ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ολοι για δουλειά

ολοι-για-δουλειά-150355

Ολοι για δουλειά

Την προηγούμενη εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προέκυπτε πρόβλημα για το ποιοι υπάλληλοι θα βρίσκονταν στα εργασιακά τους πόστα και ποιοι θα εργάζονταν από το σπίτι. Οι περισσότεροι ζητούσαν το δεύτερο. Από χθες, οπότε και ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πολλοί είναι εκείνοι που ζήτησαν βεβαιώσεις εργασίας έστω κι αν χρειάζεται να δίνουν «παρών» στο γραφείο. Οι βεβαιώσεις εργασίας πάντως δεν συνεπάγονται αδειών απεριόριστης μετακίνησης στην πόλη… Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι τις δυσκολίες της εποχής.

Ε.Χ.

Αντανακλαστικά

Στιγμές και καταστάσεις πρωτόγνωρες για όλους. Απαιτούνται πλέον αντανακλαστικά, οργάνωση, συμμόρφωση και πειθαρχία, προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος και μαζί του το μέτρο. Σε αυτό το πλαίσιο η πόλη δείχνει να βαθμολογείται με άριστα, καθώς δεν ακολουθεί τις καταιγιστικές και ολοένα μεταβαλλόμενες εξελίξεις, αλλά κινείται ταυτόχρονα. Αμέσως μετά την πρωθυπουργική εξαγγελία για απαγόρευση της κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για προστασία από την πανδημία η δημοτική αρχή Βόλου συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμοδίων, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω ενέργειες. Οι κεραίες τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να είναι σηκωμένες και είναι. Απαντες πρέπει να συμμορφωνόμαστε στις κατευθύνσεις των ειδικών σε κάθε τομέα.

Β.ΚΑΡ.

Χαμένοι οι γονείς

Θεωρητικά οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κυβερνητική απόφαση, θα αποζημιωθούν από το κράτος. Πρακτικά, όμως, οι μαθητές τους συνεχίζουν καθημερινά τα μαθήματα από το σπίτι, με τηλεδιάσκεψη κ.ά. και πολλοί μπήκαν και σε νέα έξοδα αγοράζοντας υπολογιστή, γιατί δεν έχουν όλοι. Στην περίπτωση αυτή χαμένοι είναι οι γονείς, που στο τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρώσουν …σαν τα παιδιά τους να πήγαιναν στο φροντιστήριο!

Β.Ζ.

Κριτική

Η πόλη, μαζί με ολόκληρη τη χώρα και τον κόσμο γενικότερα, δοκιμάζεται σκληρά από την επέλαση της πανδημίας και παλεύει να προφυλαχθεί, προκειμένου σταθεί όρθια. Οι πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνονται για βοήθεια και συνδρομή όπου προκύπτουν ανάγκες, κινούνται αναντίρρητα προς τη σωστή κατεύθυνση και καλό είναι να αποφεύγεται η άσκοπη, άδικη και άγονη κριτική. Ο καθένας, άλλος με τα λίγα, άλλος με τα πολλά, προσπαθεί να συνεισφέρει, καθώς πλέον σε τούτη τη συγκυρία ακόμη και το ελάχιστο, το μικρό, το λίγο είναι απαραίτητο όσο ποτέ. Επομένως, εμπόδια και άγονη κριτική δεν χρειάζονται. Ας το αντιληφτούν ορισμένοι ότι δεν προσφέρονται όλες οι στιγμές για καταγγελίες, ανούσιες ως επί το πλείστον. Τούτες είναι οι αντίστοιχες της προσφοράς, από όλους όσοι μπορούν και θέλουν…

Β.ΚΑΡ.

Συμμόρφωση

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες βοήθησαν, ώστε να λειτουργήσει ακόμη πιο αποτελεσματικά το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην πόλη του Βόλου. Χθες η πόλη ήταν έρημη σε ό,τι αφορά στις γειτονιές και στο κέντρο κυκλοφορούσαν μόνο όσοι έπρεπε να καλύψουν βασικές τους ανάγκες. Η παρουσία της Αστυνομίας και του Λιμενικού ήταν διακριτική, ωστόσο το μέτρο θα δοκιμαστεί όταν φτιάξει ο καιρός και αρχίσει να ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία. Τότε θα φανεί αν μπορούμε να πειθαρχήσουμε σε ένα ακραίο, πλην όμως απολύτως απαραίτητο μέτρο, στην πιο κρίσιμη χρονική συγκυρία της μάχης με την πανδημία του κορονοϊού. Πάντως, όσοι κυκλοφορούσαν χθες στην πόλη, είχαν φροντίσει να έχουν μαζί τους τις σχετικές άδειες και εξέφραζαν την απόλυτη συμφωνία τους με την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την κυκλοφορία. Να δούμε αν θα έχουν την ίδια άποψη, όταν θα επιστρέψουν οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες. Βέβαια, μέχρι τότε θα έχουν «πέσει» τα πρώτα πρόστιμα και η συμμόρφωση των πολιτών θα είναι ακόμη πιο εύκολη.

Γ.Λ.

Νέες ανάγκες

Ανάγκη για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του δήμου Αλμυρού και τις απογευματινές ώρες προκύπτει εύλογα μετά την απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων. Πολλοί πολίτες ενδεχομένως να βρεθούν σε ανάγκη απογευματινή ώρα και θα πρέπει να έχουν κάποιον να διευκολυνθούν. Στις κρίσιμες ώρες που διανύουμε δεν μπορεί οι κοινωνικές υπηρεσίες να έχουν ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου