβους τους για την ασφάλεια των εμβολίων. Το προεδρείο του συλλόγου τάσσεται υπέρ του προαιρετικού και όχι του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Οπως επισημαίνεται, το πρόβλημα της διασποράς του κορονοϊού εντοπίζεται στην κοινωνία, όπου τα μέτρα δεν τηρούνται και τα φαινόμενα συνωστισμού είναι καθημερινά. Παράλληλα, υπενθυμίζεται η συνεισφορά του προσωπικού των νοσοκομείων στη διαχείριση των ακραίων υγειονομικών συνθηκών, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το σύστημα υγείας όταν ξέσπασαν το δεύτερο και το τρίτο πανδημικό κύμα. Τότε, δηλαδή, που νόσησαν πάνω από 100 νοσηλευτές του «Αχιλλοπουλείου». Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εκφράζουν, επίσης, την αγωνία τους για τη μη διενέργεια τεστ αντισωμάτων στο υγειονομικό προσωπικό που έχει εμβολιαστεί και στους εργαζόμενους που νόσησαν και απέκτησαν φυσική ανοσία. Οπως σημειώνεται, από τη στιγμή που δεν γίνονται στο νοσοκομείο τα συγκεκριμένα τεστ, πώς μπορούν οι νοσηλευτές της πρώτης γραμμής να είναι σίγουροι ότι διαθέτουν τον απαιτούμενο αριθμό αντισωμάτων κατά του κορονοϊού και ειδικά κατά της ινδικής μετάλλαξης;

Γ. Λ.

Προσοχή

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και στα πιο ορεινά μέρη της Μαγνησίας επικρατούν σε αυτό το κύμα του καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Ακόμη και σε κεντρικές πλατείες με παλιά πλατάνια όπως στο Κεραμίδι και το βουνό των Κενταύρων δεν μπορεί κανείς να βρει καταφύγιο για δροσιά. Χρειάζεται πολύ προσοχή από τους πολίτες.

Κ. Μ.

«Νέκρωσαν»

Εφυγαν για διακοπές οι δικηγόροι του Βόλου. Στα δικαστήρια οι διάδρομοι έχουν πλέον ερημώσει. Αν εξαιρέσει κανείς τις αυτόφωρες διαδικασίες που κινούνται, δεν γίνεται τίποτα άλλο.

Κ. Μ.

Εμπόδιο

«Καίει» την εμπορική αγορά του Βόλου ο καύσωνας. Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα είναι πολύ χαλαρή, αφού οι πολίτες αποφεύγουν τις μετακινήσεις εν μέσω των υψηλών θερμοκρασιών. Είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι.

Κ. Μ.

Εμβολιασμός

Την σημασία του εμβολιασμού υπογράμμισε από την Σκιάθο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο νησί: «O εμβολιασμός είναι το εισιτήριο εξόδου προς την ελευθερία. Η χώρα μας έχει καταφέρει να υλοποιήσει ένα απολύτως άρτιο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Αυτό που μένει είναι να ανταποκριθούν και οι τελευταίοι, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης από το νησί του Παπαδιαμάντη. Σαφής η προτροπή και το ηχηρό το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, με τον υπουργό να υπογραμμίζει «ας σπεύσουμε όλοι να κάνουμε το καθήκον μας».

Γ. Υ.

Θεωρητικά

Θεωρητικά, το ενδιαφέρον του κόσμου στρέφεται στα παραθαλάσσια καταστήματα εστίασης, στην προσπάθεια αναζήτησης δροσιάς από το «καμίνι» της πόλης. Επί του πρακτέου, ωστόσο, τα περιορισμένα οικονομικά που ταλαιπωρούν την πλειονότητα του καταναλωτικού κοινού, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιόδοξες σκέψεις.

Γ. Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου