ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επιπτώσεις

επιπτώσεις-174680

Επιπτώσεις

Η έλλειψη προσωπικού, ενδεχομένως και συντονισμού, στην επίδοση της αλληλογραφίας έχει επιπτώσεις στους συναλλασσόμενους και ειδικά στην αποπληρωμή λογαριασμών. Πελάτες φυσικού αερίου έπεσαν από τα σύννεφα χθες, όταν δοκίμασαν διπλή δυσάρεστη έκπληξη, με την επίδοση των λογαριασμών. Η πρώτη όταν είδαν στον φάκελο να αναγράφεται ως ημερομηνία παράδοσης προς επίδοση η 21η του περασμένου Φεβρουαρίου. Η δεύτερη όταν άνοιξαν τον φάκελο και διαπίστωσαν ότι οι λογαριασμοί πρέπει να πληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Να σημειωθεί ότι οι λογαριασμοί αφορούν σε κατανάλωση στη δύσκολη περίοδο του χειμώνα και τα ποσά είναι υψηλά. Πελάτες είναι υποχρεωμένοι να κόψουν τον λαιμό τους να βρουν τα χρήματα, προκειμένου να είναι συνεπείς μέχρι την ερχόμενη Τρίτη…

Β.ΚΑΡ.

Αδράνεια

Ξεπερνά τα 270 κιλά το βάρος της νάρκης, που καλούνται να εξουδετερώσουν σήμερα το πρωί κοντά στο λιμάνι του Λουτρακίου στη Σκόπελο ειδικά κλιμάκια πυροτεχνουργών του Πολεμικού μας Ναυτικού. Η νάρκη δεν εντοπίστηκε πρόσφατα, αλλά βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο από το 2015. Πέντε ολόκληρα χρόνια, δηλαδή, παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την ακτή, όπου κολυμπά κόσμος και σε βάθος μερικών μέτρων ένα άκρως επικίνδυνο όπλο, που θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει πραγματική τραγωδία. Οι δημοτικές αρχές που προηγήθηκαν και δεν φρόντισαν για ολόκληρη πενταετία να εξουδετερωθεί η νάρκη, ελπίζουμε να έχουν κάποια πειστική δικαιολογία για την αδράνειά τους. Ενδεικτική της επικινδυνότητας της νάρκης είναι η οδηγία του Δήμου Σκοπέλου προς τους κατοίκους του Λουτρακίου να αφήσουν πρώτα όλα τα παράθυρα των σπιτιών τους ανοιχτά και στη συνέχεια να φύγουν από το χωριό, μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Γ.Λ.

Ψυχραιμία

Ψυχραιμία συνιστούν ειδικοί, επαγγελματίες και στελέχη της αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Ενδεικτική είναι η άποψη που διατυπώνει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ο οποίος επανέλαβε ότι η πρόληψη είναι το πρώτιστο, εκφράζοντας, ωστόσο, φόβους, ότι εάν συνεχιστούν το πρόβλημα και το κλίμα πανικού θα προκληθεί «τσουνάμι» με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι έκδηλη η ανησυχία σε όλους τους κλάδους, αλλά το ζητούμενο είναι να μην ξεφύγει από τα επιτρεπτά όρια, για ευνόητους λόγους.

Γ.Υ.

Συγχαρητήρια

Την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόφαση να κλείσει τα σύνορα απαγορεύοντας την είσοδο μεταναστών στη χώρα επικρότησε χθες σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Ο ίδιος φάνηκε να συντάσσεται με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, υπογραμμίζοντας ότι οι ροές πρέπει να είναι ελεγχόμενες για να μην προκληθεί πρόβλημα στο εσωτερικό της χώρας.

Ε.Χ.

Κινητοποιήσεις

Συνεχίζουν και την ερχόμενη εβδομάδα οι δικαστικοί υπάλληλοι Βόλου τις δίωρες διακοπές εργασιών. Η πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου Ιωάννα Παπαδημητρίου ενημερώνει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν δύο βασικά αιτήματα. Το ένα είναι η πρόσληψη τουλάχιστον ενός υπαλλήλου με μόνιμο διορισμό στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού, όπου υπηρετούν μόλις δύο υπάλληλοι με λίγους μήνες υπηρεσίας και το δεύτερο αφορά στην καθαριότητα του δικαστικού μεγάρου και τη λήψη μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου