ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αργές διαδικασίες

αργές-διαδικασίες-816911

Αργές διαδικασίες

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τις καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2018 στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, που είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν ολόκληρα οδικά δίκτυα, σπίτια, χωριά να αποκλειστούν, να καταστραφούν υποδομές.

Κι όμως, μόλις τώρα αρχίζει η μελέτη, που θα καταδείξει τα έργα που απαιτούνται για την επιδιόρθωση των ζημιών στα χωριά. Η πρώτη φάση της μελέτης αφορούσε στην οριοθέτηση των πληττόμενων περιοχών και η δεύτερη θα δείξει τις παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Με τους ρυθμούς που επιβάλλει η γραφειοκρατία ίσως να χρειαστούν άλλα τόσα χρόνια μέχρι να αρχίσουν οι παρεμβάσεις. Κάπως έτσι οι έκτακτες ανάγκες γίνονται… πάγιες.

Ασφυξία

Στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4 εναποθέτουν τις ελπίδες τους όλοι οι επιχειρηματίες, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να καλύψουν το κενό ρευστότητας. Το ζητούμενο είναι τα χρήματα για ποιες επιχειρήσεις θα πρωτοφθάσουν. Χρειάζονται και άλλες ενέργειες να γίνουν. Οχι μόνο από το κράτος, αλλά και τις τράπεζες. Δεν θέλει κανείς δημιουργία νέων κόκκινων δανείων.

Αποτελέσματα

Από σήμερα Κυριακή θα αρχίσουν τα αποτέλεσμα από τα αυστηρά μέτρα, που ελήφθησαν για την καταπολέμηση της πανδημίας, καθώς απαιτούνται 14 μέρες για να αποδώσουν. Ας ευχηθούμε να υπάρχει αισθητό αποτέλεσμα. Αν τα μέτρα δεν εφαρμοστούν όπως επιβάλλεται, η πορεία της πανδημίας θα γίνει ανεξέλεγκτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου