ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Ασπίδα» το εμβόλιο

ασπίδα-το-εμβόλιο-561655

Από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου μέχρι το πρωί χθες Κυριακή έφυγαν από τη ζωή πέντε άνθρωποι στο Νοσοκομείο Βόλου, εξαιτίας επιπλοκών, που τους προκάλεσε ο κορονοϊός.

Η πανδημία παραμένει επικίνδυνη και απειλεί ανθρώπινες ζωές, όσο βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εξαπλώνεται και να αναπαράγεται ο θανατηφόρος ιός. Την προηγούμενη εβδομάδα, το σύνολο των 40 και πλέον νοσηλευόμενων με κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο δεν είχε εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα πέντε να χάσουν τη μάχη με τον θάνατο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αλλοι τόσοι χαροπαλεύουν στη ΜΕΘ covid 19, ενώ βαριά περιστατικά νοσηλεύονται στις κλινικές κορονοϊού και στους θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Η εξέλιξη της υγείας όλων αυτών των ανθρώπων, καθώς και δεκάδων ακόμη, που είτε πήραν εξιτήριο μετά από πολυήμερες νοσηλείες, είτε δεν τα κατάφεραν τελικά, θα ήταν εντελώς διαφορετική, αν είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Η λανθασμένη επιλογή, που έκαναν πριν από λίγους μήνες, κάποιους τους ενέπλεξε σε περιπέτειες καθώς μετά τη νοσηλεία στο Νοσοκομείο ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης και κάποιους άλλους τους έκοψε το νήμα της ζωής.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου