ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-424292

 

Με ναυτικό αέρα 
Πολύ θετικά σχόλια απέσπασαν οι διεθνείς ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σκόπελο, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχών σύμφωνα με τους ιθύνοντες. Τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για τόνωση της τοπικής αγοράς, με δεδομένο το γεγονός ότι πέραν των συμμετεχόντων, βρέθηκαν στο νησί και πολλοί φίλοι της ιστιοπλοΐας. Στις προθέσεις των διοργανωτών είναι η συνέχιση των προσπαθειών προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, προκειμένου να δοθεί περαιτέρω ενίσχυση στο πεδίο του τουρισμού, της ανάπτυξης και των μεγάλων αθλητικών γεγονότων, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί βαρύτητα στις μαρίνες και τις συναφείς υποδομές του νησιού, που θα συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου.
Γ. Υ.
 
Ποιοι; 
Σύμφωνα με τους συνεργάτες της η κ. Ζέττα Μακρή δεν δίστασε στη συνάντηση που είχε με το σωματείο της ΚΟΝΤΙ, να εκφράσει την πικρία της για την απραξία και τη σιωπηλή αποδοχή των τελευταίων εξελίξεων από τους τοπικούς άρχοντες, ενώ, τέλος, δεσμεύτηκε να είναι στο πλευρό των εργαζομένων και του σωματείου τους. Δεν ξέρω ποιους εννοεί εάν πάντως το σωματείο νιώθει «αδειασμένο» και μόνο του καλό θα είναι να το πει. Διότι και οι εργαζόμενοι έχουν επιλέξει άλλο στυλ από την προηγούμενη φορά που πάλι είχαν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.
Β.Κ

 

Εμφύλιος
Εμφύλια διαμάχη θα έχουμε όπως δείχνουν τα πράγματα στο Επιμελητήριο. Η ομάδα της Ζέττας λένε οι πληροφορίες προωθεί τον Τέλη Δουλόπουλο για την προεδρία. Ο Απ. Αθανασός στηρίζεται από νυν επιμελητηριακά στελέχη αλλά και το Θανάση Νάκο και ενώ επίσης ενδιαφέρονται οι κ.κ. Κοπάλης, Σαμαλέγκος και Τ. Μπασδάνης. Μαργαρίτες θα μαδάνε στο τέλος στη ΝΟΔΕ να μου το θυμηθείτε.
Β.Κ

 

Ετοιμοπόλεμος
Την ίδια ώρα ο Στ. Πλαστάρας δηλώνει ετοιμοπόλεμος και με έτοιμο ψηφοδέλτιο επιχειρηματιών και επαγγελματιών που θα συμμετέχουν μαζί του στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Είμαι σίγουρη ότι όσο πλησιάζουμε προς το φθινόπωρο, το ενδιαφέρον θα αυξάνεται μαζί με την αδρεναλίνη όλων όσων ασχολούνται με το χώρο.
Β.Κ
 
Ειρηνικά
Ειρηνικός ο τρόπος με τον οποίο οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού κατέδειξαν την αγάπη τους για την ομάδα. Μόλις τελείωσε η εκδήλωση για την τελετή έναρξης του Πόλο, και ενώ τα πυροτεχνήματα έπεφταν βροχή, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και μόνο. Και όλοι φυσικά ανακουφίστηκαν διότι ένα άγχος υπήρχε.
Β.Κ
 
Επιστροφή στο Βόλο
 Στο Βόλο επιστρέφει μετά από τρία χρόνια απουσίας του στη Χάγη, όπου διετέλεσε επικεφαλής τα ελληνικής αποστολής στη Europol, ο Απόστολος Αλαμάνας, ο οποίος έχει προαχθεί στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή.
Ο κ. Αλαμάνας έλαβε έκτακτη μετάθεση στο Βόλο και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Με απόσπαση θα αναλάβει καθήκοντα βοηθού του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας για τους επόμενους μήνες, διατηρώντας την οργανική του θέση στο Βόλο.
Β.Σ.
 
  
Εννοεί αυτά που λέει;
Μεταξύ άλλων ο Γερουλάνος χθες στη Βουλή είπε: «Δεν τιμωρούμε εμείς αλλά η Δικαιοσύνη». Ασφαλώς θα ήταν αντικειμενικότερος αν έλεγε: «Όταν η Δικαιοσύνη αθωώνει, τότε τιμωρούμε εμείς!». Για να δούμε αν πιστεύει στα όσα λέει και μετά τη χθεσινή απόφαση – κόλαφο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και τις πιθανές δικαστικές αποφάσεις που θα ακολουθήσουν. Ας μην ξεχνάει ότι οι δικαστές όλων των βαθμίδων δεν είναι διορισμένα κομματικά στελέχη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Χ.Μ.
 
Χτύπημα στη νεολαία
Μπορεί να πέρασε στο ψιλά του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, όμως έχει την αξία της η επισήμανση του γιατρού δημοτικού συμβούλου Νίκου Χαυτούρα. Είπε ο γιατρός πως αν συμβεί το απευκταίο στον Ολυμπιακό Βόλου, τότε θα εξαφανιστούν και οι ομάδες νέων αλλά και οι Ακαδημίες της ομάδας στις οποίες αθλούνται πάνω από 500 νέοι από 8 έως 18 ετών. Δεν είναι καθόλου μικρός ο αριθμός και ασφαλώς δεν υπάρχουν και πολλά σωματεία που να μπορούν να δημιουργήσουν τέτοιες υποδομές.
Χ.Μ.
 
Σοβαρή έλλειψη
Τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Πόλο στην παραλία του Βόλου και η «Αργώ» ήταν η μεγάλη απούσα. Βεβαίως ήταν γνωστό από το προηγούμενο διάστημα ότι το σκαρί δεν ήταν έτοιμο. Καλά να μην πηγαίνει στην Κολχίδα, αλλά να μη συμμετέχει και σε τέτοιες εκδηλώσεις; Προς τι δαπανήθηκε ο πακτωλός εκατομμυρίων για το σήμα κατατεθέν του Βόλου;
Χ.Μ.
 
Δεν χρειάζονται τέτοιες δηλώσεις
Εκτιμούμε ότι στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου δεν χρειάζονται δηλώσεις του τύπου «Κυβέρνηση – Ολυμπιακός Βόλου 1-0 ή 1-1 κ.ο.κ». Επειδή ο δρόμος της δικαίωσης είναι ίσως σύντομος αλλά κακοτράχαλος, δεν χρειάζεται να προκαλούνται αντισυσπειρώσεις…
Χ.Μ.
 
Θα συζητηθεί…
Είναι βέβαιο ότι η αυριανή συνέντευξη του Δημάρχου Σκιάθου Νίκου Πλωμαρίτη στον Κυριακάτικο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ θα συζητηθεί… Μιλάει για φίλους, πρώην φίλους και αντιπάλους…
Ν.Τ.
 
Ούτε και το 2012
Σύμφωνα με τις δηλώσεις Βενιζέλου είναι πιθανό η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ενδεχομένως να μην έρθει ούτε το 2012. Όταν οι πολίτες δεν αντέχουν ούτε ένα μήνα ακόμη, δεν εξωπραγματικό να τους ζητάμε σκληρές θυσίες για μία ακόμη χρονιά;
Ο Κρυπτογράφος
 
Σημεία των καιρών  
Πριν ένα χρόνο στην παραλία. Ρεγκάτα. Η κρίση δεν είχε ακουμπήσει ακόμα το Βόλο. Κοσμοπλημμύρα, ενθουσιασμός, ελπίδες για το μέλλον…
Χτες, κατά την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο, θλίψη. Ελάχιστος κόσμος, μερικά τζούφια βεγγαλικά και ψαρότρατες με πυρσούς. Η όλη εκδήλωση θύμιζε έντονα ψαράδικη βραδιά στην Αγριά.
Είχες την αίσθηση πως σε λιγάκι θα βγάλουν την… κακαβιά.
Φ.Τ.
 
Ο Ολυμπιακός νικά τους Γερουλάνους!
Ο Ολυμπιακός Βόλου νικά τους Γερουλάνους! Καταπέλτης η χτεσινή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου! Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις κατά του Βόλου πέφτουν στο κενό!
Αν ήταν πάντως στο χέρι του Γερουλάνου, θα καταδίκαζε πάλι τον Ολυμπιακό ακόμα κι αν τις μετοχές της ΠΑΕ κατείχε η Αγία Τριάδα με ποσοστό 33,3% ο Πατήρ, 33,3% ο Υιός και 33,3% το Άγιο Πνεύμα!
Τι λέτε, δεν θα έβρισκε αυτός τρόπο να τους καταγγείλει ως όργανα του Διαβόλου;
Φ.Τ.
 
Η στημένη επιτροπή
Η χτεσινή πρώτη δικαίωση του Ολυμπιακού συζητιέται σε όλη την Ελλάδα. Όπως επίσης συζητιέται -και μάλιστα έντονα- το στήσιμο της Επιτροπής που «καταδίκασε» τον Ολυμπιακό. Η κυβερνητική παρέμβαση αποδεικνύεται περίτρανα. Τα παπαγαλάκια της εξουσίας ψελλίζουν στα χαμένα. Οι Γερουλάνοι καταρρέουν…
Το γράψαμε και χτες: Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Φ.Τ.
 
Τα στημένα ΜΜΕ
Οσο για το ρόλο κάποιων μέσων Ενημέρωσης στην υπόθεση του Ολυμπιακού; Διαβάστε το ακόλουθο και θα καταλάβετε: «Εγώ, ο Χαλίφα Πάπα Σανκαρέ, παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου, δηλώνω υπεύθυνα ότι ουδέποτε δήλωσα στον Αντώνη Καλκαβούρα και στο αθλητικό site Gazzetta, ούτε και οπουδήποτε αλλού, ότι ο Αχιλλέας Μπέος ακόμη και από τη φυλακή διοικεί ή είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτά είναι μυθεύματα του δημοσιογράφου που εξυπηρετούν ύποπτα συμφέροντα και σκοπό έχουν να βλάψουν τον Ολυμπιακό Βόλου. Επιφυλάσσομαι να προσφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη…».
Δεν αρκεί πια να θεωρούμε αυτά τα ΜΜΕ κατακριτέα. Πρέπει να μην τα αγοράζουμε. Είναι το μόνο που τους πονάει.
Φ.Τ.
 
Δεν είναι υπερβολή
Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αλλά δεν είναι. Η υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου είναι μια γλαφυρή περιγραφή του νεοελληνικού κράτους από το 1830 έως σήμερα. Κάνει ορατές τις δυνάμεις που κρατούν δέσμια την ελληνική κοινωνία για δεκαετίες και εξηγεί εύκολα τους σημερινούς συσχετισμούς εξουσίας και την κατάσταση του λαού.
Φ.Τ.
 
Συλλογικά και συγκρουσιακά
Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι φοιτητές προετοιμάζονται για θερμό Σεπτέμβριο. Η νέα γενιά φαίνεται ότι αντιμετωπίζει συλλογικά και συγκρουσιακά τη συντηρητική επέλαση στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Φ.Τ.
 
Καταγραφή
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα και του Τοπικού Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγοράς Αλέξανδρου Κασίδη. Πολλά τα προβλήματα που κατέγραψαν στη διάρκεια της συνάντησής τους και αφορούν στην καθημερινότητα των κατοίκων στη Ζαγορά.
Τη συνάντησή τους απασχόλησε η έγκαιρη συντήρηση της περιφερειακής οδοποιίας, η στήριξη της αγροτικής οικονομίας, η χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου.
Β.Σ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου