ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σχεδιασμός των Πρυτανικών Αρχών

σχεδιασμός-των-πρυτανικών-αρχών-848821

Περίπου 5.500 νέους φοιτητές θα υποδεχθεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας την επόμενη Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, που αρχίζει το νέο ακαδημαϊκό έτος. Οι νέοι φοιτητές, μαζί με τους παλιούς, θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέα πραγματικότητα, εξαιτίας των συνθηκών που έχουν διαμορφώσει τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Ο υφιστάμενος σχεδιασμός των πρυτανικών αρχών περιλαμβάνει διά ζώσης διδασκαλία σε τμήματα με 50 το πολύ εγγεγραμμένους φοιτητές.

Σε κάθε άλλη περίπτωση τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά. Σε ό,τι αφορά στα εργαστήρια, τα τμήματα θα «σπάσουν», έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός των φοιτητών, ενώ οι 130 και πλέον συμβασιούχοι καθηγητές θα καλύψουν τις επιπρόσθετες διδακτικές ανάγκες.

Για το ζήτημα του καθαρισμού των πανεπιστημιακών σχολών, όπου φέτος οι ανάγκες θα είναι αυξημένες, ο πρύτανης Ζήσης Μαμούρης διαβεβαιώνει ότι έχουν προκηρυχθεί επιπλέον θέσεις, έτσι ώστε να καθαρίζονται οι χώροι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ειδική μέριμνα έχει αναληφθεί για τη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού, ενώ οι επισκέπτες θα εισέρχονται στις πανεπιστημιακές υποδομές κατόπιν ραντεβού και αφού έχει προηγηθεί θερμομέτρησή τους.

Το συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων δείχνει ότι υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα για τη φετινή, ιδιαίτερη, ακαδημαϊκή χρονιά. Απομένει να αποδειχθεί και στην πράξη…

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου