ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποσαφήνιση για τα πρόστιμα

αποσαφήνιση-για-τα-πρόστιμα-759736

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου ήρθε σε επαφή χθες το μεσημέρι με τον νομικό σύμβουλο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και κατάφερε να αποσαφηνίσει το καθεστώς επιβολής προστίμων για μη τήρηση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από εργαζόμενους και καταναλωτές στα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Οπως λοιπόν προκύπτει από τις διευκρινίσεις που έδωσε ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ, σε περίπτωση που διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια ελέγχου ότι δεν φορά μάσκα υπάλληλος της επιχείρησης, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ ανά περίπτωση, με τον εργοδότη να καλείται να το πληρώσει.

Αν πάλι διαπιστωθεί ότι δεν φορά μάσκα πελάτης, επιβάλλεται το ίδιο πρόστιμο, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση βαρύνει τον πελάτη. Η επιχείρηση δεν φέρει ευθύνη, άσχετα αν ο πελάτης δεν συμμορφωθεί με την υπόδειξη του υπευθύνου του καταστήματος για τη χρήση μάσκας. Ολα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι ο υφιστάμενος μηχανισμός ελέγχων μπορεί να ανταποκριθεί στα αυξημένα του καθήκοντα.

Η γενίκευση του μέτρου για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στο σύνολο του λιανεμπορίου προϋποθέτει αύξηση του αριθμού των συνεργείων ελέγχου. Διαφορετικά πρέπει να ελπίζουμε στην ευσυνειδησία των πολιτών…

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου