ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ελεγχοι για μάσκα

ελεγχοι-για-μάσκα-761498

Τους 100 έφτασαν οι έλεγχοι, που έχουν διενεργήσει τα μεικτά κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων από τις αρχές του τρέχοντος μήνα σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα ως προς τη χρήση μάσκας από το προσωπικό.

Σε ελάχιστες των περιπτώσεων οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Εμπορίου και Δημόσιας Υγείας, καθώς και οι αστυνομικοί που απαρτίζουν τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου χρειάστηκε να κάνουν συστάσεις για τη σωστή χρήση της μάσκας, ενώ προς το παρόν δεν έχει επιβληθεί πρόστιμο, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση φτάνει τα 150 ευρώ.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι τα συνεργεία ελέγχου επέδειξαν κατανόηση ακόμη και όταν διαπιστώθηκαν κάποιες παρατυπίες. Ετσι οι επιχειρήσεις, που δοκιμάζονται οικονομικά, απέφυγαν επιπρόσθετη επιβάρυνση. Είναι, ωστόσο, μείζονος σημασίας το συμπέρασμα που προκύπτει από τον εξαιρετικά μικρό αριθμό των καταστημάτων που εντοπίστηκαν οι παρατυπίες.

Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι έχουν αντιληφτεί την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων, έτσι ώστε να αποφευχθούν καταστάσεις όπως αυτές που ζήσαμε την περασμένη άνοιξη.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου