ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα εναέρια μέσα

τα-εναέρια-μέσα-579486

Πάνω από 50 εναέρια μέσα πυρόσβεσης διαθέτει τη φετινή αντιπυρική περίοδο η χώρα μας. Τα 15 από αυτά είναι τα Canadair του Πυροσβεστικού Σώματος και τα υπόλοιπα είναι αεροσκάφη και ελικόπτερα, που μίσθωσε η Ελλάδα από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από χώρες όπως η Ρωσία και η Σουηδία.

Οπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεσυνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο θα σταθμεύουν μέχρι τις αρχές Ιουνίου στο αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης Νέας Αγχιάλου, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, όπου χρειαστεί. Η γεωμορφολογία της Μαγνησίας καθιστά απαραίτητη την παρουσία εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Στο παρελθόν η συνδρομή τους ήταν καθοριστικός παράγοντας στον περιορισμό μεγάλων και επικίνδυνων πυρκαγιών. Ωστόσο, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η προσοχή όλων, ώστε να αποτραπούν εφιαλτικές καταστάσεις, όπως αυτές που έζησε την προηγούμενη εβδομάδα η Κορινθία. Το ζήτημα των ακαθάριστων ιδιοκτησιών, για παράδειγμα, δεν είναι δυνατό να συνεχίζει να αποτελεί εστία κινδύνων για την πρόκληση πυρκαγιών.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου