ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παλαιοκομματισμός

παλαιοκομματισμός-16267

Παλαιοκομματισμός

Η ΝΟΔΕ Μαγνησίας μας πληροφορεί ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα η αναστολή τους καταβολής του τέλους επιτηδεύματος των αγροτών, γίνεται «κατόπιν ενεργειών μου». Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί είναι άβουλοι, κατά τη ΝΟΔΕ. Θα το δει ο Μητσοτάκης και θα τραβάει τα μαλλιά του. Πιο παλαιοκομματικός, απλά πεθαίνεις…

Τ

Συζήτηση για όλα

Μια καλή ευκαιρία να μαζευτούν «γαλάζιοι» δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι στάθηκε η τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα. Μετά το προσυμβούλιο αιρετοί και από τη Μαγνησία, που βρίσκονταν στην πρωτεύουσα, βρέθηκαν σε αμιγώς αυτοδιοικητικό δείπνο, που το «μενού» τα είχε όλα, όπως πληροφορείται η στήλη. Εκτός από τα θέματα της αυτοδιοίκησης, που οι δήμαρχοι συζήτησαν εκτενώς κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή μονοπώλησαν το ενδιαφέρον όσων συμμετείχαν

Β.Κ

Ρεκόρ

Μπορεί να επικρατεί έντονος προβληματισμός και η ανησυχία να είναι έκδηλη στους επιχειρηματίες του τουρισμού, μαζί και της εστίασης, για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην κίνηση του καλοκαιριού. Ωστόσο, η ελπίδα δεν χάθηκε και οι προοπτικές είναι ακόμη εδώ, αν ληφθούν υπόψη τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για το ρεκόρ που σπάνε, συγκριτικά με άλλες χρονιές, οι αιτήσεις για ένταξη στο νέο, βελτιωμένο, ενισχυμένο και ευνοϊκό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που για πρώτη φορά επιδοτεί και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Χαραμάδα ελπίδας η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και σε επίπεδο τοπικό. Αποδεικνύεται ότι έστω και έτσι οι Ελληνες θα πάνε φέτος διακοπές. Μαζί τους θα δουλέψουν τόσο ο τουρισμός, όσο και η εστίαση, κλάδοι αλληλένδετοι, που αποτελούν αδιάσπαστη αλυσίδα.

Β.ΚΑΡ.

Πρωτόκολλα

Συντονισμένες ενημερωτικές δράσεις πραγματοποιεί ο σύλλογος ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων Μαγνησίας για τα μέλη του το τελευταίο διάστημα. Στα τέσσερα σημεία της Μαγνησίας ταξιδεύουν ο πρόεδρος Θανάσης Σπύρου και τα μέλη της διοίκησης, για να ενημερώσουν τα μέλη. Παζλ για επιδέξιους λύτες τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν προκαλέσει αναστάτωση και προβληματισμό σε μικρούς και μεγαλύτερους επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού.

Γ.Υ.

Υποστελέχωση

Εξαιρετική είναι η συνεργασία μεταξύ των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών για τις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης. Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα τώρα. Τα προβλήματα του κορονοϊού ξεπερνιούνται, εν αντιθέσει με ό,τι συμβαίνει σε άλλες περιφερειακές ενότητες. Διεξάγονται εξετάσεις θεωρητικών δύο φορές την εβδομάδα αντί για μία. Ομως, κάτι πρέπει να γίνει με την κάλυψη των κενών θέσεων. Δεν μπορεί να δίνουν πρακτικές εξετάσεις δύο υποψήφιοι ανά δάσκαλο την εβδομάδα.

Κ.Μ.

Στο ύψος των περιστάσεων

Νέο διαδικτυακό σεμινάριο διοργανώνεται για τους φοροτεχνικούς ελέγχους. Οικονομολόγοι λογιστές θα ενημερωθούν για τις παραδοσιακές και τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου. Πρόκειται για ένα ακόμη σεμινάριο εντός της χρονιάς. Οι επαγγελματίες του κλάδου προσπαθούν με κάθε τρόπο να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων της πανδημίας του κορονοϊού. Χρειάζονται όμως και κατανόηση από την Πολιτεία.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου