ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποτέλεσμα

αποτέλεσμα-510399

Αποτέλεσμα

Τρέχει και δεν φτάνει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου, γνωστή τουριστική πράκτορας του νησιού. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, γνωρίζει εκ των έσω τον τουρισμό και η εμπειρία που διαθέτει φαίνεται εκ του αποτελέσματος.

Γ.Υ.

Προετοιμασία

Μπορεί να διανύουμε τη θερινή περίοδο, αλλά οι επικεφαλής της εκπαίδευσης βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασίας για τη νέα σχολική χρονιά. Το υπογραμμίζει κατ’ επανάληψη ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χαράλαμπος Σταχτέας, τονίζοντας ότι κάθε έναρξη της σχολικής χρονιάς προϋποθέτει σκληρή δουλειά και προετοιμασία.

Γ.Υ.

Βαρόμετρο

Το υπόλοιπο του καλοκαιριού, τουλάχιστον μέχρι τις 31 του ερχόμενου Αυγούστου, αποτελεί βαρόμετρο, σχετικά με τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της οικονομίας ενάντια στην πανδημία, προκειμένου από το φθινόπωρο να γίνει πραγματικά μια νέα αρχή. Η πορεία των εμβολιασμών, με την πλειονότητα των πολιτών να ανταποκρίνεται στην υποχρέωση, καθώς και η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε χώρους εργασίας, δείχνουν να θωρακίζουν δημόσια υγεία και οικονομία, με δεδομένη την απόφαση ότι τα παραγωγικά γρανάζια δεν πρόκειται να σταματήσουν ξανά. Αρκεί, να μην προκύψουν περαιτέρω εμπόδια στην πορεία…

Β.ΚΑΡ.

Εξυπηρέτηση

Οι ψηφιακές συναλλαγές ήρθαν κυρίως ως μέτρο αναγκαστικό την περίοδο της καραντίνας και των απαγορευτικών. Ωστόσο, απέδωσαν, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ανταποκρίθηκε και δείχνουν να παραμένουν, διότι κατά κοινή ομολογία ο κόσμος εξυπηρετείται. Σε αυτό το πλαίσιο μόνο εξυπηρέτηση και διευκόλυνση φέρνει η απόφαση των συναρμοδίων υπουργών, σχετικά με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ στα νησιά μέσω βιντεοκλήσης. Σε τοπικό επίπεδο αρκετοί νησιώτες από τις Βόρειες Σποράδες ήταν αναγκασμένοι να ταξιδεύουν στον Βόλο για υποθέσεις τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν ταλαιπωρία και έξοδα, που στην ψηφιακή εποχή πρέπει αυτονόητα να αποτελούν πλέον παρελθόν.

Β.ΚΑΡ.

Επικίνδυνες πρακτικές

Στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, αν και δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του προσωπικού, λόγω προσωπικών δεδομένων, η γενική εκτίμηση είναι πως οι περισσότεροι υπάλληλοι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ο εμβολιασμός του προσωπικού στην Περιφερειακή Ενότητα δεν είναι μόνο πράξη ατομικής υπευθυνότητας απέναντι στον κίνδυνο της πανδημίας. Είναι επιλογή, η οποία μπορεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο αποδιοργάνωσης των υπηρεσιών, που έτσι κι αλλιώς είναι υποστελεχωμένες. Για αυτό η προσπάθεια των αρνητών των εμβολίων εντός του Διοικητηρίου να μεταπείσουν συναδέλφους τους, που έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν, λαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις και ενδεχομένως πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά. Μπορεί να αποτελεί προσωπικό δικαίωμα του καθενός να μην εμβολιαστεί και να εκφράζει τις απόψεις του κατά των εμβολίων στον οικογενειακό, φιλικό και κοινωνικό περίγυρο, ωστόσο είναι διαφορετικό να προσπαθούν οι αρνητές να πείσουν τους γύρω τους να ακυρώσουν τα ραντεβού εμβολιασμού, προτάσσοντας θεωρίες συνωμοσίας και αντιεπιστημονικές απόψεις. Αν ο συνάδελφός τους, που ενδεχομένως καταφέρουν να του αλλάξουν γνώμη, νοσήσει βαριά από τον κορονοϊό και αν η ζωή του τεθεί σε κίνδυνο, ποιος θα ευθύνεται;

Γ.Λ.

Σωσίβιο

Τονωτική ένεση για τα νησιά των Βορείων Σποράδων η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, που μεταφέρει μεγάλο αριθμό επισκεπτών σε τουριστικούς προορισμούς. Η συγκεκριμένη σύνδεση επανήλθε σε καίρια στιγμή και λειτουργεί σαν σωσίβιο για τα νησιά.

Γ.Υ.

Πρωτόκολλα

Εντονο προβληματισμό προκαλούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ξενοδοχεία και καταλύματα, με τους ξενοδόχους να εκφράζουν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις της πανδημίας στους τζίρους και την προσπάθειά τους να ορθοποδήσουν. Απανωτά τα χτυπήματα που επιφέρει η υγειονομική κρίση και είναι λογικό να επικρατεί κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας.

Γ.Υ.

Δεδομένα

Σταδιακή άνοδο παρουσιάζει, μετά από πολύ καιρό, η κίνηση των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, λόγω καλοκαιρινής περιόδου. Πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα για τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους, που βίωσαν δύσκολο χειμώνα. Συγκρατημένα αισιόδοξος ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρης Κολυνδρίνης, ευελπιστεί ότι η εικόνα της επιβατικής κίνησης θα βελτιωθεί, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου