ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρεσβευτής

πρεσβευτής-310316

Πρεσβευτής

Δυναμικός εκπρόσωπος της Αλοννήσου αποδεικνύεται ο πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Παναγιώτης Τσουκανάς, ο οποίος ταξίδεψε στην μακρινή Κίνα μαζί με μέλη του συλλόγου, μεταφέροντας στις αποσκευές του παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα του νησιού. Αξια καταγραφής είναι η πρόθεση του προέδρου και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο της Αλοννήσου να συνεχίσει την ίδια προσπάθεια, σε συνεργασία και με τα άλλα δύο νησιά, τη Σκιάθο και τη Σκόπελο, προτάσσοντας το brand name Βόρειες Σποράδες. Είναι προφανές ότι αναζητούνται κοινοί δρόμοι δράσης και εξέλιξης.

Γ.Υ.

Βράβευση

Τη δική της ξεχωριστή σημασία αποκτά χρόνο με τον χρόνο η καλή πρωτοβουλία της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο να διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής για τους αιθέρες, με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων, με αφορμή τον γιορτασμό του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Οι δράσεις εξωστρέφειας της Μονάδας στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στην Εκπαίδευση καθοριστικές. Το ίδιο καθοριστικές και οι στιγμές, που έζησαν προχθές στην αεροπορική βάση τρεις, μεταξύ άλλων, μαθητές Δημοτικών Σχολείων, που βραβεύτηκαν για τα έργα τους από τον διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης σμήναρχο Δημήτριο Γιαννόπουλο. Εμπειρία ξεχωριστή για τους μικρούς Ικάρους, που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα μαχητικά, αλλά και τους ιπταμένους, το καμάρι της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Β.ΚΑΡ.

Συνδρομή

Το περιστατικό με την έξωση στον Αλμυρό, καθώς και τα πολλά που έρχονται σε καθημερινή σχεδόν βάση στη δημοσιότητα με οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, που δεν έχουν ούτε τα βασικά για τα παιδιά τους, δείχνουν ότι οι δημοτικές αρχές και οι δομές τους έχουν και αντανακλαστικά, αλλά και την απαιτούμενη ευαισθησία. Δείχνουν, επίσης, ότι η κοινωνική πολιτική εφαρμόζεται, όπως απόδειξε ο Δήμος Αλμυρού και όπως καθημερινά αποδεικνύει ο αντίστοιχος του Βόλου με την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Αρκεί τα πολλά, ομολογουμένως, περιστατικά να έρχονται σε γνώση των αρμοδίων εγκαίρως και να μην παραμένουν καλά κρυμμένα πίσω από πόρτες. Οι έχοντες την ευθύνη αποδεικνύουν καθημερινά ότι μπορούν να απαλύνουν τον πόνο και κοντά τους ευαισθητοποιημένοι ιδιώτες, που προσφέρουν απλόχερα ό,τι μπορούν και ό,τι αντέχει το «κελάρι» τους…

Β.ΚΑΡ.

Ναι μεν αλλά

Διάχυτη ικανοποίηση υπάρχει σε δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να δώσει παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Λογιστές σχολιάζουν ότι τα ασφαλιστικά ταμεία ανταποκρίνονται στα αιτήματα με πολύ αργούς ρυθμούς όσον αφορά στο ακριβές ύψος των οφειλών και την ανάλυση αυτών. Κυριολεκτικά επικρατεί μπάχαλο.

Κ.Μ.

Διαμαρτυρίες

Από ψυχρολουσία συνοδεύτηκε για ορισμένους κατόχους αυτοκινήτων η ενημέρωση για τα τέλη. Στην ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ έγινε προχθές η ανάρτηση των τελών για το 2020. Κάτοχος αυτοκινήτου παραπονέθηκε για ιδιαίτερες αυξήσεις για το αυτοκίνητό του, που τέθηκε σε κυκλοφορία μετά το 2010. Είπε ότι οι αυξήσεις προέκυψαν από τον νέο τρόπο μέτρησης των εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμων.

Κ.Μ.

Καταχειροκροτήθηκε

Την προηγούμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου η γενική συνέλευση των εργαζομένων, μονίμων και αορίστου χρόνου, του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου για την εκλογή του εκπροσώπου τους στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.

Ο ιστορικός και προϊστάμενος στη Βιβλιοθήκη και στα Μουσεία του Δήμου Βόλου Γιάννης Κουτής μέλος της ΔΑΣ και αναπληρωματικό αιρετό μέλος στο υπηρεσιακό συμβούλιο στους εργαζόμενους ΟΤΑ Μαγνησίας ήταν ο «εκλεκτός» των εργαζομένων που θα τους εκπροσωπήσει.

Καταχειροκροτήθηκε μάλιστα όταν απευθυνόμενος μετά την εκλογή του στους συναδέλφους του είπε: «Χρέος μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα στηρίζοντας, όπως πάντα, όλους τους συναδέλφους μας από όποια θέση μάς ανατίθεται. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προσπερνώντας κάθε εμπόδιο να ανταποκριθούμε στο υψηλό καθήκον μας, που είναι η εκπροσώπηση όλων των εργαζομένων».

Ε.Χ.

Εκκλησία και Τουρισμός

Μετά την “οδηγία” της Ρωσικής Εκκλησίας να μην διοργανώνονται επισκέψεις Ρώσων σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας (μεταξύ των οποίων και την δική μας), λόγω της Ουκρανικής διαφοράς των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας, ο Μητροπολίτης μας φέρεται ότι δήλωσε “..δεν θα μετατρέψουμε την Εκκλησία σε Τουριστικό Γραφείο..”

Θέλω να πω τα παρακάτω, αφού πρώτα πω ότι ούτε τα θεολογικά θέματα ούτε τα τουριστικά θέματα ξέρω καλά.

1) Όταν για τουριστικούς λόγους, επισκέφτηκα θρησκευτικά μνημεία π.χ. Βουδιστικό Ναό, το Μπλέ Τζαμί, τους Ναούς των Φαραώ, το Βατικανό κλπ, και ούτε Βουδιστής, ούτε Μουσουλμάνος, ούτε Καθολικός, ούτε τίποτα άλλο είμαι, παρά μόνο είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος.

2) Όταν έρχεται ο Ρώσος ή ο Κινέζος τουρίστας για να “δει” ή να “προσκυνήσει” τα Μοναστήρια των Μετεώρων ή την Μονή Ξενιάς, ή το Άγιο Όρος, παρέχει πολυπόθητο εισόδημα και στον απλό Έλληνα πιστό Ορθόδοξο Χριστιανό.

3)Η ίδια η Εκκλησία μας, (και πάρα πολύ καλά κάνει) αξιοποιεί τουριστικά τα ακίνητά της και στις Εκκλησίες της και δέχεται τον οβολό “πιστών” και “απίστων”.

Φαντάζομαι ότι κανείς δεν ζητά να γίνει η Εκκλησία Τουριστικό Γραφείο, αλλά όλοι ζητούν από όλους να περιορίζουν τα αντικίνητρα προσέλκυσης αλλοδαπών τουριστών και στον τομέα του “Θρησκευτικού Τουρισμού”. Ο Τουρισμός μάς “ταΐζει” όλους άμεσα ή έμμεσα και τον χρειαζόμαστε.

Νικόλαος Τ. Παπαγεωργίου, σ. Πολιτικός Μηχανικός

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου