ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Να είναι Θεσσαλός

να-είναι-θεσσαλός-312846

Να είναι Θεσσαλός

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο για τις ερχόμενες εκλογές στην ΚΕΔΕ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι οργανωτικές πρωτοβουλίες, που θα πρέπει να αναληφθούν για να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος. Η ΝΔ στηρίζει τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου, ο οποίος μάλιστα μετά τις 15 Νοεμβρίου, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εκλογή της νέας ΠΕΔ Θεσσαλίας, αναμένεται στον Βόλο για να έχει συνάντηση με τους δημάρχους της Μαγνησίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτοδιοικητικά στελέχη από όλους τους χώρους παρασκηνιακά έχουν ήδη ταχθεί υπέρ του, επισημαίνοντας μάλιστα ότι με πνεύμα συνεργασίας θα επιδιώξουν το αποτέλεσμα στην κάλπη να είναι νικηφόρο και ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ να είναι Θεσσαλός.

Β.Κ.

Μονόδρομος

Για πρώτη φορά σήμερα νυν και τέως πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών θα βρεθούν μαζί στον δρόμο… στο πλαίσιο της κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η ΕΙΝΚΥΜ. Παύλος Μαλινδρέτος και Νίκος Χαυτούρας έχουν διαφορετική ιδιοσυγκρασία και διαφορετική φιλοσοφία, ως προς τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος. Τα προβλήματα, ωστόσο, στον χώρο της υγείας είναι εκείνα που τους υποχρεώνουν να συμπορευτούν. Είναι μονόδρομος.

Β.Κ.

Αρμόδιοι

Μετά και την ανακοίνωση του πορίσματος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σχετικά με το περιστατικό μαθητή, που λιποθύμησε στο σχολείο του από χρήση ναρκωτικών, θέμα που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, προκύπτουν δύο συμπεράσματα και ένα κενό. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ανέλαβε άμεσα τις ευθύνες της και με ιδιαίτερη ομολογουμένως επιτυχία. Το δεύτερο είναι ότι τις δικές τους ευθύνες ανέλαβαν και οι γονείς, μαθαίνοντας στα παιδιά τους πώς να κρατιούνται μακριά από τα ναρκωτικά. Προκύπτει, ωστόσο, και κενό, που έχει να κάνει με τη διακίνηση και τη χρήση μέσα στις αίθουσες, τα προαύλια και τις τουαλέτες σχολείων. Η εκπαιδευτική κοινότητα, η μόνη και αποκλειστική που έχει πρόσβαση στους χώρους, δηλώνει αναρμόδια. Επομένως, ζητούνται αρμόδιοι, διότι αν η Αστυνομία ελέγχει και συλλαμβάνει, οι γονείς καθοδηγούν και τα ναρκωτικά κόβουν βόλτες μέσα στα σχολεία, δουλειά δεν γίνεται…

Β.ΚΑΡ

Ανθρωπιά

Κατακριτέα ασφαλώς η πρωτοβουλία ορισμένων για μπάρμπεκιου δίπλα σε δομές, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες, όπως σωστά αναδείχτηκε από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ουδείς έχει το δικαίωμα να καταπατά τα θρησκευτικά «πιστεύω» ανθρώπων, όποια και αν είναι αυτά. Κατακριτέα, ωστόσο, και η αντίστοιχη ορισμένων, που το έχουν συνήθεια πια κάθε Μεγάλη Παρασκευή να στήνουν κάρβουνα και να ψήνουν σε χώρους δημόσιους.

Στην προκειμένη περίπτωση, βεβαίως, δεν ακούστηκε τόσα χρόνια κουβέντα από ένα έστω μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάθε περίπτωση, η σχετική τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη βάζει πρόσωπα και πράγματα στη θέση τους, αποστομώνοντας. «Δεν υπάρχει νόμος, που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής σου ή δεν το μαθαίνεις ποτέ» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη και τα είπε όλα…

Β.ΚΑΡ

Στρεβλώσεις

Οι στρεβλώσεις στην εγχώρια αγορά φαρμάκων με τη χαμηλή τιμολόγηση των σκευασμάτων και την απουσία έλεγχου από το κράτος ως προς τον αριθμό των εξαγωγών προκαλούν για άλλη μια φορά ελλείψεις στα φαρμακεία.

Στις φαρμακαποθήκες προκύπτει ξανά πρόβλημα και οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται, καθώς δεν μπορούν να βρουν εύκολα τα σκευάσματα, που τους είναι απαραίτητα. Οπως επισημαίνει πάντως ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης, αν φαρμακοποιός θελήσει να αγοράσει φάρμακα απευθείας από κάποια φαρμακευτική εταιρεία, τότε δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Αν παρακαμφθεί, δηλαδή, η φαρμακαποθήκη και ο φαρμακοποιός απευθυνθεί στην εταιρεία, πληρώνοντας από την τσέπη του για τα φάρμακα που θέλει να προμηθευτεί, ούτε ελλείψεις προκύπτουν, ούτε άλλα προβλήματα. Την ίδια στιγμή, η πολιτεία παρακολουθεί απαθής τις εξελίξεις και εμφανίζεται απρόθυμη να νομοθετήσει, ώστε να πάψουν οι στρεβλώσεις, που προκλήθηκαν στην αγορά φαρμάκου, συνολικά, κατά την δεκαετή μνημονιακή περιπέτεια της χώρας.

Γ.Λ.

Το γιο – γιο και η απάντηση

Από αθηναϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης έγινε μαζική αναπαραγωγή της κόντρας, που σημειώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου μεταξύ του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και του επικεφαλής της ΛΑΣ Αποστόλη Ριζόπουλου για το θέμα της σχολικής στέγης.

Τα ρεπορτάζ εστίασαν στην προτροπή του δημάρχου προς τους εκπαιδευτικούς «να κάνουν χρήση γιο – γιο ή σερβιέτας», όταν ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας επικαλέστηκε δύο περιπτώσεις σχολείων, στις οποίες 25 καθηγητές έχουν μόλις μία τουαλέτα.

Για τον Αχιλλέα Μπέο, όπως αναφέρει σε χθεσινή του ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, η παρότρυνση έγινε με εμφανή διάθεση αστεϊσμού.

«Ωστόσο η ευαισθησία κάποιων δημοσιογραφικών «εισαγγελέων», που υπηρετούν πιστά την εκδοτική διαπλοκή, που βούλιαξε τη χώρα και φτωχοποίησε τους Ελληνες, με τα σκανδαλώδη «θαλασσοδάνεια», δεν άντεξε και με στοχοποίησαν για ακόμη μια φορά.

Θα τους παρότρυνα από τη μια να κατεβάσουν λίγο τις κεραίες της… ευαισθησίας τους και να ζήσουν ως απλοί άνθρωποι με χαμόγελο και από την άλλη, αν δεν το μπορούν, να συμβουλεύσουν τα αφεντικά τους να επιστρέψουν στο Δημόσιο τα λεφτά, που καταχράστηκαν! Τότε να είναι σίγουροι ότι θα γεμίσουμε την Ελλάδα τουαλέτες…», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αχ. Μπέος, ζητώντας να σταματήσει η στοχοποίησή του.

Ε.Χ.

Θεσμός

Θεσμός για το 3ο Γυμνάσιο Βόλου η εθελοντική αιμοδοσία, που διοργανώνεται δύο φορές τον χρόνο για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του σχολείου.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς παραδίδουν μαθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς με τις πράξεις τους, όπως και χθες, όταν η συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, μετά την ενίσχυση της προσπάθειας και από το συστεγαζόμενο 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου