ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επί ποδός

επί-ποδός-242616

Οι κάτοικοι του οικισμού της Κριθαριάς δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, ώστε να μη μετακινηθεί ο ιερέας, ο οποίος λειτουργεί εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες στον ιερό ναό Αγίου Αποστόλου του Νέου.

Ηδη επιδιώκουν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, προκειμένου να εκθέσουν τις θέσεις τους και να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους, ενώ ο νομικός τους εκπρόσωπος, που είναι μόνιμος κάτοικος Κριθαριάς, εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά οι κάτοικοι της περιοχής, έτσι ώστε να μη χάσουν τον ιερέα τους. Είκοσι χρόνια τώρα έχουν αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση.

Κάθε μήνα αγιάζει τα σπίτια τους, ενώ από το 1999 που έκτισαν την εκκλησία με δικά τους έξοδα, ο πατέρας Εμμανουήλ Τζανάκης λειτουργεί ανελλιπώς στον Αγιο Απόστολο. Οι κάτοικοι της Κριθαριάς ζητούν με μια φωνή να μη χάσουν τον παπά τους και να μη βάλει λουκέτο η εκκλησία, που έφτιαξαν με τα χέρια τους.

Από την άλλη μεριά, πάντως, η απόφαση της Μητρόπολης τόσο για τη συγκεκριμένη μετακίνηση ιερέα, όσο και για τις υπόλοιπες, που θα γίνουν με σκοπό να καλυφθούν ανάγκες σε ορεινά, κυρίως, χωριά της περιοχής, δείχνει οριστική και αμετάκλητη.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου