ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εν αναμονή

εν-αναμονή-504

Εν αναμονή

Η δέσμευση του ΕΛΓΑ ότι πολύ σύντομα θα αποπληρωθεί το 35% για τις περυσινές ζημιές προκαλεί ικανοποίηση στους παραγωγούς και στους αγροτικούς συλλόγους της Μαγνησίας, καθώς ήταν ένα από τα βασικά τους αιτήματα. Σύμφωνα με πηγές του Οργανισμού στόχος είναι οι καταβολές να «τρέξουν» εντός του επόμενου διαστήματος και πιθανότατα εντός του Αυγούστου ή ακόμα και νωρίτερα. Εν αναμονή λοιπόν.

Β.Κ.

Καμπή

Μία απλή συζήτηση με εμπόρους του Βόλου αρκεί για να φανεί η αγωνία και ο προβληματισμός τους για την επόμενη μέρα, με το βλέμμα στο ερχόμενο φθινόπωρο. Καλά τα μέτρα στήριξης, αλλά οι τζίροι παραμένουν καθηλωμένοι, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν. Η καλοκαιρινή περίοδος αποτελεί κρίσιμη καμπή για τους ίδιους. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, στην περίπτωση κατά την οποία βρεθούν χρεωμένοι έστω και με ένα ευρώ, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής οφειλών σε προμηθευτές και ταμεία, θα βάλουν λουκέτο, διότι δεν το ρισκάρουν. «Καλύτερα να πάω μεροκάματο στα χωράφια να μαζεύω ελιές, παρά να μην μπορώ να κοιμάμαι τα βράδια από τα χρέη» αναφέρει χαρακτηριστικά έμπορος. Εγιναν πολλά, αλλά απαιτούνται ακόμη περισσότερα για να σταθεί η πραγματική οικονομία, με τον κίνδυνο νέας καραντίνας, έστω και κατά τόπους, να καραδοκεί…

Β.ΚΑΡ

Αντίκτυπος

Η αντιπαράθεση μεταξύ πυροσβεστών και Δήμου Νοτίου Πηλίου έχει αντίκτυπο στους πολίτες, όχι θετικό. Το όποιο πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με συνεργασία και διάλογο και όχι με ανακοινώσεις και το κυριότερο βαρείς χαρακτηρισμούς. Μία συζήτηση μεταξύ του διοικητή Πυροσβεστικών Δυνάμεων Μαγνησίας Νίκ. Μητσογιάννη με τη δημοτική αρχή μάλλον αρκεί. Ας ληφθεί τουλάχιστον υπόψη ότι ο διοικητής, ο οποίος με δάφνες ως κομάντο στην ΕΜΑΚ έφερε σε πέρας κυριολεκτικά δύσκολες αποστολές σώζοντας ακόμη και ζωές, προσπαθεί από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να οργανώσει την πυρασφάλεια σε βάσεις γερές στην περιφέρεια και τα πάει περίφημα. Ξάφνου βρίσκεται ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, εν μέσω μάλιστα αντιπυρικής περιόδου…

Β.ΚΑΡ

Ενημέρωση

Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους και οι συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας να μεταδίδονται live όπως συμβαίνει και με τον Δήμο Βόλου. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί αφορούν σε όλους τους Δήμους και όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Δεν μπορεί και δεν πρέπει η ενημέρωση να σκοντάφτει στις αποστάσεις.

Κ.Μ.

Κινητοποίηση

Μεγάλη κινητοποίηση χθες για τον εντοπισμό του 40χρονου Βολιώτη και από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και μάλιστα με πλωτό μέσο. Τα 24ωρα περνούν και η αγωνία των οικείων του κορυφώνεται.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου