ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θεωρούν κοροϊδία τις εξαγγελίες

θεωρούν-κοροϊδία-τις-εξαγγελίες-758936

Κοροϊδία χαρακτηρίζει ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσας την εξαγγελία του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών, που επιδίκασε στους συνταξιούχους το ΣτΕ με πρόσφατη απόφασή του.

Οπως επισημαίνει ο κ. Ρούσας, από τα σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ που διεκδικούσαν οι συνταξιούχοι, με βάση τις περικοπές που έγιναν στις κύριες και τις επικουρικές τους συντάξεις, καθώς και στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού, η κυβέρνηση θα τους επιστρέψει κάτι λιγότερο από 1,4 δισ., δηλαδή το 25% επί των αρχικών τους διεκδικήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι περικοπές, που υπέστησαν από τις αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων της περιόδου 2012 – 2016, αφορούσαν σε ποσά, τα οποία παρακρατήθηκαν από τους συνταξιούχους κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου. Τώρα η πολιτεία τούς ζητεί, επί της ουσίας, να συμβιβαστούν με τα αναδρομικά που τους επιδίκασε το ΣτΕ και να παραιτηθούν από οποιαδήποτε άλλη διεκδίκηση, καθώς δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια, όπως έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ή θα συμβιβαστούν λοιπόν οι συνταξιούχοι ή θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, έχοντας απέναντί τους τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και τα ασφυκτικά οικονομικά περιθώρια του κρατικού προϋπολογισμού.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου