ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας

ανησυχία-για-την-εξέλιξη-της-πανδημία-643775

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας στο θεσσαλικό διαμέρισμα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της στήλης. Καθημερινά καταγράφονται στη Θεσσαλία πάνω από 160 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ διενεργούνται 3.000 rapid tests.

Σημείωσε, δε, ότι έχει ζητήσει περισσότερα εμβόλια για τους Θεσσαλούς και προανήγγειλε τη λειτουργία νέων εμβολιαστικών κέντρων τις επόμενες ημέρες. «Μέχρι να εμβολιαστούμε», επισήμανε ο Κ. Αγοραστός, «πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε με αυστηρότητα τα μέτρα αυτοπροστασίας, έτσι ώστε να κερδίσουμε τη μάχη με την πανδημία».

Στο μεταξύ, ανακοινώσε ότι θα ενισχυθούν με επιπρόσθετο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τα Νοσοκομεία στη Θεσσαλία. Πρόκειται για συσκευές παροχής οξυγόνου στους ασθενείς των ΜΕΘ covid – 19, όπου υπάρχει μεγάλη πίεση, όπως και στο σύνολο του εθνικού συστήματος υγείας. Παρά την πίεση, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, τα Νοσοκομεία αντέχουν και οι δυνατότητές τους θα ήταν ακόμη καλύτερες αν είχαν απλουστευτεί οι διαδικασίες προμήθειας εξοπλισμού, εν μέσω πανδημίας.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου