ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παρασκήνιο

παρασκήνιο-175746

Από τον περασμένο Ιανουάριο η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου είχε ζητήσει από το Επιμελητήριο Μαγνησίας οικονομική ενίσχυση για τη διενέργεια έρευνας στην τοπική αγορά, προκειμένου να καταγραφεί η εικόνα από πλευράς τζίρου και προβλημάτων.

Χθες, η απάντηση που δόθηκε ήταν αρνητική, με το Επιμελητήριο να επικαλείται απόφαση της διοίκησής του, σύμφωνα με την οποία πρέπει όλα τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου να έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους στο Επιμελητήριο, προκειμένου να εγκριθεί η σχετική δαπάνη.

Ο πρόεδρος των εμπόρων ζήτησε να του δοθεί η σχετική απόφαση, ωστόσο έλαβε αρνητική απάντηση. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν τα επιμελητηριακά στελέχη, που έλαβαν την επίμαχη απόφαση, είναι οικονομικά τακτοποιημένα σε ό,τι αφορά στις δικές τους συνδρομές προς το Επιμελητήριο. Παράλληλα, προκύπτει και άλλο ζήτημα, καθώς, με βάση το συγκεκριμένο σκεπτικό, οποιοδήποτε μέλος της διοίκησης των εμπόρων δεν πληρώνει τις συνδρομές στο Επιμελητήριο, θέτει σε κατάσταση άτυπης ομηρίας ολόκληρο τον Σύλλογο.

Σύμφωνα, πάντως, με όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο της επίμαχης απόφασης, κάποιοι στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας βρήκαν την ευκαιρία να πάνε κόντρα στον Εμπορικό Σύλλογο, επειδή ανέλαβε την πρωτοβουλία για την αναβίωση του θεσμού του Επιχειρηματικού Πανοράματος, όταν οι ίδιοι αδιαφόρησαν προκλητικά.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου