ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνέχιση διακοπών εργασιών δικαστικών υπαλλήλων για τέταρτη εβδομάδα

συνέχιση-διακοπών-εργασιών-δικαστικ-181389

Αποφάσισαν οι δικαστικοί υπάλληλοι Βόλου, υιοθετώντας την απόφαση της ΟΔΥΕ

Απόφαση συνέχισης των κινητοποιήσεων με δίωρες διακοπές εργασιών έλαβε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο των Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, συντασσόμενο με την απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Ετσι οι δίωρες διακοπές εργασιών καθημερινά από τις 09:00 έως τις 11:00 θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα μέχρι και την Παρασκευή.

Η πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου, Γιάννα Παπαδημητρίου, είπε ότι παρά τις κινητοποιήσεις δεν έχει υπάρξει κανένα νεότερο σχετικά με τις διεκδικήσεις του κλάδου μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος με τον υπουργό Δικαιοδύνης Κώστα Τσιάρα τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι υπάλληλοι διεκδικούν οικονομική αναβάθμιση των δικαστικών υπαλλήλων με την επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και στελέχωση της Διεύθυνσης Λειτουργίας Δικαστικών Υπηρεσιών.

Ακόμη, διεκδικούν αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, επέκταση της λειτουργίας της απομαγνητοφώνησης και στις συνεδριάσεις των ποινικών δικαστηρίων, μηχανοργάνωση/ μηχανογράφηση των υπηρεσιών και διεξαγωγή επιδοτούμενων σεμιναρίων σχετικών με το αντικείμενο της εργασίας τους.

Στη συνάντηση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, σύμφωνα με την ΟΔΥΕ, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε δεσμευτεί για ολοκλήρωση των προσλήψεων και επιμέρους προσλήψεις, ενώ είχε διαβεβαιώσει ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να αναγνωριστούν οι ειδικές συνθήκες εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός είχε θεωρήσει δεδομένη την επέκταση της διαδικασίας μαγνητοφώνησης και απομαγνητοφώνησης στο σύνολο των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου