ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κοντόφθαλμοι

κοντόφθαλμοι-144479

Κοντόφθαλμοι

Τι γίνεται εκεί στη Σκιάθο; Ολος ο πλανήτης κλυδωνίζεται και ορισμένοι συνεχίζουν να ζουν στον πολιτικό μικρόκοσμό τους. Τόσο κοντόφθαλμοι δηλαδή. Προκαλούν μικροκρίσεις μέσα σε μια μεγάλη κρίση για να κάνουν την καρδιά ορισμένων. Ας σταματήσουν τα παράφωνα βιολιά γύρω από μια δωρεά, που αποδείχθηκε ξεκάθαρα ποιος την έκανε και μετά από αίτημα ποιανού. Είναι κρίσιμες οι εποχές για να κυριαρχούν φωτογραφικά ενσταντανέ και αγιαστούρες… Όχι τίποτε άλλο, αλλά μην πέσει από την πολλή μουρμούρα… το κοντέινερ που στήνεται για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας στο νησί.

B.K.

Άλλο τούτο

Τι πρεμούρα. Πρώτη φορά βλέπουμε ερωτήσεις κοινοβουλευτικές να λαμβάνουν απάντηση σε δόσεις… Ηρεμήστε, υπάρχει και κορονοϊός.

B.K.

Μήνυμα

Μάτωσε καρδιές η άδεια από κόσμο Ευαγγελίστρια ανήμερα του Ευαγγελισμού, σε μια ιστορική, όπως εξελίσσεται η κατάσταση, λειτουργία. Ωστόσο, ο φωτεινός από άμβωνος λόγος του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, που έφτασε στους πιστούς μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου, καθήλωσε. Ηχηρό το μήνυμα του κ. Ιγνατίου, που τούτες τις δύσκολες στιγμές μίλησε για ενότητα, εξυμνώντας ταυτόχρονα την προσφορά των επιστημόνων και κυρίως του πρώτου στη μάχη λοιμωξιολόγου Σωτ. Τσιόδρα, που δίνει τον δικό του αγώνα κατά της πανδημίας, με στόχο την προστασία των πολιτών. Επιπλέον, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος μίλησε ξεκάθαρα για εμπιστοσύνη σε όσους ανέλαβαν την ευθύνη, τους επιστήμονες και την πολιτεία. Δύσκολες οι στιγμές, ωστόσο μήνυμα παρήγορο και φάρο φωτεινό αποτελεί η συμπόρευση πολιτείας, επιστήμης και Εκκλησίας.

Β.ΚΑΡ

Σε ετοιμότητα

Σε πλήρη ετοιμότητα οι διευθυντές Γυμνασίων της Μαγνησίας για την έναρξη των μαθημάτων εξ αποστάσεως. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρεμιέρα χθες του προγράμματος που έγινε με τηλεδιάσκεψη με στελέχη του Υπουργείου Παιδείας συμμετείχαν και οι 33 από ισάριθμες σχολικές μονάδες όταν σε άλλες θεσσαλικές πόλεις ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν περιορισμένος. Στον νομό τα μαθήματα φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν καθολικά από σήμερα στο σύνολο των γυμνασίων, κάτι που δείχνει όχι μόνο ετοιμότητα αλλά και διάθεση του εκπαιδευτικού κόσμου να προσφέρει στους μαθητές σε περιόδους δύσκολες.

Ε.Χ.

Απαιτείται κατανόηση

Σε οχτώ άτομα απαγορεύτηκε η επιβίβαση στο Εξπρές Σκιάθος από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της μετάδοσης και της διασποράς του κορονοϊού. Οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να ταξιδεύουν αν δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών ή δεν σχετίζονται επαγγελματικά με την τροφοδοσία τους. Στις Σποράδες δεν εντοπίζονται μέχρι στιγμής κρούσματα κορονοϊού, ενώ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα Κέντρα Υγείας δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου