ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τηλεδιασκέψεις

τηλεδιασκέψεις-156324

Τηλεδιασκέψεις

Με προσωπικό ασφαλείας και εντατικούς ρυθμούς εργάζονται πλέον οι Δήμοι της Μαγνησίας, επικεντρώνοντας, όπως είναι φυσικό, στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Σε καθημερινή βάση πλέον οι τηλεδιασκέψεις δημάρχων και των στελεχών των δημοτικών αρχών για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μέτρων, τη χάραξη προτεραιοτήτων κ.ά.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της κοινωνίας και με σύνθημα πάντα «Μένουμε σπίτι»…

Β.Κ.

Συμβολή

Είναι ομολογουμένως αξιέπαινη τούτες τις κρίσιμες ώρες η στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης, που με την τακτική τους συμβάλλουν τα μέγιστα στο δύσκολο έργο, που έχει μπροστά της η κυβέρνηση. Με τη σιωπή τους κάποιες φορές, αλλά και με την όποια γόνιμη κριτική και τις προτάσεις τους αποδεικνύουν στην πράξη ότι αντιλαμβάνονται πως η κυβέρνηση κάνει τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να προστατέψει τον κόσμο και να μην επιτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας. Δεν θα περίμενε κανείς χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες από κόμματα της αντιπολίτευσης. Με τη στάση τους, όμως, συμβάλλουν τα μέγιστα στην τιτάνια προσπάθεια που γίνεται, την οποία δείχνουν εμπράκτως να αναγνωρίζουν. Αν σε κάποιες περιπτώσεις καταφέρουν να τιθασεύσουν και τα συνδικαλιστικά τους παρακλάδια, που τείνουν να δραπετεύσουν της λογικής εν καιρώ πολέμου κυριολεκτικά, η συμβολή τους πέρα από αξιέπαινη θα είναι και καθοριστική…

Β.ΚΑΡ

Μη γελιέστε

Οσοι είχαν και την παραμικρή ψευδαίσθηση για το εάν η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εμποδίσει τη διασπορά του κορονοϊού, μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού το απόγευμα προχθές Πέμπτη, πείστηκαν πως η γενική απαγόρευση μετακινήσεων είναι θέμα ωρών, αν δεν συμμορφωθούν όσοι επιμένουν να συμπεριφέρονται επιπόλαια και ανεύθυνα. Το Σαββατοκύριακο ουσιαστικά θα δώσουμε όλοι εξετάσεις. Διαφορετικά… έρχεται lockdown.

Β.Κ.

Πήραν… φόρα

Τι ήταν να βγει στα social media η επιχείρηση που ξεκίνησε ο Δήμος Βόλου από χθες το πρωί να απολυμαίνει κεντρικούς δρόμους της πόλης; Πήραν… φωτιά τα τηλέφωνα στην υπηρεσία καθαριότητας από δημότες, που ζητούσαν απολύμανση και στον δικό τους δρόμο. Φυσικά και δεν μπορεί να γίνει απολύμανση σε κάθε δρόμο, ιδίως στους στενούς, όπου ο κίνδυνος να προκληθούν ζημιές από τη «βεντάλια» που ανοίγει για το νερό με το απολυμαντικό είναι υπαρκτός, όπως έλεγαν από τον Δήμο.

Ε.Χ.

Θέμα ασφάλειας

Προβληματισμό προκαλεί ευρωπαϊκός κανονισμός του υπουργείου Μεταφορών για τα μέτρα, που αφορούν στους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών. Ο κανονισμός επιτρέπει οι επαγγελματίες να είναι στο τιμόνι περισσότερες ώρες από αυτές που ισχύουν σήμερα. Στελέχη της Αστυνομίας περιμένουν να δουν πώς θα λειτουργήσει η διάταξη και σε επίπεδο οδικής ασφάλειας.

Κ.Μ.

Επί το έργον

Συνεχής είναι η εμφάνιση περιπολικών της Λιμενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου στην παραλία για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης. Οι λιμενικοί κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία, δεν είναι όμως στην αρμοδιότητά τους να αλλάξουν τη νοοτροπία του καθενός.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου