ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ρεκόρ αναπληρωτών

ρεκόρ-αναπληρωτών-302941

Εξακολουθεί και υφίσταται το πρόβλημα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μαγνησίας, δύο μήνες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, παρά το γεγονός ότι φέτος ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν έσπασε κάθε ρεκόρ.

Πάνω από 30.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν από τον περασμένο Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα το 1/4 επί του συνόλου των εκπαιδευτικών στη χώρα μας να εργάζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ο χάρτης των εργασιακών σχέσεων και στη δημόσια εκπαίδευση αλλοιώνεται και οι διεκδικήσεις των εκπροσώπων του κλάδου για μόνιμες προσλήψεις παραμένουν μετέωρες, από τη στιγμή που το αρμόδιο υπουργείο προτιμά τις εύκολες λύσεις.

Με περισσότερα από 100 κενά άρχισε η φετινή σχολική χρονιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού Μαγνησίας. Δύο μήνες μετά το πρώτο κουδούνι παραμένουν αρκετά κενά, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο υφιστάμενος σχεδιασμός είναι προβληματικός και δεν ανταποκρίνεται ούτε στις ανάγκες του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος, ούτε στις διεκδικήσεις των συνδικαλιστών.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου