ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μέτωπο

μέτωπο-51753

Μέτωπο

Το μέτωπο του τουρισμού και οι ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου, μετά την κρίση του κορονοϊού, είναι το πλέον δύσκολο κομμάτι, που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Το γεγονός ότι στην πόλη έχουν ανοίξει ελάχιστα ξενοδοχεία μέχρι στιγμής δείχνει την επιφυλακτικότητα που επικρατεί. Ολοι περιμένουν να ξεκινήσουν οι πτήσεις, να ανοίξουν τα σύνορα για να μπορούν να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής για τον αριθμό των τουριστών που τελικά θα επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους στη Μαγνησία, λειτουργεί ανασταλτικά.

Β.Κ.

Ασφαλιστικές δικλίδες

Σε μεγάλο πονοκέφαλο για το υπουργείο Υγείας εξελίσσεται κάθε φορά η προκήρυξη θέσεων αγροτικών γιατρών ειδικά σε μικρές δημοτικές ενότητες ή στα νησιά. Το ζήσαμε παλαιότερα με την Αλόννησο όπου έκανε χρόνια να «σταυρώσει» γιατρό, επειδή όποιος πήγαινε πολύ σύντομα παραιτούνταν, το ίδιο παρατηρείται τώρα στην περιοχή του Κεραμιδίου. Θα πρέπει το υπουργείο να βρει έναν τρόπο να βάλει ασφαλιστικές δικλίδες, ώστε να μην απογυμνώνονται υγειονομικά στα καλά καθούμενα ολόκληρες περιοχές. Στο κάτω – κάτω όταν κάποιος συμμετέχει στην προκήρυξη γνωρίζει εκ των προτέρων πού άνοιξε θέση για να δηλώσει συμμετοχή.

Β.Κ.

Απάντηση

Το τετραπλό κρούσμα στον Βόλο ήρθε να απλώς να αποδείξει αυτό που έλεγαν οι λοιμωξιολόγοι όταν συνιστούσαν κοινωνικές αποστάσεις και υγιεινή, ότι ο ιός ήρθε για να μείνει και χρειάζεται προσοχή.

Μάλλον δίνει απάντηση σε όσους ελαφρά τη καρδία λένε «έλα μωρέ…» ή «τα πιστεύεις;» ή «φοβάσαι;» και σπάνε τους κανόνες.

Ε.Χ.

Αγωνία

Ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις σε διευθύνσεις εκπαίδευσης, δήμο, ακόμη και απευθείας στον ΕΟΔΥ από γονείς που αγωνιούν για την υγεία των παιδιών τους και των ίδιων μετά το τετραπλό επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην πόλη και την πιθανή μετάδοσή του και σε εκπαιδευτικούς. Οι γονείς ρωτούσαν αν έπρεπε να μπουν σε καραντίνα, αν πρέπει να υποβληθούν σε τεστ, τι θα γίνει με συγγενικά τους πρόσωπα που έχουν υποκείμενα νοσήματα ή έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργείο. Οι απαντήσεις αφορούσαν στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και συστάσεις για… ψυχραιμία. Αλλωστε τα μέτρα ακόμη και σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος σε σχολείο δεν προβλέπουν κλείσιμο της μονάδας παρά μόνο του τμήματος στο οποίο θα παρουσιαστεί.

Ε.Χ.

Εργο

Σπουδαία δουλειά έκαναν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στην περίοδο της καραντίνας και καθ’ όλη τη διάρκεια των αυξημένων μέτρων στις δημόσιες υπηρεσίες. Σήκωσαν όλο το βάρος της εξυπηρέτησης των πολιτών για πιστοποιητικά κάθε είδους. Κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων έστω και με μισό προσωπικό. Με πολλή εργασία το προσωπικό τους κατάφερε να μη σταματήσουν τα πάντα…

Κ.Μ.

Διέξοδος

Ανοίγει δρόμους και προοπτικές σε πτυχιούχους ανέργους η διοίκηση του ΟΑΕΔ, με την εφαρμογή προγράμματος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για νέους ανθρώπους σε ηλικία παραγωγική, οι οποίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε εννέα συνολικά κλάδους έξυπνης ειδίκευσης, με υψηλή επιδότηση από το κράτος, προκειμένου η δράση να καταστεί ελκυστική στις αντίστοιχες επιχειρήσεις. Η χώρα βγήκε από πολύμηνη καραντίνα και αυστηρό πλαίσιο απαγορεύσεων και περιορισμών λόγω της πανδημίας και φαίνεται ότι τα αποθέματα υπάρχουν, όπως οι δυνατότητες και προοπτικές για απασχόληση και μεροκάματο σε κλάδους υψηλής τεχνολογίας. Επιπλέον όφελος ότι νέοι επιστήμονες έχουν την ευκαιρία να μείνουν και να προσφέρουν στον τόπο τους.

Β.ΚΑΡ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου