ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αγροτοδικεία

αγροτοδικεία-314034

Αγροτοδικεία

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου κρίνεται η υπόθεση των νέων αγροτοδικείων για τις κινητοποιήσεις του περασμένου χειμώνα στη Λάρισα. Η Εισαγγελία Λάρισας αναμένεται να αποφανθεί αν θα παραπέμψει σε δίκη για δύο περιπτώσεις αγρότες και αγροτοσυνδικαλιστές της Λάρισας και της Καρδίτσας, μέλη οι περισσότεροι των Ενωτικών Ομοσπονδιών των δύο νομών. Η πρώτη περίπτωση αφορά σε ενδεχόμενο παρακώλυσης συγκοινωνιών στις 5 Φεβρουαρίου 2019 και η δεύτερη αφορά πάλι σε κινητοποίηση στις 12 Φεβρουαρίου. Οπως πληροφορείται η στήλη, στη Λάρισα θα μεταβούν για να στηρίξουν τους συναδέλφους τους και αγροτοσυνδικαλιστές από τον Βόλο.

Β.Κ.

Στις κάλπες

Χρονιά εκλογών η φετινή και στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ο νυν πρόεδρος Κωνσταντίνος Κόλλιας κατεβαίνει υποψήφιος, διεκδικώντας την ψήφο των οικονομολόγων για τρίτη φορά, με το διευρυμένο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων (ΔΗΚΙΟ). «Κουβαλά» στους ώμους του δύο πετυχημένες σε γενικές γραμμές θητείες, όπως λένε συνάδελφοί του στον Βόλο, διαβλέποντας ότι υπάρχουν προϋποθέσεις και για τρίτη θητεία.

Β.Κ.

Επανεκλογή

Τα ηνία του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει για μια ακόμη θητεία να κρατά ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης, ο οποίος επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του τοπικού συνδικαλιστικού φορέα των δημοσίων υπαλλήλων. Μετριοπαθής, ουσιαστικός, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με ορθό πολιτικό και συνδικαλιστικό λόγο, με δράσεις στοχευμένες και με τοποθετήσεις καίριες και επί της ουσίας κέρδισε και πάλι την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του. Στη νέα θητεία έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και υψηλά εμπόδια στην κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων και επίτευξης των διεκδικήσεων του κλάδου. Τα ανοιχτά ζητήματα είναι πολλά και τα αντίστοιχα φλέγοντα ακόμη περισσότερα, με τον πρόεδρο να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όπως έχει ήδη αποδείξει.

Β.ΚΑΡ.

Κάρτα

Την είσοδο των φοιτητών, προφανώς και όλων όσοι έχουν δικαίωμα νόμιμης πρόσβασης, στα Πανεπιστήμια εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Κίνηση επιβεβλημένη, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη και στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ασφάλειας λειτουργία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και σε τελική ανάλυση να προστατεύονται από κακόβουλους και επιτήδειους τόσο οι φοιτητές, όσο και οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια, τα οποία είναι χώροι μάθησης και όχι άσκησης πολιτικής και ιδιαίτερα επαναστατικής. Η πολιτική ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου εναρμονίζεται απόλυτα με τα ισχύοντα χρόνια τώρα και με ιδιαίτερη επιτυχία σε μεγάλα και ονομαστά Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, όπου οι έχοντες δικαίωμα μπαινοβγαίνουν αποκλειστικά και μόνο με κάρτα. Επιτέλους, η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και στην Ελλάδα, με τα Πανεπιστήμια να μην αποτελούν πλέον ξέφραγο αμπέλι…

Β.ΚΑΡ.

Το χρώμα του χρήματος

Το χρώμα του χρήματος βλέπουν οι υπάλληλοι του Δήμου Βόλου, που εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019. Με απόφαση, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», εγκρίθηκε εκλογική αποζημίωση ύψους 39.390 ευρώ για τους υπαλλήλους, που απασχολήθηκαν και άμεσα θα δουν τα χρήματα πιστωμένα στους λογαριασμούς τους.

Ε.Χ.

Κοινή προσπάθεια

Σύσσωμες οι δυνάμεις της Σκιάθου συμμετέχουν στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου, με τον δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Διαμαντή Μαθηνό να συμμετέχουν στην αποστολή, μαζί με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων Αλέκο Ευσταθίου, Αρη Δερβένη και άλλους επαγγελματίες και φορείς του νησιού. Μετά το «κανόνι» της Thomas Cook, που προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στο νησί, οι τοπικές δυνάμεις με πνεύμα συνεργασίας καταβάλλουν προσπάθειες, προκειμένου να κλείσουν συμφωνίες, που θα καλύψουν το μεγάλο κενό. Οι άνθρωποι του νησιού δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, με το αποτέλεσμα να αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Γ.Υ.

Εναλλακτικές

Ανασυντάσσει τουριστικές δυνάμεις η Αλόννησος και εξορμά στις χώρες του εξωτερικού, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης που θα ανακοινωθεί σύντομα. Οι εναλλακτικές προτάσεις κυριαρχούν και στο φετινό πλάνο τουριστικής προβολής, με τον δήμαρχο του νησιού Πέτρο Βαφίνη να δηλώνει σταθερά υπέρμαχος της καινοτομίας και του σχεδιασμού που ξεφεύγει από την πεπατημένη.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου