ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μήνυμα

μήνυμα-157101

Κοντεύει Κυριακή και ουδείς γνωρίζει πώς θα αντιδράσει μέρος των πιστών στη ρητή και κατηγορηματική απαγόρευση κάθε λειτουργικής δραστηριότητας στους ναούς, στο πλαίσιο προστασίας από την πανδημία.

Καλό είναι να γίνει συνείδηση, τώρα, πριν να είναι πολύ αργά, το ηχηρό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τον μειλίχιο και γεμάτο λογική λόγο του, καθώς επίσης και την προσήλωσή του στην επιστήμη και το περιβάλλον.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τονίζει χαρακτηριστικά ότι «ίσως κάποιοι αισθάνθηκαν ότι με τα δραστικά μέτρα υποτιμάται ή θίγεται η πίστη. Ομως, αυτό που κινδυνεύει δεν είναι η πίστη, αλλά οι πιστοί, δεν είναι ο Χριστός, αλλά οι χριστιανοί μας, δεν είναι ο Θεάνθρωπος, αλλά εμείς οι άνθρωποι». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρθολομαίος είχε τοποθετηθεί σχετικά πολύ πριν η Ελλαδική Εκκλησία απαντήσει με μισόλογα στην επανειλημμένη κυβερνητική έκκληση και προτροπή για κλείσιμο των ναών.

Πλέον απευθύνει νέο ηχηρό μήνυμα. Κυριακή κοντή γιορτή, προκειμένου να φανεί αν θα γίνει αποδεκτό από όλους ανεξαιρέτως…

Β.ΚΑΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου