ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανοιξαν πόρτα

ανοιξαν-πόρτα-173311

Ανοιξαν πόρτα

Ανοιξαν δρόμο στην Αθήνα τα μέλη της Επιτροπής, που είναι αρμόδια στο Νοσοκομείο Βόλου για τη διαχείριση των θεμάτων του κορονοϊού. Τoυλάχιστον μία φορά την εβδομάδα καλούνται στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), από όπου λαμβάνουν νέες οδηγίες και γίνονται απολογισμός και επικαιροποίηση στοιχείων. «Είναι απαραίτητη η αμφίδρομη ενημέρωση», υπογράμμιζε στη στήλη ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Ηλίας Καραμέτος. Λειτουργεί ενισχυτικά κυρίως στο επίπεδο της πρόληψης. Β.Κ. Τιμή Ιδιαίτερη σε κάθε περίπτωση για την Ελλάδα η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που τιμάται σήμερα, με σειρά εκδηλώσεων να διοργανώνεται και στην πόλη του Βόλου. Το ιδιαίτερο και ξεχωριστό για τη χώρα γενικότερα τη σημερινή μέρα είναι ότι συμπίπτει, τρόπον τινά, με την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας για πρώτη φορά στα χρονικά από γυναίκα. Η Πρόεδρος σύντομα αναλαμβάνει και επίσημα τα νέα της καθήκοντα. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα στο πρόσωπό της, καθώς και στον θεσμό τον οποίο εκπροσωπεί τιμώνται ξεχωριστά και ιδιαίτερα όλες οι Ελληνίδες. Η σημερινή μέρα είναι βεβαίως γιορτή, κυρίαρχα, ωστόσο, αποτελεί τιμή για τη γυναίκα, η οποία ακόμη αγωνίζεται και παλεύει για ίσα δικαιώματα και αντίστοιχες ευκαιρίες.

Β.ΚΑΡ.

Στην ψηφιακή εποχή

Τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας και των social media αποφάσισε να αξιοποιήσει το ΚΚΕ, το οποίο ανακοίνωσε τη δημιουργία λογαριασμού στο twitter, παράλληλα με το λίφτινγκ στην επίσημη ιστοσελίδα του. Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της βελτίωσης και της αναβάθμισης της παρέμβασης του κόμματος στο διαδίκτυο, ξεκίνησε να λειτουργεί η ανανεωμένη έκδοση της επίσημης ιστοσελίδας του κόμματος www.kke.gr. Επίσης θα λειτουργήσει επίσημος λογαριασμός του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στο twitter.

Β.Κ.

Προϋποθέσεις

Σε δημοπρασία για την εκμίσθωσή του βγαίνει το πολυώροφο πάρκινγκ της Φιλελλήνων μαζί με τα καταστήματα που θα δημιουργηθούν. Το θέμα έρχεται προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αν θα βρεθεί ιδιώτης που θα αναλάβει τη λειτουργία του θα φανεί. Το ζητούμενο είναι όποιος και αν το λειτουργήσει να διατηρήσει χαμηλό αντίτιμο εισιτηρίου για τις θέσεις στάθμευσης. Σε αυτό το σημείο ίσως ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να θέσει κάποιες προϋποθέσεις. Ειδάλλως δεν θα επιτευχθεί ο στόχος της αποτροπής του παράνομου πάρκινγκ στους δρόμους, ούτε η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Ε.Χ.

Κληρώνει

Συνάντηση είχαν την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για το θέμα της άρδευσης. Οπως είναι γνωστό η ΔΕΥΑΜΒ ετοιμάζεται να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου πρόταση για την «επιστροφή» της αρμοδιότητας της άρδευσης προκειμένου στη συνέχεια να εκχωρηθεί στις τοπικές κοινότητες που θα κληθούν να αναλάβουν μαζί με το δικαίωμα και τις υποχρεώσεις. Αυτή την εβδομάδα θα «κληρώσει» για την αρμοδιότητα της άρδευσης προκειμένου η ΔΕΥΑΜΒ να μην αναλάβει τα υπέρογκα έξοδα και της τρέχουσας αρδευτικής περιόδου χωρίς τα αντίστοιχα έσοδα.

Ε.Χ.

Ανησυχία

Μεταξύ σφύρας και άκμονος το εμπόριο και ο τουρισμός, με τους τουριστικούς πράκτορες της Μαγνησίας να παρακολουθούν με ανησυχία και προβληματισμό τις εξελίξεις. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για την αεροπορική κίνηση, με τον αερολιμενάρχη Νέας Αγχιάλου Κώστα Ευσταθίου να εκτιμά ότι θα κινηθεί με θετικό πρόσημο και ανοδική τάση η φετινή σεζόν. Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίες οι θετικές σκέψεις, γιατί ο πεσιμισμός, όπως και να το κάνουμε, δεν βοηθά.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου