ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τι, ποιος, πότε…

τι-ποιος-πότε-282763

Σε «αναβίωση του κράτους της δεξιάς», κάνοντας λόγο για «διώξεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω συγγενικών τους προσώπων με συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα και δράση», απέδωσε με ανακοίνωση το περασμένο Σάββατο η Ν.Ε. Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής τη μετακίνηση της συζύγου του δημοσιογράφου και πολιτευτή του ΚΙΝΑΛ Γιάννη Αναστασίου σε άλλη υπηρεσία, με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Η ανακοίνωση άναψε φωτιές στο εσωτερικό του κόμματος, τοπικά. «Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, που καταδικάζει τη μετακίνηση της συζύγου του πολιτευτή και κάνει επίθεση στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα στον περιφερειάρχη, ποιον εκπροσωπεί, ερωτώ; Τη γραμματέα και τον πολιτευτή; Είναι συλλογική; Εγινε σύγκληση της Νομαρχιακής; Πότε; Ρωτήθηκαν οι άλλοι εφτά υποψήφιοι βουλευτές, που βάλαμε πλάτη στις βουλευτικές εκλογές, μαζί και εγώ; Η απάντηση είναι όχι, δυστυχώς!!!», είναι μέρος της έντονης αντίδρασης, μέσω του fb, του πρώτου σε ψήφους στις βουλευτικές εκλογές Νίκου Χαυτούρα.

Αλλά και ο πολιτευτής με το ΚΙΝΑΛ Τρύφωνας Πλαστάρας είχε ερωτήματα, σχετικά με την έκδοση της ανακοίνωσης. Πότε συνεδρίασε η ΝΕ και με ποιους; Από πότε ένα κόμμα παίρνει θέση για υπηρεσιακή μετακίνηση εντός πόλης;;; Κρίμα…, ήταν το περιεχόμενο της δικής του ανάρτησης στο fb.

Β.Σ.

Δεν παίρνουν άδεια

Απάντηση στις αντιδράσεις έδωσε με χθεσινή της δήλωση η γραμματέας της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Φούλη Τσιώμου: «Οι ανακοινώσεις της Ν.Ε. δεν ελέγχονται και δεν παίρνουν την άδεια κανενός, για να εκδοθούν. Προφανώς είναι σε γνώση των μελών του οργάνου και της ηγεσίας του κόμματος ,όταν απαιτείται, σε ευαίσθητες περιστάσεις, η ενημέρωση και η έγκριση για την έκδοσή τους. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί μικρότητα, που δυστυχώς μικραίνει την παράταξη τοπικά.

Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής θα γίνουν σύντομα… Το ερώτημα, ωστόσο, είναι εάν τα καμώματα ορισμένων θα εμποδίσουν ή όχι τους πολίτες να συμμετάσχουν…

Η σοβαρότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αρκεί να μπορεί να είναι και σοβαρός».

Β.Σ.

«Ας τους μαζέψουν»

Στην αντεπίθεση, μέσω του fb, επικεντρώνοντας τα βέλη του στον Ν. Χαυτούρα, πέρασε ο πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ Γιάννης Αναστασίου: «Το γελοίο του πράγματος είναι αυτός που συμπορεύτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πιο ακραία λαϊκιστική περίοδό του και οδηγήθηκε στην έξοδο από αυτόν το 2015, όχι το 2012, όταν δεν τον έβαλαν υποψήφιο βουλευτή, την ώρα που εμείς βάζαμε πλάτη για την επιβίωση της δημοκρατικής παράταξης, με τον ίδιο να μας θεωρεί μνημονιακούς γερμανοτσολιάδες, να μας κατηγορεί ότι συμπορευόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Πόσο κρίμα όντως και άρρωστο σκηνικό που απογοητεύει… Ας τους μαζέψει κάποιος, κάνουν τόσο κακό στην παράταξη…», καταλήγει. Τα όργανα, πάντως, φαίνεται ότι δεν θα σταματήσουν.

Β.Σ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου