ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος

διάσπαση-του-συνδικαλιστικού-κινήμα-613008

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος μίλησε ανοιχτά για κινήσεις διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος, κληθείς από τη στήλη να σχολιάσει τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ για ξεχωριστό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς φέτος.

Εκπληξη προκάλεσε η απόφαση του ΠΑΜΕ για τη διοργάνωση απογευματινής απεργιακής συγκέντρωσης στην πλατεία Ελευθερίας στις 6 Μαΐου και όχι στην πλατεία Πανεπιστημίου, ανήμερα της θεσμοθετημένης αργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

Ακόμη πιο μεγάλη και πιο δυσάρεστη ήταν, ωστόσο, για τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, την ερχόμενη Πέμπτη 6 Μαΐου.

Το ΠΑΜΕ έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια. Ωστόσο, η ΑΔΕΔΥ, που πάντα συμπορεύεται με τη ΓΣΕΕ στις μεγάλες απεργίες και στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, για ποιον λόγο διαφοροποίησε τη θέση της φέτος, που έχει τεθεί το μείζον ζήτημα του οκταώρου;

Μήπως γιατί οι αποφάσεις λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του προεδρείου ή επειδή το ζήτημα των εργασιακών και οι επιχειρούμενες αλλαγές στην οκτάωρη απασχόληση δεν επηρεάζουν τους εργαζόμενους στο δημόσιο;

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου