ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διπλό το όφελος

διπλό-το-όφελος-56197

Διπλό το κέρδος της πρόσφατης εξόρμησης καθαριότητας στο λιμανάκι της Αγριάς από έξι αθλητικούς συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής. Αφενός καθαρίστηκε ο βυθός της θάλασσας από τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών και άχρηστων αντικειμένων, αφετέρου μετείχαν στην όλη προσπάθεια δεκάδες έφηβοι, οι οποίοι θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά των συμπολιτών με περιβαλλοντική ευαισθησία.

Ο όγκος και τα είδη των σκουπιδιών που μάζεψαν οι εθελοντές από τη θάλασσα αποδεικνύουν ότι δεν βάζουμε μυαλό και πως εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε το φυσικό περιβάλλον σαν απέραντη χωματερή. Κάθε χρόνο τα αποτελέσματα των εθελοντικών δράσεων καθαρισμού στις ακτές και τον πυθμένα της θάλασσας επιβεβαιώνουν την εκτίμηση.

Τα νέα παιδιά, που συμμετείχαν στην πρόσφατη δράση στην Αγριά, μπορούν να εγγυηθούν ότι οι επόμενες γενιές δεν θα επαναλάβουν τα δικά μας λάθη. Οτι μπορούν να γίνουν οι θεματοφύλακες της προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος, που σήμερα επιβαρύνεται από τις συνέπειες της ανεύθυνης συμπεριφοράς της δικής μας γενιάς, που συμπεριφέρεται σαν να κληρονόμησε τον πλανήτη από τις προηγούμενες γενιές και όχι σαν να τον έχει δανειστεί για τις επόμενες.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου