ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διαχείριση

διαχείριση-8779

Διαχείριση

Ο εντοπισμός ενός εισαγόμενου κρούσματος στη Σκιάθο, σε περίοδο κρίσιμη για το νησί, προκάλεσε αναταραχή και αναστάτωση, εξέλιξη ίσως δικαιολογημένη και αναμενόμενη. Ωστόσο, δεν δικαιολογούνται οι επικαλούμενες από την πλευρά αρμοδίων άγνοια και έλλειψη επίσημης ενημέρωσης, ειδικά από τη στιγμή κατά την οποία ο ΕΟΔΥ πληροφόρησε επίσημα και έγκαιρα. Δεν χρειάζονται πανικός και αναστάτωση. Από τη στιγμή που άνοιξαν τα αεροδρόμια για πτήσεις από το εξωτερικό, με γνώμονα κυρίως τη στήριξη του τουρισμού, ο εντοπισμός κρούσματος ακόμη και κρουσμάτων είναι στο πρόγραμμα. Χρειάζονται ψυχραιμία και σωστή διαχείριση, ειδικά όταν το κράτος παρέχει στο ακέραιο όλο το απαιτούμενο προσωπικό και την αντίστοιχη υποδομή.

Β.ΚΑΡ

Προσδοκίες

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου τα ποσοστά στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Μαγνησίας, που έχουν ανοίξει μετά την άρση των απαγορεύσεων, δεν αναμένεται να ξεπεράσουν το 30% με 40%.

Μετά τις 15 του τρέχοντος μήνα υπάρχουν προσδοκίες από τους επαγγελματίες του τουρισμού στη χερσαία Μαγνησία, υπό την προϋπόθεση ότι το αρμόδιο υπουργείο δεν θα επαναλάβει τις ατυχείς εμπνεύσεις του, όπως αυτή για τα δωμάτια καραντίνας εντός ξενοδοχείων.

Το μόνο σίγουρο είναι πως πάμε σε περιορισμένη περίοδο με ικανοποιητικές πληρότητες, που δεν θα ξεπεράσει τις έξι εβδομάδες, με τους ξενοδόχους στο Πήλιο να εναποθέτουν πολλές από τις ελπίδες τους τόσο στους ξένους τουρίστες, όσο και στους Ελληνες, οι οποίοι σπεύδουν κατά χιλιάδες να δηλώσουν συμμετοχή στο φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.

Αυτή τη στιγμή πάντως τα μισά σχεδόν ξενοδοχειακά καταλύματα της χερσαίας Μαγνησίας παραμένουν κλειστά, εν αναμονή της εξέλιξης του τουριστικού ρεύματος μέσω των βορείων οδικών συνόρων της χώρας, καθώς και των αεροδρομίων.

Γ.Λ.

Προγραμματισμός

Με καρδιοχτύπι, αγωνία και προσδοκίες ανοίγουν οι πτήσεις εξωτερικού σε χερσαία και νησιωτική Μαγνησία, με τις βασικές πύλες εισόδου, να βρίσκονται στο επίκεντρο. Αιμοδότης αναμφίβολα ο εισερχόμενος τουρισμός, με τις προσπάθειες διατήρησης του διαύλου επικοινωνίας με το εξωτερικό να συνεχίζονται από τους τουριστικούς πράκτορες, όχι μόνο για τη φετινή, αλλά και την ερχόμενη χρονιά. Αναγκαίος για τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού ο προγραμματισμός, γιατί η μηχανή πρέπει να παραμείνει αναμμένη.

Γ.Υ.

Καμία ανησυχία

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα μεμονωμένα συμπτώματα βρουκέλλωσης – μελιταίου πυρετού μηρυκαστικών σε Νέα Αγχίαλο και Αλμυρό. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ο μελιταίος πυρετός εμφανίζεται εδώ και πολλά χρόνια και γι’ αυτό εφαρμόζεται πρόγραμμα για την πρόληψη και την εκρίζωση του νοσήματος. Οταν εντοπίζονται τέτοια κρούσματα, τα ζώα οδηγούνται σε σφαγή και ο κτηνοτρόφος αποζημιώνεται. Για τον έλεγχο του μελιταίου πυρετού διενεργούνται ανά τακτά διαστήματα δειγματοληπτικά τεστ.

Κ.Μ.

Προβλήματα

Συγκινητική είναι η προτίμηση των τοπικών προϊόντων της αγοράς από τους καταναλωτές. Ο εμπορικός κόσμος βλέπει ότι τους έχει δίπλα του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που αναζητεί να βρει τον βηματισμό του μετά την πανδημία. Βλέπει την προτίμηση που υπάρχει παρά τα προβλήματα.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου