ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αδειασμα

αδειασμα-216914

Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη μετά την γκάφα στην οποία υπέπεσε, σπεύδοντας ασθμαίνοντας να υιοθετήσει ισχυρισμούς και πληροφορίες, με αφορμή δημοσίευμα για τον ΧΥΤΑ Φυλής, το οποίο μέλη της Επιτροπής Πολιτών επιχείρησαν να συνδέσουν με την ΑΓΕΤ και την καύση RDF.

Ελαφρά τη καρδία και χωρίς προηγουμένως να φροντίσει να ενημερωθεί επί της ουσίας, η κ. Κολυνδρίνη έβγαλε φιρμάνι ζητώντας αφενός από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας να ξεκινήσει ελέγχους και αφετέρου να σταματήσει η καύση RDF στον Βόλο. Πριν αλέκτορα φωνήσαι, ήρθε το άδειασμα. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ραδιενεργά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Φυλής» ξεκαθάρισε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) σε ανακοίνωσή της. Μα καλά, ολόκληρη αντιπεριφερειάρχης, δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

Β.Κ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη στην ανακοίνωσή της επικαλείται ομόφωνες αποφάσεις για την παύση της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ, που έχει εκδώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μόλις προ τριημέρου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινωνόταν πανηγυρικά ότι εντός του 2020 θα δημοπρατηθούν τρεις μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων. Αλήθεια, αυτές οι μονάδες, που «θα καταστήσουν τη Θεσσαλία την πιο πράσινη περιφέρεια της χώρας», τι θα παράγουν; Λουλούδια; Γιατί τουλάχιστον για την περίπτωση του Βόλου η απόφαση έχει ληφθεί. Θα παράγονται εναλλακτικό καύσιμο και κομπόστ.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου