ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μοναδική λύση να ανανεωθεί η συμφωνία

μοναδική-λύση-να-ανανεωθεί-η-συμφωνία-558663

«Οι φαρμακοποιοί ήταν και παραμένουν στο πλευρό των πολιτών» επισημαίνει η αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Ασημίνα Κόκα, με αφορμή το ζήτημα των ατομικών τεστ κορονοϊού, η δωρεάν διάθεση των οποίων σταματά από τα φαρμακεία το επόμενο Σάββατο 19 Ιουνίου.

Οι πολίτες, που πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τουλάχιστον ένα self test την εβδομάδα, παραλαμβάνουν αυτές τις ημέρες τα τελευταία τεστ αυτοδιάγνωσης από τα φαρμακεία και αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο, μετά και τις ανακοινώσεις του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της ελάχιστες ημέρες για να βρει εναλλακτική λύση, με τη φημολογία περί διανομής των self tests από τα σούπερ μάρκετ να προκαλεί ειρωνικά σχόλια.

Η διαδικασία διενέργειας ατομικών τεστ είναι μείζονος σημασίας, αν θέλουμε να ελέγχουμε την πανδημία. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που όλα σχεδόν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού έχουν αρθεί και η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού εκτιμάται ότι δεν θα είναι η επιθυμητή μέχρι το φθινόπωρο. Πιθανή απόφαση για διανομή των ατομικών τεστ από τα σούπερ μάρκετ θα απαξιώσει τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Μοναδική λύση είναι να ανανεωθεί η συμφωνία με τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι θα πρέπει να βάλουν ξανά πλάτη για το καλό της δημόσιας υγείας.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου