ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απογοητευτικός απολογισμός

απογοητευτικός-απολογισμός-848590

Από τον επίσημο απολογισμό των καταστροφών, που προκάλεσε στον Αλμυρό το πέρασμα του «Ιανού», προκύπτει ότι το οδικό δίκτυο της περιοχής έχει υποστεί τεράστιες ζημιές σε 13 σημεία, ενώ έξι συνολικά γέφυρες έχουν καταρρεύσει. Το πιο σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται στη γέφυρα, που συνδέει το Αϊδίνι με το Κρόκιο, ενώ στον δρόμο από την Ευξεινούπολη μέχρι την Ανάβρα το οδικό δίκτυο έχει υποστεί ισχυρά πλήγματα από το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας.

Η μεγάλη αγωνία είναι να αρχίσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι απαιτούμενες τεχνικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής καταστροφής των υφιστάμενων οδικών υποδομών, σε περίπτωση που προκύψει και άλλο ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Στην προκειμένη περίπτωση οι σχετικές διαδικασίες κινούνται με γρήγορους ρυθμούς, σε ό,τι αφορά στη δέσμευση των απαιτούμενων πόρων, ενώ αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας έχουν αναλάβει το σύνταξη των μελετών και των τεχνικών δελτίων μπορεί να επισπευστεί σημαντικά το όλο χρονοδιάγραμμα.

Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, στις πλημμύρες του 2018 στον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου τα έργα αποκατάστασης άρχισαν εννέα ολόκληρους μήνες μετά τη θεομηνία, καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενος μελέτες από το υπουργείο Υποδομών.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου