ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκδήλωση για το επιτελικό Κράτος

εκδήλωση-για-το-επιτελικό-κράτος-335280

Ο νόμος για το επιτελικό κράτος, ο πρώτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ψηφίστηκε τον μήνα Αύγουστο και προκάλεσε την πρώτη σοβαρή αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατήγγειλε την υπέρ το δέον ενίσχυση των εξουσιών του πρωθυπουργού.

Τότε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε αμυνθεί λέγοντας ότι για πρώτη φορά μπαίνουν κανόνες και ρυθμίζεται ο συντονιστικός ρόλος του πρωθυπουργού. Ολα αυτά θα έχει την ευκαιρία να τα υποστηρίξει ξανά, όχι πια από το βήμα της Βουλής, αλλά σε επιστημονική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στις 6 Νοεμβρίου.

Μαζί και ο «δικός μας» Απόστολος Παπατόλιας, σύμβουλος του ΑΣΕΠ, που ετοιμάζει καινούργιο βιβλίο για το επιτελικό κράτος, μετά το πρόσφατο και πολύ επιτυχημένο για την αξιοκρατία.

Την πεντάδα των εκλεκτών ομιλητών συμπληρώνουν ο δημοσιολόγος Στέλιος Κουτνατζής γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος και ο καθηγητής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου